Открийте кои са най-еротичните части на тялото според науката!

Учените в Англия и Южна Африка са открили, че най-ерогенните части на човешкото тяло не винаги отговарят на традиционните ни представи
Открийте кои са най-еротичните части на тялото според науката!

Написано от Ángela Aragón

Последна актуализация: 26 август, 2022

Знаете ли кои са най-еротичните части на тялото ви? Ще се изненадате да научите. Прочетете следващите редове.

Скорошни филми като “Кики” или ТВ сериали като “Майстори на секса” ни показват, че сексуалното удоволствие не се постига само по един начин. Сексът при хората е много повече от реалният полов акт.

В действителност мозъкът е тази част от тялото, която ни дарява с най-много удоволствие. Това може да обясни съществуването на изненадващи предпочитания или фетиши, които в никакъв случай не са нещо лошо, стига и двамата партньори да са съгласни и да искат да се забавляват по този начин.

Във всяка една връзка има общи теми. Някои неща са присъщи на всички хора.

Този факт бе потвърден от проучване , проведено пред 2014 г., включващо 800 човека от Англия и Субсахарска Африка.

Важно е, защото проучването обхваща хора от различни култури с цел да се установи дали културните различия са фактор.

Резултатите от проучването разкриват някои неочаквани фактори.

 • Оказва се, че за едни от участниците расата, произходът, възрастта и сексуалната ориентация нямат значение.
 • Друг интересен факт, на който трябва да обърнем внимание е, че ходилата не са определени като едни от най-еротичните части на тялото.
 • Те са обект на определени фетиши и желания, но идеята, че ходилата имат невротрансмитери, позволяващи ви да чувствате същите усещания като тези в областта на половите органи е мит.
 • Може би трябва да се прави разлика между фетиш и мит. Има хора, които харесват определени неща, докато други ги отхвърлят. А реакцията на тялото е една и съща.

Най-еротичните части на тялото за мъжете и жените

Най-еротичните части на тялото
В секса обикновено доминират мъжете. Дори до началото на 90-те години често се водеха спорове по въпроса дали въобще съществува такова неща като женския оргазъм.

Важно е да подчертаем, че женската еякулация никога не е поставяна под въпрос – тук става въпрос за способността на жените да достигат до оргазъм. От друга страна много учени полагат усилия и работят в тази област, за да бъде признат този факт.

По-късно се появява твърдението, че жените имат повече еротични части. Докато при мъжете това са най-вече пенисът, тестисите и анусът, жените имат много повече варианти за сексуално стимулиране и това е самата истина.

Невероятно е как жената може да се възбуди от докосването на ръцете на любимия си върху задната част на краката й. Същото важи за главата и корема.

Смята се, че жените имат предимство над мъжете, притежавайки 10 допълнителни еротични точки.

най-еротичните части на тялото при мъжете и жените

А именно:

 • Вулвата
 • Лопатките
 • Шията
 • Гърдите и зърната им
 • Вътрешната част на бедрата
 • Ушите

При мъжете най-важните части са:

 • Пенисът
 • Устните
 • Вътрешната част на бедрата
 • Шията
 • Зърната на гърдите
 • Перинеума
 • Ушите

Стимулирането на всяка една от тези зони ще има ефект, но е трудно да обхванете всички наведнъж. Всеки обича бавните и постепенни действия.

Поради тази причина началото, започнато с целувка, съпроводена с приятна игра между двамата партньори е много по-ефикасно от докосването. Съблазняването е изключително важно за крайния успех.

Според невролозите G-точката се намира в мозъка

най-еротичните части на тялото
Други проучвания в областта на неврологията откриват, че мозъкът може да стимулира сексуално всяка една част от тялото.

Можете да изпитате невероятно удоволствие само докато партньорът ви целува върховете на пръстите ви. Една от причините за това са мислите ви, които това действие предизвиква.

Без дори да осъзнавате това правите редица асоциации, които ви стимулират сексуално.

Не пропускайте и: Още секс или по-добър секс?

По този начин някои хора напълно се разтапят от докосването на партньора си в определени части на тялото, просто защото по-рано са си говорили за това.

Представата им за тази сцена или за евентуалното удоволствие е важен фактор за изпитване на сексуално удовлетворение.

Следователно можем да заключим, че въображението е главен участник в еротичните ни и сексуални преживявания.

Способността ви да създавате картини във въображението си стимулира и води до усещането за удоволствие. Така че ако искате да повишите сексуалността си е добре да се погрижите за ума си и да разширите кръга на фантазиите си. И не забравяйте кои са най-еротичните части на тялото ви!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.