Най-добрите растения за отслабване

04 Март, 2019
Те ще ви помогнат основно да отстраните задържаните течности, които ви пречат да свалите килограми

Кои са най-добрите растения за отслабване?

За някои от нас поддържането на идеално тегло е ежедневно предизвикателство. Тъжното в хилядите диети, знайни и незнайни, е, че в надпреварата за бързо отслабване, понякога се поставяме в опасни ситуации, които могат да нанесат сериозни щети на здравето ни.

Преди да навлезем в тази тема, нека подчертаем колко важно е професионалното мнение, когато решите да започнете програма за отслабване. Не забравяйте, че тялото ви има определени нужди, които съответстват на ежедневната ви дейност, настоящото ви тегло, здравословното ви състояние и на редица други фактори.

Когато започнете програма за отслабване, която несъмнено ще е комбинирана с физически упражнения, трябва да я спазвате редовно. Важно е не да живеете в постоянни диети, а да се научите да се храните здравословно всеки ден. Може да продължавате да хапвате любимите си храни, но всичко трябва да е умерено.

Няма полза да отслабнете за конкретно събитие, след което отново да възвърнете теглото си или дори да качите повече килограми, отколкото сте свалили. Помислете за минутка какви са били диетите ви досега. Ако не сте доволни от резултатите, време е да поемете по нов път към подходящото тегло и здравото тяло.

В тази статия ще говорим за растения, които ще ви помогнат да свалите килограми. Но те няма да го постигнат от само себе си – трябва да поддържате балансирана диета, да правите обичайните упражнения и да пиете достатъчно вода. Вълшебна диета не съществува, без усилие и жертви няма как да постигнете желаната цел.

Най-добрите растения за отслабване

Тези растения ще ви помогнат основно да отстраните задържаните течности, които ви пречат да свалите килограми. Също така, те съдействат за подобряване на кръвообращението, като успешно отстраняват токсините и отпадъчните продукти чрез урината.

Вижте още: Лечебни растения при хипертония

Резене

растения за отслабване: резене

Резенето има диуретично действие, подобрява храносмилането и стимулира метаболизма.

Направете си чай, като накиснете 25 грама сушен корен от резене в един литър вода за 15 минути. Пийте по три чаени чаши на ден.

Трицветна теменуга

Направете отвара от една чаена лъжичка суха билка в една чаена чаша вода. Пийте я три пъти на ден.

Глухарче

растения за отслабване: глухарче

Сварете шепа сушени листа и корени в литър и половина вода за половин час. Пийте по една чаена чаша преди всяко ядене.

Прочетете и: Употреби и ползи от глухарчетата

Коприва

Направете отвара от една супена лъжица сушена билка в една чаена чаша вода. Пийте по 4 чаши на ден.

Дафинов лист

растения за отслабване: дафинов лист

Направете отвара, като потопите няколко листа в една чаена чаша вода за 10 минути. Пийте по 4 чаши на ден.

Всички тези растения са диуретици, които помагат на тялото да изхвърля излишните течности. Никога не ги приемайте в прекомерни количества и не ги комбинирайте с други лекарства, особено с такива, които също и притежават диуретичен ефект. Употребата на някое от тези растения по неподходящ начин ще доведе до нарушаване на баланса на течности в тялото ви. Ако приемате други лекарства, обърнете се към лекаря си за съвет, преди да използвате тези растения. Бъдете предпазливи и помнете, че не винаги нещата са такива, каквито изглеждат.

Когато започвате нова диета, бъдете особено внимателни и не следвайте съвети от недостоверни източници. Най-добре отделете малко време и се консултирайте със специалист, който ще ви помогне да изберете правилен режим, така че да постигнете желаното тегло и да бъдете здрави.