Натурално лечебно средство за най-малко 100 заболявания

Необходими са ви единствено 12 скилидки чесън и ½ литър качествено червено вино
Натурално лечебно средство за най-малко 100 заболявания

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Знаете ли, че може да лекувате най-малко 100 заболявания с натурално лечебно средство?

Всички се стремим към подобряване на здравето по различни начини. С течение на времето развиваме по-голям брой заболявания, които могат значително да влошат качеството на живот.

Знаем, че за да се радваме на добро здраве в продължение на много години от съществено значение е здравословният начин на живот. Той включва балансирано хранене, физическа активност и други полезни навици, помагащи за поддържането на добро физическо и психическо състояние. Можем да добавим допълнително полза за тялото, като редовно осигуряваме всяко от веществата, от които се нуждаем, за да предотвратим и да се преборим с голям брой заболявания.

Тази допълнителна полза, която можем да дадем на тялото, е възможна, благодарение на 2 много мощни съставки. Те са ценни за здравето и заедно могат да бъдат лечебно средство за излекуване на 100 различни заболявания, свързани с дихателната, имунната, сърдечно-съдовата, лимфната система, черния дроб и бъбреците.

От какво се състои това мощно древно лечебно средство?

Това натурално средство съчетава свойствата на чесъна и тези на червеното вино. От двете съставки се приготвя мощна напитка, която може значително да подобри здравето и да предотврати голям брой заболявания.

Какви са предимствата за здравето, които чесънът осигурява?

Натурално лечебно средство с чесън

Суровият чесън е храна с антисептични, фунгицидни, бактерицидни и почистващи свойства благодарение на компонента, наречен алицин. Той е отговорен за борбата с голям брой вируси и бактерии, в допълнение към прочистване на тялото. Тази храна е богата на антиоксиданти. Има способността за предотвратяване и борба с болести като висок холестерол, високо кръвно налягане, грипове и настинки, храносмилателни проблеми, инфекции и лошо кръвообращение.

Различни изследвания са установили, че чесънът притежава противоракови свойства, които могат да намалят риска от рак на стомаха с до 50% и от рак на дебелото черво – с до 66%.

В заключение, чесънът е суперхрана, която може да помогне за повишаване на защитните сили, да предотврати рак, да намали риска от сърдечно-съдови проблеми и да подобри здравето на кожата.

Какви са ползите за здравето от червеното вино?

Червеното вино е много здравословен продукт, когато се консумира в умерени количества; умерени = не повече от 2 чаши на ден. Известната в целия свят напитка е богата на антиоксиданти и съдържа голямо количество хранителни вещества, които са полезни за организма. Неговите основни предимства се дължат на високото съдържание на ресвератрол и флавоноиди, които са мощни антиоксиданти и подобряват здравето на сърцето, намаляват холестерола, подобряват кръвообращението, насърчават клетъчната регенерация, помагат за намаляване на затлъстяването, прочистват тялото и се борят с преждевременното стареене.

Натурално лечебно средство с вино

Червеното вино също има стягащи свойства, които могат да се преборят с орални бактерии, свързани с кариеси, осигуряват противовъзпалително действие, помагат за намаляване на последиците от заседналия начин на живот и като цяло допринасят за поддържане на тялото в оптимално състояние.

Някои изследвания са установили връзка между консумацията на умерени количества червено вино и намаляването на риска от рак. Този ефект е свързан с високите количества на ресвератрол, които могат да помогнат за намаляване на риска от белодробен рак, рак на гърдата и рак на простатата.

Как да приготвим това лечебно средство от чесън и червено вино за подобряване на здравето?

Имайки предвид всички качества на чесъна и червеното вино, може да се твърди, че това мощно лечебно средство е велик съюзник на здравето; то е способно да прочиства кръвта, да подсили имунната система, да премахне лошия холестерол, да подобри сърдечно-съдовото здраве, да предотврати заболявания, да подобри здравето на кожата и да се пребори с инфекциите.

Заслужава да се отбележи, че сред всички свои предимства напитката също така действа като мощна антиракова храна; и двете съставки притежават свойства, които могат да предотвратят и да се преборят с рака.

Съставки:

Приготовление:

  • Най-напред нарежете всяка скилидка чесън на 4 части, които по-късно ще смесите с ½ литър червено вино в стъклена бутилка.
  • Стъклената бутилка трябва да има здрава капачка; след като я затворите добре, трябва да я държите в продължение на 2 седмици на слънчево място в дома си.
  • През тези 2 седмици трябва да разклащате бутилката ежедневно, 2 или 3 пъти на ден.
  • Накрая трябва да прецедите течността и да я изсипете в тъмна бутилка, за да съхранявате лечебното средство. Пийте всеки ден.

Дози: Пийте 1 чаена лъжичка от тази смес 3 пъти на ден в продължение на 1 месец. Съветваме да приготвяте тази напитка най-малко 2 пъти годишно.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.