Натурално лечебно средство за най-малко 100 заболявания
Знаете ли, че може да лекувате най-малко 100 заболявания с натурално лечебно средство?
Всички се стремим към подобряване на здравето по различни начини. С течение на времето развиваме по-голям брой заболявания, които могат значително да влошат качеството на живот.
Знаем, че за да се радваме на добро здраве в продължение на много години от съществено значение е здравословният начин на живот. Той включва балансирано хранене, физическа активност и други полезни навици, помагащи за поддържането на добро физическо и психическо състояние. Можем да добавим допълнително полза за тялото, като редовно осигуряваме всяко от веществата, от които се нуждаем, за да предотвратим и да се преборим с голям брой заболявания.
Тази допълнителна полза, която можем да дадем на тялото, е възможна, благодарение на 2 много мощни съставки. Те са ценни за здравето и заедно могат да бъдат лечебно средство за излекуване на 100 различни заболявания, свързани с дихателната, имунната, сърдечно-съдовата, лимфната система, черния дроб и бъбреците.
От какво се състои това мощно древно лечебно средство?
Това натурално средство съчетава свойствата на чесъна и тези на червеното вино. От двете съставки се приготвя мощна напитка, която може значително да подобри здравето и да предотврати голям брой заболявания.
Какви са предимствата за здравето, които чесънът осигурява?
Суровият чесън е храна с антисептични, фунгицидни, бактерицидни и почистващи свойства благодарение на компонента, наречен алицин. Той е отговорен за борбата с голям брой вируси и бактерии, в допълнение към прочистване на тялото. Тази храна е богата на антиоксиданти. Има способността за предотвратяване и борба с болести като висок холестерол, високо кръвно налягане, грипове и настинки, храносмилателни проблеми, инфекции и лошо кръвообращение.
Различни изследвания са установили, че чесънът притежава противоракови свойства, които могат да намалят риска от рак на стомаха с до 50% и от рак на дебелото черво – с до 66%.
В заключение, чесънът е суперхрана, която може да помогне за повишаване на защитните сили, да предотврати рак, да намали риска от сърдечно-съдови проблеми и да подобри здравето на кожата.
Какви са ползите за здравето от червеното вино?
Червеното вино е много здравословен продукт, когато се консумира в умерени количества; умерени = не повече от 2 чаши на ден. Известната в целия свят напитка е богата на антиоксиданти и съдържа голямо количество хранителни вещества, които са полезни за организма. Неговите основни предимства се дължат на високото съдържание на ресвератрол и флавоноиди, които са мощни антиоксиданти и подобряват здравето на сърцето, намаляват холестерола, подобряват кръвообращението, насърчават клетъчната регенерация, помагат за намаляване на затлъстяването, прочистват тялото и се борят с преждевременното стареене.
Червеното вино също има стягащи свойства, които могат да се преборят с орални бактерии, свързани с кариеси, осигуряват противовъзпалително действие, помагат за намаляване на последиците от заседналия начин на живот и като цяло допринасят за поддържане на тялото в оптимално състояние.
Някои изследвания са установили връзка между консумацията на умерени количества червено вино и намаляването на риска от рак. Този ефект е свързан с високите количества на ресвератрол, които могат да помогнат за намаляване на риска от белодробен рак, рак на гърдата и рак на простатата.
Вижте още: 10 неподозирани ползи от червеното вино
Как да приготвим това лечебно средство от чесън и червено вино за подобряване на здравето?
Имайки предвид всички качества на чесъна и червеното вино, може да се твърди, че това мощно лечебно средство е велик съюзник на здравето; то е способно да прочиства кръвта, да подсили имунната система, да премахне лошия холестерол, да подобри сърдечно-съдовото здраве, да предотврати заболявания, да подобри здравето на кожата и да се пребори с инфекциите.
Заслужава да се отбележи, че сред всички свои предимства напитката също така действа като мощна антиракова храна; и двете съставки притежават свойства, които могат да предотвратят и да се преборят с рака.
Съставки:
- 12 скилидки чесън
- ½ литър качествено червено вино
Приготовление:
- Най-напред нарежете всяка скилидка чесън на 4 части, които по-късно ще смесите с ½ литър червено вино в стъклена бутилка.
- Стъклената бутилка трябва да има здрава капачка; след като я затворите добре, трябва да я държите в продължение на 2 седмици на слънчево място в дома си.
- През тези 2 седмици трябва да разклащате бутилката ежедневно, 2 или 3 пъти на ден.
- Накрая трябва да прецедите течността и да я изсипете в тъмна бутилка, за да съхранявате лечебното средство. Пийте всеки ден.
Дози: Пийте 1 чаена лъжичка от тази смес 3 пъти на ден в продължение на 1 месец. Съветваме да приготвяте тази напитка най-малко 2 пъти годишно.
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Charron, C. S., Milner, J. A., & Novotny, J. A. (2015). Garlic. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00346-9
- Banerjee, S. K., & Maulik, S. K. (2002). Effect of garlic on cardiovascular disorders: A review. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-1-1
- Chiva-Blanch, G., Urpi-Sarda, M., Ros, E., Valderas-Martinez, P., Casas, R., Arranz, S., … Estruch, R. (2013). Effects of red wine polyphenols and alcohol on glucose metabolism and the lipid profile: A randomized clinical trial. Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1016/j.clnu.2012.08.022