Отървете се от разширените вени с помощта на зехтин и невен

Искате ли да се отървете от упоритите разширени вени? Научете повече за това натурално лечение със зехтин и невен и го пробвайте сами!
Отървете се от разширените вени с помощта на зехтин и невен
Carlos Fabián Avila

Прегледано и одобрено от лекар Carlos Fabián Avila.

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 25 август, 2022

Знаете ли, че може да се отървете от разширените вени с натурални средства?

Разширените вени са неприятно състояние, което се появява, когато вените и капилярите се разширят заради затруднение на кръвта при връщането й в сърцето.

Може да се причини от възпалителен дисбаланс на телесните тъкани или поради отслабване на клапите, регулиращи потока на кръвта.

Макар че в повечето случаи това състояние не причинява допълнителни симптоми, понякога може да бъде придружено от неприятно чувство на тежест и изтръпване в долните крайници.

В допълнение към това, изпъкналият и синкав външен вид на разширените вени може да доведе до проблеми със самочувствието на хората, които страдат от тях.

За щастие има няколко натурални средства, които благодарение на свойствата си стимулират кръвообращението. Следователно могат ефикасно да се справят с този проблем.

Сред възможните опции е невероятното лекарство със зехтин и невен, което при локално прилагане помага ефективно да се редуцира появата на разширени вени.

По-долу ще ви разкажем за свойствата на тези храни и как да приготвите лекарството в домашни условия, в няколко прости стъпки.

Лечебно средство със зехтин и невен за премахване на разширените вени

Средство с невен и зехтин, с което да се отървете от разширените вени

Това натурално лечебно средство със зехтин и невен от дълги години намалява ефективно появата на разширени и паякообразни вени.

И двете съставки съдържат противовъзпалителни, тонизиращи и успокояващи свойства, които след като се абсорбират от кожата, намаляват размера на разширените вени. Те активират потока на кръвта в засегнатите зони.

Нанасянето на това средство чрез масажиращи движения облекчава чувството на тежест, причинено от това състояние, като същевременно стимулира функциите на лимфната система. Това позволява оптималното да се отстранят токсините и течностите, които затрудняват премахването на разширените вени.

Това средство не е чудодеен лек за разширените вени. Честата му употреба обаче подобрява резултатите, получени от диетата и другите навици, които всъщност премахват този проблем.

Ползите от зехтина

Ползите от зехтина за премахване на разширените вени

Зехтинът е съставка, която се отличава с високото си съдържание на есенциални мастни киселини, в допълнение към витамин Е и множество минерали.

Тези хранителни вещества допринасят за справянето с възпаленията, стимулират доброто кръвообращение и премахването на отпадъчните вещества.

Значителното количество на омега 3, която е вид полезна мазнина, улеснява преминаването на кръвта през вените и възстановява функционирането на еднопосочните клапи.

Това вещество, в добавка към антиоксидантите, свежда до минимум разширяването на вените и намалява напрежението, причинено от тях.

Ползите от невена

Ползите от невена за елиминиране на разширените вени.

Цветът от невен притежава антикоагулантни, противовъзпалителни и аналгетични свойства. Когато тези свойства се усвоят от тялото, те оптимизират преминаването на кръвта през артериите.

Невенът се използва от векове като лечение за възпалителни проблеми, тъй като намалява подуването, като същевременно възстановява кръвообращението.

Освен това невенът съдържа флавоноиди, витамин С и есенциални минерали, чиято абсорбация подобрява тонуса и процесите на кожна регенерация.

Той е едно от най-добрите алтернативни средства за борба с разширените вени. Това е така, защото невенът успокоява възпалението на капилярите, като в същото време улеснява връщането на кръвта в горната част на тялото.

Как да приготвите това лечебно средство със зехтин и невен за премахването на разширените вени

Как да се отървете от разширените вени със зехтин и невен?

Приготвянето на това средство срещу разширени вени няма да ви отнеме много време. Също така няма да ви струва скъпо, за разлика от други продукти.

Съветваме ви да си закупите зехтин екстра върджин 100%, тъй като притежава най-добра хранителна стойност.

Съставки

 • 10 цветчета пресен невен
 • 3/4 чаша зехтин екстра върджин (150 г)

Прибори

 • 1 стъклен буркан с капачка

Начин на приготвяне

 • Нарежете цветчетата и ги сложете в стъкления буркан.
 • Изсипете вътре и зехтина, така че да покрие напълно невена.
 • Запечатайте добре буркана и оставете средството да се маринова на тъмно място за 10 дни.
 • След като измине това време, отделете цветчетата от зехтина и ги поставете върху тялото си.

Как да използвате това средство

 • Вземете колкото ви е необходимо от продукта и нанесете с нежни масажиращи движения върху частите от тялото, засегнати от разширените вени.
 • Разтривайте с плавни, кръгови и продължителни движения и притискайте нежно зоната, за да стимулирате потока на кръвта.
 • Уверете се, че продуктът се е абсорбирал добре и оставете да престои на кожата ви за една нощ.
 • Прилагайте това средство 3 или 4 пъти седмично, за предпочитане преди лягане.

Страдате ли от разширени вени? Бъдете готови да приготвите това средство в домашни условия и го прибавете към козметичните си процедури, за да сведете до минимум появата на разширените вени по възможно най-бързия начин.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.