Укрепете костите и облекчете болката в ставите с тази натурална напитка

Нужни са ви бадемово мляко, куркума, джинджифил и моркови и пийте веднъж или два пъти на ден. Препоръчваме я и като превантивна мярка
Укрепете костите и облекчете болката в ставите с тази натурална напитка

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Как да подсилите костите и да облекчите болката в ставите с помощта на натурални средства?

Костите и ставите отговарят за поддържането на тялото ви. В края на краищата те се свързват помежду си и улесняват движението.

Въпреки това, напрежението и болката, които могат да възникнат периодично, е често срещан проблем. През повечето време това е причинено от възпалителен отговор на имунната система.

Тази болка идва с износването поради остаряването. Тя обаче може да се появи и при по-млади хора поради нараняване или заболяване.

Какъвто и да е случаят, това са проблеми, които оказват значително влияние върху качеството ни на живот, особено когато ни пречат да изпълняваме ежедневните си задачи.

За щастие, като наблюдаваме диетата си, можем да сме сигурни, че консумираме основните хранителни вещества, които помагат да се укрепят костите и ставите.

По-долу ще споделим една рецепта за натурална напитка, която помага за укрепването на костите и облекчаване на болката в ставите.

Не пропускайте!

Укрепване на костите и облекчаване на болката в ставите с тази натурална напитка

облекчете болката в ставите и коляното с натурални средства

Тази натурална напитка, приготвена с бадемово мляко, моркови и куркума е старо лекарство, което се използва заради неговите аналгетични и противовъзпалителни свойства.

Това е шейк, който е богат на антиоксиданти и хранителни вещества. Неговият прием се бори с възпалението и болката, които засягат костите и ставите.

Тя се отличава с голямото си количество калций, минерал, който помага за поддържане на костната плътност в перфектно състояние.

В допълнение, благодарение на съдържанието на калий и магнезий, също е чудесна за намаляване на излишния натрий. Натрият, както може би вече знаете, може да причини възпаление на околните тъкани.

Предимствата на бадемовото мляко

облекчете болката в ставите с бадемово мляко

Бадемовото мляко е растителна напитка, която се препоръчва като естествена алтернатива за тези, които страдат от непоносимост към лактоза.

То съдържа калций, витамин Е и омега-3 мастни киселини, които спомагат за подобряване на кръвообращението и възпалителните процеси.

Включването им в диетата спомага за укрепването на костите и от своя страна намалява повтарянето на ставните болки.

Ползите от морковите

Антиоксидантите, които се съдържат в морковите, са много важни за предотвратяването на преждевременното стареене на телесните органи.

Нивата на бета-каротин, както и витамините С и Е спомагат за поддържане на връзките и сухожилията в добро състояние, за да се предотврати влошаване на ставите.

Освен това, това е чудесно за кръвообращението, което е важно за окислението на клетките във всички телесни тъкани.

Ползите от куркумата

облекчете болката в ставите с помощта на куркумата

Куркумата е естествена подправка, която най-често се използва при лечение на главоболие и проблеми със ставите.

Това се дължи на силата на куркумин, активно съединение. Освен че придава цвят, действа като противовъзпалително и антиоксидантно средство.

Редовният прием предпазва костите от износване, причинено от токсините. Между другото, тя също създава защитна бариера срещу отрицателните ефекти на свободните радикали.

В допълнение, тя е страхотен съюзник в борбата със задържането на течности, проблем, който често е свързан с тежко възпаление.

Как да приготвите тази натурална напитка за облекчаване на болката в ставите

облекчете болката в ставите и укрепете ставите с морковена напитка

Приготвянето на тази натурална напитка е много просто. Всъщност, лесно можете да го направите като превантивна грижа за тялото си.

Просто не забравяйте да изберете най-висококачествените съставки, за да се възползвате максимално от техните свойства.

Съставки

 • 1 чаша (250 мл.) бадемово мляко
 • 1 чаена лъжичка (5 гр.) куркума на прах
 • 3 моркова
 • 1 чаена лъжичка (5 гр.) джинджифил (по избор)
 • 1 супена лъжица (25 гр.) мед (по избор)

Приготовление

 • Изсипете бадемовото мляко в блендер и го смесете заедно с нарязания морков, куркума и джинджифил, ако ги използвате.
 • След това смесете на максимална скорост, докато получите гладка смес без бучки.
 • Подправете я с 1 супена лъжица мед и изпийте.
 • Ако желаете, пийте два пъти на ден; в противен случай я пийте бавно.
 • Консумирайте поне 3 пъти седмично.

Както може би сте забелязали, тази натурална напитка е лесна за употреба и няма да отнеме много време. Препоръчваме ви да я приготвяте и консумирате редовно, за да се насладите на всичките й предимства.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Almárcegui, Cristina Julián. “Estilo de vida y salud ósea:¿ cómo podemos fortalecer nuestros huesos?.” Revista Española de Nutrición Humana y Dietética 21 (2017): 30-31.
 • Barnard, Neal. Alimentos que combaten el dolor. Vol. 37. Grupo Planeta (GBS), 1999.
 • Colbert, Don. La Nueva Cura Biblica Para la Osteoporosis: Verdades Antiguas, Remedios Naturales y los Ultimos Hallazgos Para Su Salud. Charisma Media, 2012.
 • Jackson, Mildred. Manual De Remedios Naturales. Vol. 145. Edaf, 2003.
 • Pacheco, Diego Felipe Peral, et al. “La medicina popular en la ciudad de Badajoz.” Revista de estudios extremeños 65.3 (2009): 1389-1438.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.