Натурална маска с ананас за бръчки под очите

За щастие има няколко способа, чрез които може да се подмладите и значително да подобрите външния си вид в тази област
Натурална маска с ананас за бръчки под очите

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

При използването на естествени продукти е необходимо повече време, за да видите очакваните резултати. Но натуралната маска с ананас със сигурност ще подхрани кожата ви.

Едно от най-големите притеснения на жените, свързано с външния им вид, е появата на малки ивици и бръчки по лицето. Докато това е част от биологичния процес на стареене на кожата, много хора се опитват да го забавят, за да поддържат за по-дълго младежкия си вид. Това обаче е по-трудно, ако постоянно сте изложени на слънце или на други фактори на околната среда, които ускоряват стареенето на кожата. Кожата под очите е едно от най-уязвимите места, тъй като е много деликатна. По тази причина вероятността там да се забележат белези на стареене е по-голяма.

За щастие има няколко способа, чрез които може да се подмладите и значително да подобрите външния си вид в тази област. Недостатък е, че често те са твърде скъпи и не винаги са 100% ефикасни. Затова бихме желали да споделим с вас рецепта за натурална маска с ананас. Тя ще ви осигури ефект, подобен на търговските продукти. Ще се спрем по-подробно на някои от основните й качества. И ще кажем как можете да я приготвите в домашни условия.

Опитайте!

Какви са ползите от натуралната маска с ананас?

Маска с ананас против бръчки покрай очите

Ананасът е тропически плод, който се ползва от векове за кулинарни и лечебни цели.

Неотдавна бе открито, че благотворното му въздействие върху кожата се дължи и на активния му ензим, известен като бромелаин, който намалява възбудата и регулира pH нивата.

Този ензим е естествен източник на алфа хидроксилна киселина. Съставка, която се използва в козметичната индустрия за производство на кремове против бръчки.

В допълнение можем да кажем, че няма продукт по-богат на антиоксиданти от ананаса. Те забавят увреждането на клетките, причинявано от свободните радикали.

Ананасът помага и на кожата да запази естествената си влажност, като ограничава сухотата, лющенето или появата на екземи по кожата.

Как да си приготвим натурална маска от ананас

маска с ананас и мед против бръчки

За да се възползвате от всички вече споменати предимства на ананаса, можете да третирате кожата около очите за намаляване появата на малки бръчки около тях, наричани още”пачи крак”.

За да подсилите действието му, можете да добавите и малко мед. Той освен че ще намали бръчките, ще помогне и за отстраняването на мъртвите клетки от кожата.

Съставки

  • 1 голямо парче ананас
  • 2 с.л. мед (50 гр)

Приготвяне

  • Обелете кората на ананаса и отрежете голямо парче.
  • Разбийте го добре в блендера.
  • След като се получи хубаво пюре, добавете към него две лъжици мед и разбъркайте.

Как да го приложите

  • Вечерта след като измиете добре лицето си и отстраните всички следи от грим, нанесете маската върху кожата около очите и внимателно покрийте бръчките.
  • Оставете я 20-30 минути преди да се измиете със студена вода.
  • Можете да запазите останалата част от неизползвания продукт в хладилника.
  • Правете процедурата всеки ден или поне три пъти седмично.

Запомнете!

очна маска с ананас

Някои от съставките на ананаса могат да направят кожата ви по-чувствителна към слънчева светлина, затова избягвайте директно излагане на слънце след терапията. За да избегнете слънчево изгаряне или други нежелани последици, прилагайте лечението само вечер и не забравяйте да ползвате плажно масло на следващия ден. Ако сте алергични или имате друго кожно заболяване, най-добре направете малък кожен тест преди да ползвате продукта за цялата площ около очите.

Благодарение на противобръчковия си и овлажняващ ефект, можете да ползвате тази маска с ананас, за да подмладите и кожата на врата и гърдите. И в двата случая е необходимо за по-голям ефект да увеличите количеството на меда.

Не забравяйте, че тъй като тази терапия е натурална, ще отнеме малко повече време преди да забележите ефекта от нея. За да получите видимия ефект колкото се може по-бързо, правете маската редовно в комбинация с други козметични процедури. От голямо значение е да поддържате здравословна диета. Винаги ползвайте  слънц езащитен крем, слънчеви очила и пийте много вода.

Препоръчваме ви да прочетете и: 4 лесни маски за лице против бръчки

Ако следвате тези съвети, ще видите как с малко пари бихте могли да придобиете по-млада и по-здрава кожа.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.