Невероятната роля на майките

Независимо, дали е Ден на майката или не, никога не пропускайте възможността да напомните на вашата майка, колко много я обичате и колко важна е тя за вас.
Невероятната роля на майките

Последна актуализация: 19 юли, 2019

Денят на майките се празнува на различни дати по цял свят, но най-вече това е през месец май.

Историята на празника започва през 1865 г., когато Ан Мария Рийвс Джарвис решава да организира определен ден, за да обедини голяма група от майки. Те се събират, за да обменят опит и да обсъдят положението на жените в едно общество, в което майчинството и отговорностите му още не са много видими или признати.

Ан Мария Рийвс е добре известна в Съединените щати. Подобно на майка си, тя също е активист, който се бори за правата на работещите майки и за подобряване на социалните условия като здравеопазването, заплатата и образованието на децата.

Минават много години,преди гласът на жените да започне да се чува. Ние направихме промени и има много победи, които да празнуваме.

Все още има дълъг път, който трябва да се извърви и да се преодолеят трудните ситуации в съвременното общество. Сега то е по-сложно от всякога и още по-взискателно.

Днес бихме искали да ви поканим да помислите за ролята на майките в нашите дни и епоха.

Майчинството в днешния свят: истинско приключение

Майките биха минали през огън за децата си

Да бъдеш майка е нещо повече от етикет, с който се определя една жена, когато прекрасната и сложна реалност на отглеждането на дете я връхлита.

Майчинството не е лесно поради много причини.

На първо място днешното общество все още не е идеално подходящо за всичко, което изисква отглеждането на едно дете. Освен това майчинството е твърде кратко и работните часове не са достатъчно гъвкави в много страни. В допълнение към това, политиката на правителствената помощ трябва да извърви много дълъг път, за да бъде в полза на семейството.

Северно европейските страни обаче са истински модели за ролята на останалата част от света. Те предлагат отпуск по майчинство и бащинство за двойки, за да прекарват повече време с бебетата си. Това насърчава полезното и необходимо общуване с децата от ранна възраст.

Освен това те предлагат подходящо работно време, достъп до грижи за децата и икономическа помощ, за да насърчи увеличаването на раждаемостта.

Оставяйки настрана за момент тези идеални сценарии, повечето майки трябва да започнат сложен път. Те трябва да започнат да организират графици и да сключват споразумения с членовете на семейството, за да се грижат за децата си.

Понякога дори се стига до работа за по-малко часове, за да се полагат грижи за малките.

Всеки ден е възможност да й кажете колко много я обичате

Показвайте на майките си колко ги обичате

Освен трудностите, които обществото и сегашната политическа ситуация представляват за майките, има много причини да признаете майките и майчината фигура във вашия живот.

Това може да включва или не генетична връзка, но включва със сигурност емоционална връзка, която ви оформя дори повече от романтична такава.

Говорим за любовта, която ви обгръща, вдъхновява и става част от вас – в ранна възраст и завинаги.

Майка, която ви дава искрена привързаност, непоклатима любов и уважение, е много силен човек в живота ви.

Денят на майките е просто извинение да споделите едно вкусно ястие с нея и да й дадете малък подарък или красиви цветя.

Но помнете винаги, че не е необходим специален ден, за да й напомните колко много я обичате и че й се възхищавате.

Всеки момент е подходящ. Всеки ден от годината е идеален да прекарате време с нея, да се грижите за нея, да й обръщате внимание и да говорите заедно.

Майките, нашето вдъхновение

Майките са истинско вдъхновение за своите деца

Мамо. Тя беше, е, и винаги ще бъде силна, смела жена. На пръв поглед може да не видите короната й. Всички майки обаче я носят, защото всяка от тези жени се е борила с хиляди скрити битки.

Помислете за всички останали майки по света. Помислете за цялата матриархална линия, която е изправена пред стотици трудности, тежки времена, глад, конфликти и самота.

Всички са успели да се грижат за семейство си със собствените си ръце и усилия.

Всички ние имаме история с повече от една жена, която е и продължава да бъде наше вдъхновение.

Днес е хубав ден да си спомните майките в миналото си и майките във вашето настояще.

Днес е идеалният ден, за да обмислим всичко, и което все още трябва да постигнем. Време е да помислим кои социални права все още ни липсват в нашата действителност като работещи майки. Така ще изградим по-добро бъдеще за себе си и за нашите деца.

Всички майки със сигурност ще оценят букет цветя и голяма прегръдка от близките си.

Нека обаче не пренебрегваме тази достойна борба за признанието, което заслужаваме в нашето общество.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.