14-те най-добри цитата за любителите на природата

Любовта не е чувство типично само между хората; други начини на любов са свързани с това, което правите, хобитата ви или това, което ви заобикаля. Градинарството например е една такава страст.
14-те най-добри цитата за любителите на природата

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 03 април, 2023

Любителите на природата имат на какво да ни научат, защото се учат всеки ден от изкуство като градинарството. Грижата за растенията за едни е професия, а за други е хоби, терапия или страст.

Може би любовта към природата е начин да се компенсира околната среда за щетите, които пряко или косвено са причинени от човека. И именно с тази практика хората отглеждат не само цветя. Става въпрос и за разбирането на живота на растенията, техните цели и ползи.

По време на такива дейности са се появили стотици мотивационни фрази; не само да насърчават любовта към природата, но и да се прилагат в самия живот. Нека се спрем на тази тема.

Цитати за любителите на природата: растенията могат да почувстват и да върнат любовта

Познавате ли някой, който говори с растенията и твърди, че те не само разбират, но и отговарят? Може би това вярване не е съвсем пресилено.

Чрез своето състояние, сила и растеж, храстите отговарят на думите, изречени от техните гледачи. Това е проявление на природата, проявление на любовта!

Науката се занимава с хипотези за интелигентността на растителността. Например, тази статия, споделена от SDL Environmental Research and Outreach, се отнася до чувствителността на растенията, като отбелязва, че те са надарени с до 15 сетива. Освен това някои видове са толкова интелигентни, че обменят информация и общуват помежду си и с животните.

Тази публикация също така посочва, че растенията имат своя собствена индивидуалност: те запомнят, спят и дори се грижат за децата си. И така, как биха могли да не могат да реагират на хората? Разбира се, те го правят по свой собствен начин, изглеждат красиви или се разлагат, растат бързо или бавно, цъфтят в по-голямо или по-малко количество.

Ето как в процеса на тяхното “отглеждане” те стават учители и протагонисти на учението на своите защитници, които възпроизвеждат с думи своята привързаност към тези живи същества.

Цитати за любителите на природата

Тук споделяме някои фрази, родени от контакта с естествената среда, които са полезни за разговор с растения, размисъл с приятели или просто за екстраполиране към живота.

1. За близостта, щастието и дарбата да отглеждаш

Цветята винаги правят хората по-добри, по-щастливи и по-полезни: те са слънчева светлина, храна и лекарство за душата.

~ Luther Burbank ~

Градинарът и ботаникът набляга на добротата и учтивостта към растенията, както и на безкористността и удоволствието, които създава грижата за тях.

2. Цитати за любителите на природата: за вдъхновението и изкуството

Ако наистина обичате природата, ще откриете красота навсякъде.

~ Vincent Van Gogh ~

Известният холандски художник се позовава на природата като източник на вдъхновение, така че той съзерцава красотата на околната среда, за да създаде своето изкуство.

Ван Гог е любител на природата.
Свързването на Ван Гог с природата и поредицата от картини със слънчогледи демонстрират неговата чувствителност.

3. Спокойствието на настоящето и бъдещето

Когато садим дървета, ние садим семената на мира и надеждата.

~ Wangari Maathai ~

Биологът, активист и носител на Нобелова награда за мир споменава важността на засаждането на дървета в полза на общностите сега и в бъдеще, в свят, който е мирен и където се практикуват търпение, постоянство и ангажираност.

4. Има неща, които не могат да бъдат избегнати

Можете да отрежете всички цветя, но не можете да попречите на идването на пролетта.

~ Pablo Neruda ~

Едно тълкуване на това, което чилийският поет и политик отразява, би било, че колкото и да се опитвате да промените или наложите ситуации, това, което е предопределено да се случи, ще се случи. Така дори цяла градина да изравнят със земята, силата на природата ще надделее, за да разцъфти отново.

5. Цитати за любителите на природата: извор на мъдрост

Изглежда, че растенията са посети в изобилие на земята, като звезди в небето, за да поканят човека, чрез стимула на удоволствието и любопитството, да изучава природата.[/ atomik-цитат]

~ Jean-Jacques Rousseau ~

Тези редове на френския художник подсказват, че сред превратностите е възможно да се спаси нещо положително. Може би в началото няма да го забележите, но като анализирате обстоятелствата, е много вероятно да откриете благоприятна перспектива.

7. Цитати за любителите на природата: здраве и благополучие

Природата е моето лекарство.

~ Sara Mos ~

Природните ресурси осигуряват лекарства, аромати и релаксация. Следователно, това е панацея за цялостното благосъстояние.

8. Силата на природата

Дърветата са усилията на земята да говори на слушащото небе.

~ Rabindranath Tagore ~

Индийският писател подчертава силата на естественото и съществуващата връзка между всички негови елементи.

9. Стойността на простотата

Природата е доволна от простотата.

~ Isaac Newton ~

Ако нещо толкова внушително като природата е доволно от простотата, тогава защо хората трябва да бъдат унищожени от материалното и показното, за да бъдат щастливи? Може би това е имал предвид английският физик.

10. Цитати за любителите на природата: да искаш и да можеш

Птицата не пее, защото има отговор; пее, защото има песен.

~ Maya Angelou ~

Говоренето в името на говоренето или правенето в името на вършенето не е същото като говоренето. Това е така, защото искате или защото можете и имате какво да кажете.

11. Естественият ред

Мъдростта никога не казва едно, а природата друго.

~ Juvenal ~

Всичко, което се случва, отговаря на естествения ред на нещата. Освен това, ако природата се разбира като източник на мъдрост, би било ясно, че тя никога няма да противоречи на това, което мъдростта предлага.

12. Добрата реакция при малтретиране

Земята е обидена и предлага цветя в отговор.

~ Rabindranath Tagore ~

Когато се сблъскате с малтретиране или неприятен жест, не реагирайте по същия начин. Освен това покажете, че вашето поведение не е отражение на другите.

Практикувайте спокойствие и използвайте добрите думи като оръжие. Природата го прави по свой собствен начин, защото търпи ежедневни опустошения и винаги споделя най-добрите си плодове.

Грижа за природата
Природата също е източник на мъдрост и ни учи на ценности, които да прилагаме в ежедневието.

13. Да извлечеш максимума от неблагоприятното

Торът не върши работа на купчина, но разпръснат прави чудеса навсякъде.

~ Richard Brinsley Sheridan ~

Излишъците не помагат; напротив, те утежняват всяка ситуация. От друга страна, ако дозирате ресурсите си, има много голяма вероятност да получите ползи. Любителите на природата могат да потвърдят това.

14. Природата е най-добрият учител

Изберете само един учител: природата.

~ Rembrandt ~

Природата също служи като постоянен възпитател, така я виждат представителите на барока.

Любителите на природата обичат живота

Любов, вдъхновение, търпение и най-вече мъдрост. Това са качествата, които усърдните любители откриват в природата.

Освен това има основателна причина Fundación del Agua да представя еколога Хосе Луис Галего като пример за призванието да я уважава, ангажимента да я защитава и необходимостта да бъде с нея. Природата ви кара да оцените тишината, да усетите бриза и да вдъхнете свободата. И накрая, природата е начин мнозина да обичат живота.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.