Мъж засади 1000 цветя в знак на любов към сляпата си съпруга

Историята на един мъж, който отказва да забрави усмивката на любимата жена.
Мъж засади 1000 цветя в знак на любов към сляпата си съпруга

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Нещата, които правим от любов, са удивителни и понякога невероятни. Това, което най-много ни изненадва, е, че все още има двойки, които независимо от годините, продължават да изразяват своята любов чрез дела и зареждат връзката с щастие. Един от най-прекрасните примери за това откриваме в лицето на японски фермер. Той се прослави из цял свят със своята благородна и красива постъпка в знак на любов към своята сляпа съпруга.

Той посвещава близо 2 години работа, за да отгледа огромна градина с цветя, на която да се наслаждава любимата му жена.

Историята, която разказваме, идва от YouTube. Тя бе споделена от много хора от цял свят, достигайки милиони гледания и предизвиквайки стотици коментари за кратък период от време.

Историята на господин Куроки и сляпата му съпруга

Историята на господин Куроки и неговата съпруга

Прочетете и това: 5 идеи за създаване на красива мини градина у дома

Господин и госпожа Куроки живеят в Шинтоми, префектура Миязаки, Япония. Те са заобиколени от огромна цветна градина, която отскоро се превърна в туристическа атракция.

Макар това да е частна градина, семейство Куроки се радва на около 7000 посетители всяка година, които идват при тях, за да се насладят на красивата гледка. Разбира се, те са привлечени и от романтичната и специална история, която стои зад изграждането на градината.

Всичко започва през 1956 година, когато младоженците се преместват да живеят в къщата в Шинтоми. Тя се превръща в техен дом до края на живота им. Семейството има две деца и живее щастливо години наред.

Силата на любовта

Времето минавало и здравето на г-жа Куроки започнало да се влошава. Поради диабет, тя започва да изпитва сериозни проблеми със зрението. Накрая става напълно сляпа.

Това сериозно заболяване усложнява живота на цялото семейство, но най-вече на г-жа Куроки. Тя се депресира и се затваря в дома си за дълъг период от време. Отказва да излиза навън, освен в категорично наложителни случаи.

Намирайки се в тази ситуация и жадувайки да накара своята съпруга да се усмихне, господин Куроки изпробва различни начини да я развесели и да върне усмивката на лицето й.

господин Куроки  успя да накара своята съпруга да се усмихне

Вижте още: Пет начина за приготвяне на натурален компост за растенията ви

Именно тогава се заражда идеята да й подари един от най-обичайните подаръци от страна на мъж към жена: цветя. Господин Куроки обаче е наясно, че един букет няма да оправи нещата. Затова запретва ръкави и се залавя за упорит труд. В продължение на 2 години подготвя изненадата.

Прекрасната градина на японското семейство

Край дома на семейството има доста хълмове. Господин Куроки се заема със задачата да засади семена флокс, вид цветя, които се характеризират със силен аромат.

Засажда цяло поле от тях, за да се увери, че прекрасният аромат ще накара жена му да излезе под открито небе. Когато осъзнава, че постижението му дава резултат, той посвещава следващите 2 години в посаждането на флокс в градината на къщата.

Макар госпожа Куроки да е загубила зрението си преди над 30 години, това не я спира да се наслаждава на удивителното постижение на своя съпруг.

Сега, вместо да стои у дома, тя излиза всеки ден заедно с любимия си мъж, за да се наслаждава на прекрасния аромат на цветята и свежия въздух.

След като тази история бе споделена в YouTube, г-н Куроки бе интервюиран от международна медия, впечатлена от творението му и и най-вече от силата на любовта му, която го е накарала да направи такъв мил жест на любов към любимата сляпа съпруга.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.