Натурално лечение на варикозните вени: зехтин и чесън

Разширените вени са най-очевидния признак за проблеми с кръвообращението, които засягат долните части на тялото.
Натурално лечение на варикозните вени: зехтин и чесън

Последна актуализация: 02 септември, 2020

Както и прилагането на това лечение редовно, добрата диета и редовните упражнения са ключови за натурално лечение на варикозните вени. Разширените вени се получават когато капилярите и вените се разширяват. Това е или заради възпаление, или заради ненормално натрупване на кръв, причинено от слабост в стените и клапите на кръвоносната система на тялото.

Тези вени са добре познати със своя червен и насинен цвят и се смятат за често срещан неприятен недостатък, който засяга предимно жени (и мъже в по-малка степен) и се появяват в много видими части от тялото като прасците и вътрешните бедра.  

Те най-често засягат жените над 50 години. Но има също някои неща, които ги карат да се появяват също при по-млади жени. За щастие има голям набор средства за лечение и козметика, които могат да помогнат за намаляване на размера на разширените вени. Те също могат да подобрят здравето на кръвоносната система.  

Един от тези варианти е да се лекуват разширените вени по естествен път със зехтиново масло и чесън. Те могат да помогнат за лекуването на този проблем без да предизвикват лоши странични ефекти. Натурално зехтиново масло и овлажнител от чесън дават ключови хранителни вещества за намаляването на възпалението и лекуването на проблемите с кръвообращението, свързани с разширените вени. Готови ли сте да научите как да го направите?

Зехтиново масло и чесън: чудесно натурално лечение на варикозните вени

Натурално лечение на варикозните вени: разширени вени от вътрешната страна на краката

Съчетанието от зехтиново масло и чесън прави лосиона с маслена текстура. Смесен с малко лимонов сок, този лосион може да направи разширените вени по-малко видими.

Тази смес има силни антивъзпалителни, тонизиращи и втвърдяващи ефекти. Това, което те правят, е намаляване на разширяването на капилярите и вените. Освен всичко това стумилират по-доброто кръвотечение.

Прилагането на лосиона в кръгли масажиращи движения подобрява кръвообращението и активира лимфната система. Също помага за премахването на токсини, които се изправят на пътя на притока на кислород до вашите клетки.

Освен това има облекчаващ ефект, който може да намали излишния дискомфорт и болка, които се появяват когато това състояние е влошено.

Но имайте предвид, че винаги е най-добре да започнете това лечение веднага щом се появи първата необичайна вена. Все пак, колкото по-рано започнете да лекувате проблема, по-лесно ще бъде да постигнете резултати.

Също така е важно да знаете, че няма да постигнете видими резултати само след едно използване. Ще трябва да продължите с лечението ако искате да има истински ефект.

Как да приготвяте това натурално лечение

Чесън и зехтин в стъклено шише

Първата стъпка е да намерите най-висококачествените съставки. По-евтините алтернативи нямат същите свойства.

Изберете екстра върджин зехтиново масло и суров чесън за да се убедите, че лечебното средство, което приготвяте, има силни свойства.

Съставки

 • 12 скилидки чесън
 • ½ чаша екстра върджин зехтиново масло (100 г)
 • Сок от 1 лимон
 • 1 стъклен буркан

Метод

 • Първо обелете скилидките чесън, нарежете ги наполовина и ги разбийте използвайки хаван и пестик докато не се образува смес.
 • След това поставете разбития чесън в стъклен буркан и добавете зехтиновото масло и лимоновия сок.
 • Затворете здраво съда и го оставете в хладно тъмно място през нощта.
 • На следващата сутрин премахнете сместа използвайки дървен инструмент. Поставете го в цедка за да се отървете от по-малките парченца чесън.

Как да използвате

 • Първо вземете голяма доза от лосиона и я приложете чрез нежни кръгли движения върху всички части от тялото ви с разширени вени.
 • Правете продължителни движения и прилагайте сила, използвайки върховете на вашите пръсти за да помогнете за стимулирането на кръвообращението.
 • Оставете да подейства за един час. След това го изплакнете със студена вода.
 • Повторете тези стъпки поне три пъти в седмицата, за предпочитане през нощта.

Имайте предвид, че за да постигнете бързи и дългосрочни резултати, трябва да съчетаете лечението с редовни физически упражнения и балансирана диета.

Тези неща не само ще подобряват вашето здраве на кръвноносната система, те също ще ви помогнат да свалите килограми и да намалите възпалението. Това са два ключови фактора, които засягат цялостното здраве на вашите крака.

Започнете сега и ще видите колко по-евтино и лесно може да бъде естественото лекуване на разширени вени!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.