Намалете холестерола и кръвната захар с джинджифилова бира

· 25.04.2017
Освен че помага в борбата срещу инфекциите, ферментиралият джинджифил в бирата е източник на живи организми, които регулират чревната флора и подобряват храносмилането.

Джинджифиловата бира има лечебно действие и е известна с ценните си хранителни вещества и ползи за здравето.

Богат на антиоксиданти, витамини и минерали, джинджифилът е едно от най-полезните и здравословни противовъзпалителни растения.

Характерният му аромат и вкус го правят атрактивна добавка към много рецепти. Освен това често се употребява като алтернативно лечение при редица болести.

А знаехте ли, че съдържа активни съставки, които намаляват риска от сърдечни болести, мускулни болки други заболявания свързани с възпаления?

Най-интересният факт за джинджифила са различните му и разнообразни приложения. Той е идеален за смутита, чайове и редица рецепти.

И не на последно място, може да бъде превърнат в лечебна, натурална бира, намаляваща холестерола, кръвната захар и болката.

Искате ли за разберете как да я приготвите? Продължавайте да четете!

Контролирайте нивото на холестерола и кръвната захар с джинджифилова бира

Бирата от джинджифил е натурална напитка, станала известна по цял свят, с мощното си облекчаващо болката и противовъзпалително действие.

Прави се от ферментирал джинджифил, затова притежава редица лечебни свойства.

Джинджифиловата бира често се използва за облекчаване на ставни заболявания. Намалява болката, отоците и задържането на течности в организма.

Освен това се препоръчва за успокояване на напрежението в мускулите и други видове болезнени заболявания.

Съдържа щамове от живи полезни бактерии, регулиращи чревната флора и подобряващи храносмилането.

Редовната консумация помага за изчистване на артериите от излишния холестерол и намалява глюкозата в кръвта.

Ползите му за холестерола

В джинджифила има повече от 21 антиоксиданта, помагащи за предотвратяване на липидната пероксидация в артериите ви.

Този процес е свързан с намалени нива на добрия холестерол (HDL). А освен това е начин да решите проблема с клетъчното увреждане, което нарушава контрола върху вредните липиди.

Тази подправка съдържа активното вещество гингерол. Той има противовъзпалително и антиоксидантно действие намаляващо образуването на лош холестерол (LDL) в черния дроб.

Включването му в менюто ви ще изчисти натрупванията от стените на кръвоносните ви съдове. Така кръвообращението се извършва по-лесно и се избягват запушвания.

Ползите му за диабет тип 2

Химическите вещества в джинджифила стимулират два ензима, отговарящи за преработването и метаболизма на кръвната захар.

Те влияят и върху ензимите свързани с възпаленията и така стабилизират рязкото покачване на кръвната захар.

Консумирането на джинджифил намалява риска от метаболитен синдром, което от своя страна води до затлъстяване и поява на диабет.

Натуралният джинджифил спомага храносмилането, което е забавено при високи нива на глюкозата.

И накрая: джинджифилът увеличава образуването на протеин наречен GLUT4, който оптимизира начина, по който клетките на мускулите ви използват захарта.

Готови ли сте да научите как да го използвате?

Как да си приготвите домашна джинджифилова бира

Въпреки че можете да се радвате на качествата на джинджифила с помощта на различни формули и лекове, тази домашна бира е една от най-ефикасните рецепти.

Не просто улеснява начина, по който да консумирате джиджифила. Тя съдържа концентрирани количества от хранителните му вещества и засилва действието и ползите им за организма ви.

Съставките не са скъпи. Можете да ги откриете лесно в магазините за здравословни храни и билки.

Съставки

  • 1 брой корен от пресен джинжифил (5 см)
  • ½ чаша кафява захар или мед (150 гр.)
  • 1/2 чаша лимонов сок (125 мл)
  • 2 литра вода
  • 1/2 чаша ферментирал джинджифил (100 гр)
  • 1 щипка морска сол (по желание)

Приготвление

  • Изсипете в съд три чаши вода и я сложете да заври.
  • След като водата заври добре, добавете настъргания джинджифил, захарта или меда и морската сол.
  • Намалете котлона и оставете захарта да се стопи за около 5 минути.
  • След като се стопи, добавете останалата част от водата, отстранете съда от котлона и го охладете до стайна температура.
  • След няколко часа добавете лимон и половин чаша ферментирал джинджифил.
  • Изсипете течността в съд от тъмно стъкло и го съхранявайте на хладно място
  • Оставете течността да престои два – три дена.
  • Не забравяйте, че ако оставите течността да престои твърде дълго може да се превърне в алкохолна напитка.
  • Консумирайте бирата два – три пъти седмично.

Искате ли да опитате тази напитка у дома? Както виждате, тя е здравословна и може да се превърне в един от най-добрите приятели на здравето ви.