Облекчете болката в коляното с това лесно лечебно средство

Отоците и болката в коляното може да са резултат от физическо претоварване, вредни навици или травма.
Облекчете болката в коляното с това лесно лечебно средство

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Комбинацията на зехтин и хималайска сол съчетава противовъзпалителното действие и на двата продукта. А резултата? Уникално, идеално средство за облекчаване на болката в коляното.

Много хора не обръщат нужното внимание на болката в коляното. Но ставите на коляното са много сложно устроени и често можете да ги нараните. В повечето случаи това се дължи на увреждане на хрущяла и триене на костите.

Въпреки че ставите са защитени от сухожилия и хрущяли има много фактори ускоряващи износването им. А тези фактори могат да доведат до възпаления и силна болка.

И въпреки че могат да бъдат лекувани чрез обезболяващи медикаменти и по-дълга почивка, понякога е по-добре да потърсите и други начини за облекчаване на болката в коляното.

За щастие има и натурални решения. Те са икономични и ще ви помогнат да се справите с болката, без да причиняват неприятни странични ефекти.

В следващите редове искаме да споделим с вас рецептата за едно лечебно средство за външна употреба. И въпреки че съдържа само 2 съставки, то ще ви помогне бързо да облекчите болката в коляното.

Продукти, облекчаващи болката в коляното

Тази лечебна комбинация, облекчаваща болката и възпаленията, е проста. Тя съчетава зехтин с хималайска сол.

Тези продукти имат противовъзпалително и съдоразширяващо действие. След като ги приложите външно те подобряват кръвообращението. Освен това поддържат действието на лимфната система.

Тези съставки подобряват снабдяването с кислород на мускулите и ставите. Така намаляват усещането за скованост. И облекчават болката в коляното.

Полезното действие на зехтина

зехтин за облекчаване на болката в коляното
Зехтинът е вид здравословна мазнина. Съдържа голямо количество важни вещества и лечебни качества.

Противовъзпалителните му съставки действат като отпускат мускулите. Затова зехтинът е идеален за намаляване на възпаленията и болките при движение.

Външната му употреба спомага кръвообращението. Облекчава болката в колената и напрегнатите мускули.

Освен това се препоръчва заради нежното си обезболяващо действие. Зехтинът е идеален за облекчаване на главоболие, схванат врат и други проблеми, дължащи се на възпалителни процеси.

Освен казаното съставките му поддържат здравето на кожата, контролират вредното действие на свободните радикали и намаляват токсините. И разбира се – облекчават болката в коляното.

Полезното действие на хималайската сол

Хималайската сол се превърна в терапевтично средство. Тя е идеална за справяне с болката в ставите и мускулите.

Тя съдържа основни минерали като натрий и магнезий. Те имат силно локално отпускащо действие.

Консумацията й подобрява активността на ензимите. Регулира електрическите и мускулни импулси след дейности с интензивно физическо натоварване.

Освен това притежава успокояващо и противовъзпалително действие. Чрез масажи тези качества на хималайската сол намаляват болката в коленете, гърба и ръцете с до 30%.

Външното й нанасяне подобрява действието на лимфата, ускорява изхвърлянето на токсините и течностите задържани в тъканите.

Освен всичко казано хималайската сол е натурално средство за успокояване на нервната система и служи като добавка за образуването на серотонин.

Как да си приготвите тази вълшебна смес за облекчаване на болката в коляното

Лечебната комбинация на зехтин и хималайска сол е средство за външна употреба, контролиращо болката, без да причинява странични реакции.

Разбира се това средство не е панацея. Но редовната му употреба спомага облекчаването на възпаленията и проблемите при движението на коленете.

Съставки

 • 1 чаша студено пресован зехтин (200 гр)
 • 1 чаша хималайска сол (120 гр)

Препоръчваме ви да прочетете и: 10 ползи от розовата хималайска сол

Необходими съдове и прибори

 • Стъклена бутилка с капачка
 • Дървена лъжица

Приготвяне

 1. Изсипете зехтина в стъклената бутилка и след това добавете хималайската сол.
 2. Разбъркайте добре съставките с дървената лъжица и след това запечатайте съда добре.
 3. Поставете бутилката на хладно, тъмно място и изчакайте да престои 8 дена.

Начин на употреба

 • Вземете достатъчно количество от сместа и намажете добре болезнените места.
 • Нежно масажирайте коленете си за около 3-5 минути и след това си починете.
 • Изчакайте съставките в сместа да подействат около 20 минути и се измийте със студена вода.
 • Правете процедурата всеки път щом усетите болка. По желание можете да използвате това лечебно средство 3 пъти седмично като предпазна мярка.

Искате ли да опитате? Това е различна терапия за облекчаване на болката. А действието й е много ефикасно.

Открийте го и вие!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.