Опитайте тези супер-хранителни бисквитки от кокос, овес и семена
Сладките са доста голямо изкушение, независимо дали става дума за закуска, бисквитки или десерти.
Ето защо представяме тези супер-хранителни бисквитки, приготвени от полезни съставки, които са с високо съдържание на витамини, минерали, мастни киселини, протеини и фибри.
Научете как да приготвите тези бисквитки от кокос, овес и семена, за да се чувствате сити с енергия през целия ден.
Супер-хранителни засищащи бисквитки
Те са много по-полезни от всичко, което ще откриете в магазина, тъй като съдържат много по-малко рафинирано брашно.
Вместо това включваме кокос, овес и семена. По този начин те са пълни с витамини, минерали, мастни киселини и фибри.
Също така те са приготвени с кокосово масло вместо маргарин или други нездравословни растителни масла и са с ниско съдържание на захар.
Те са чудесни за цялото семейство и дават отличен енергиен тласък. Не забравяйте и колко са засищащи: те ви оставят сити само с няколко хапки.
Съставки, пълни с енергия
Съставките, които сме избрали за тези бисквитки ще ви дадат много енергия благодарение на високото съдържание на растителни протеини.
Кокос
Кокосовите орехи са прекрасен плод и много здравословна алтернатива на брашното във всички видове десертни рецепти.
- Те съдържат витамини, минерали и олигоелементи и можете да консумирате пулпата, водата и дори да приготвите вкусно растително мляко.
- Те съдържат добро количество здравословна мазнина, което не само ви пречи да напълнеете, но всъщност активира метаболизма ви, за да ви помогне да изгорите повече калории.
Кокосовото масло е станало много популярно, тъй като не се окислява при високи температури, за разлика от повечето масла.
Ако не можете да откриете кокосово масло, зехтинът е добър вариант.
Овес
Овесът е една от най-полезните и питателни храни и е нещо, което всеки трябва да включи в диетата си.
- Той е с високо съдържание на фибри, което насърчава чувството за ситост и подобрява чревното движение.
- Също така той има високо съдържание на клей, компонент, който регулира храносмилането.
- Една порция овес на ден ще ви помогне да се чувствате изпълнени с енергия, като в същото време регулира нервната система. Овесените ядки ще ви помогнат да се отпуснете в стресови ситуации или когато усетите безпокойство.
Суровият овес е трудно смилаем за много хора, затова тези супер-хранителни бисквитки са чудесен начин да ги консумирате, без да причиняват стомашни проблеми.
Семена
Семената са „черешката” на тази рецепта: те са малки супер храни, които имат много високо съдържание на хранителни вещества, от които се нуждае всяка балансирана диета.
Препоръчваме следното:
- Ленено семе и чиа: с високо съдържание на мастни киселини с омега-3, те помагат на червата да функционират добре, регулират холестерола и триглицеридите и ви карат да се чувствате по-сити.
- Семена от сусам: Много високо съдържание на калций.
- Анасон: Анасонът, освен че помага за храносмилането, придава на тези бисквитки специален сладък вкус.
Препоръчваме да ги смилате, така че да бъдат по-лесно смилаеми и да ги използвате като брашно в печени продукти или в салати, супи, яхнии, хляб и др.
Прочетете и това: Защо е препоръчително редовно да консумирате ленено семе?
Рецепта
Съставки
- 1 чаша овесени ядки (200 гр.)
- 1/2 чаша пшенично брашно (или оризово брашно без глутен) (100 гр.)
- 1 чаша настърган кокос (100 гр.)
- 2/3 чаша смлени семена (ленено семе, чиа, сусам, анасон) (100 гр.)
- 1/2 чаша захар (10 гр.)
- 2 яйца
- Екстракт от ванилия
- 3/4 чаша кокосово масло или зехтин (150 гр.)
- Бакпулвер
Приготовление
- Най-напред загрейте фурната на 250 градуса.
- Смесете овеса, брашното, настъргания кокос и смлените семена в купа.
- Добавете захарта и разбъркайте.
- Оформете сместа на купчинка с дупка в центъра, където да добавите яйцата.
- С чисти ръце разбъркайте всички съставки, докато се смесят добре до получаване на тестото.
- Добавете екстракта от ванилия и маслото и разбъркайте отново.
- Накрая добавете бакпулвера.
- Направете малки топки, поставете ги върху хартия за печене и ги изравнете.
- Печете на 190 градуса за ½ час.
- След като ги извадите от фурната, можете да добавите канелата и/или захарта отгоре.
- След като се охладят, са готови за ядене.