Намалете холестерола и кръвната захар с джинджифилова бира

· 25.04.2017
Освен че помага в борбата срещу инфекциите, ферментиралият джинджифил в бирата е източник на живи организми, които регулират чревната флора и подобряват храносмилането.

Джинджифилът  е известен с многобройните се и разнообразни приложения и ползи. Той е идеален за смутита, чайове и редица рецепти. И не на последно място, може да бъде превърнат в лечебна, джинджифилова бира, намаляваща холестерола, кръвната захар и болката.

Джинджифиловата бира има лечебно действие и е известна с ценните си хранителни вещества и ползи за здравето.

Богат на антиоксиданти, витамини и минерали, джинджифилът е едно от най-полезните и здравословни противовъзпалителни растения.

Характерният му аромат и вкус го правят атрактивна добавка към много рецепти. Освен това често се употребява като алтернативно лечение при редица болести.

А знаехте ли, че съдържа активни съставки, които намаляват риска от сърдечни болести, мускулни болки други заболявания свързани с възпаления?

В днешната статия ще ви дадем съвети как да приготвите джинджифилова бира и нейните ползи за здравето. Продължавайте да четете!

Контролирайте нивото на холестерола и кръвната захар с джинджифилова бира

Чрез ферментация на корена се получава джинджифилова бира

Бирата от джинджифил е натурална напитка, станала известна по цял свят, с мощното си облекчаващо болката и противовъзпалително действие.

Прави се от ферментирал джинджифил, затова притежава редица лечебни свойства.

Джинджифиловата бира често се използва за облекчаване на ставни заболявания. Намалява болката, отоците и задържането на течности в организма.

Освен това се препоръчва за успокояване на напрежението в мускулите и други видове болезнени заболявания.

Съдържа щамове от живи полезни бактерии, регулиращи чревната флора и подобряващи храносмилането.

Редовната консумация помага за изчистване на артериите от излишния холестерол и намалява глюкозата в кръвта.

Вижте още: Освежаване на тялото със зелен чай, джинджифил и канела

Ползите му за холестерола

За намаляване на лошия холестерол пийте джинджифилова бира

В джинджифила има повече от 21 антиоксиданта, помагащи за предотвратяване на липидната пероксидация в артериите ви.

Този процес е свързан с намалени нива на добрия холестерол (HDL). А освен това е начин да решите проблема с клетъчното увреждане, което нарушава контрола върху вредните липиди.

Тази подправка съдържа активното вещество гингерол. Той има противовъзпалително и антиоксидантно действие намаляващо образуването на лош холестерол (LDL) в черния дроб.

Включването му в менюто ви ще изчисти натрупванията от стените на кръвоносните ви съдове. Така кръвообращението се извършва по-лесно и се избягват запушвания.

Ползите му за диабет тип 2

Пиенето на джинджифилова бира намалява кръвната захар

Химическите вещества в джинджифила стимулират два ензима, отговарящи за преработването и метаболизма на кръвната захар.

Те влияят и върху ензимите свързани с възпаленията и така стабилизират рязкото покачване на кръвната захар.

Консумирането на джинджифилова бира намалява риска от метаболитен синдром, което от своя страна води до затлъстяване и поява на диабет.

Натуралният джинджифил спомага храносмилането, което е забавено при високи нива на глюкозата.

И накрая: джинджифилът увеличава образуването на протеин наречен GLUT4, който оптимизира начина, по който клетките на мускулите ви използват захарта.

Готови ли сте да научите как да го използвате?

Прочетете и това: Диабет и хипертония: Какво можете да ядете?

Как да си приготвите домашна джинджифилова бира

Домашна джинджифилова бира

Въпреки че можете да се радвате на качествата на джинджифила с помощта на различни формули и лекове, тази домашна бира е една от най-ефикасните рецепти.

Не просто улеснява начина, по който да консумирате джиджифила. Тя съдържа концентрирани количества от хранителните му вещества и засилва действието и ползите им за организма ви.

Съставките не са скъпи. Можете да ги откриете лесно в магазините за здравословни храни и билки.

Съставки

  • 1 брой корен от пресен джинжифил (5 см)
  • ½ чаша кафява захар или мед (150 гр.)
  • 1/2 чаша лимонов сок (125 мл)
  • 2 литра вода
  • 1/2 чаша ферментирал джинджифил (100 гр)
  • 1 щипка морска сол (по желание)

Приготвление

  • Изсипете в съд три чаши вода и я сложете да заври.
  • След като водата заври добре, добавете настъргания джинджифил, захарта или меда и морската сол.
  • Намалете котлона и оставете захарта да се стопи за около 5 минути.
  • След като се стопи, добавете останалата част от водата, отстранете съда от котлона и го охладете до стайна температура.
  • След няколко часа добавете лимон и половин чаша ферментирал джинджифил.
  • Изсипете течността в съд от тъмно стъкло и го съхранявайте на хладно място
  • Оставете течността да престои два – три дена.
  • Не забравяйте, че ако оставите течността да престои твърде дълго може да се превърне в алкохолна напитка.
  • Консумирайте бирата два – три пъти седмично.

Искате ли да опитате тази джинджифилова бира у дома? Както виждате, тя е здравословна и може да се превърне в един от най-добрите приятели на здравето ви.