Любов в залеза на живота: когато страстта се завърне

Когато любовта почука на вратата, тя не се вълнува от възрастта ви. Единственото, което е от значение, е страстта и щастието до края на дните.
Любов в залеза на живота: когато страстта се завърне

Последна актуализация: 28 март, 2020

Любовта в залеза на живота се появява неочаквано, когато сте преминали 50 или 60-годишна възраст. Сърцето ви бие като на тийнейджър и отново усещате пеперуди в стомаха. Възможна ли е такава любов?

Нещо, което всички знаят, е че възрастта не винаги отговаря напълно на психологическата или емоционалната зрялост.

Но когато тези две измерения са в синхрон, вие навлизате в златната възраст: време, в което страстта се завръща със сила, различна и възнаграждаваща.

Тук ви каним да размислите върху това: върху тази любов, която никога не бива да бъде отблъсната; върху тази възможност да започнете отново и да бъдете истински удовлетворени.

Когато затворите сърцето си за любовта

Понякога затваряте сърцето си за любовта, казвате си, че е по-добре да не се влюбвате отново, да не започвате нова връзка. Казвате си, че сте се озовавали твърде наранени и твърде разочаровани в миналото си, за да си го причините отново.

  • Може да си казвате, че всичко, което се е случило, е житейски урок за вас. Но има моменти, в които сте просто уморени и предпочитате да не обмисляте възможността за ново влюбване.
  • Само че съдбата понякога си играе с вас, прави каквото си поиска и се забавлява като ви подлага на изпитания, за да ви даде втори шанс. Приканва ви да заобичате отново.
  • Дали ще приемете предизвикателствата на съдбата или не зависи от вас и от това, доколко подготвени се чувствате. Без съмнение, това е личен избор, но първо трябва да помислите върху една важна гледна точка.

Понякога това, за което съжалявате най-много, не са грешките ви, а пропуснатите възможности.

Новата любов би могла да бъде най-голямата любов

Някои хора обичат да сравняват една любов с друга. Склонни сме да правим това: обичаме да решаваме кое е било най-доброто, кое е било най-лошото. Определяме кое е допринесло най-много за нас и кое е било загуба на време, усилия и енергия.

  • Вместо вманиачено да сравнявате една любов с друга, добра идея е да разберете, че всяка любов е изживяла времето си и е имала своите възможности.

Когато всичко е изказано и сторено, приемате каквото животът ви е поднесъл.

  • Не съжалявайте за изминалите неща: най-добре ги приемете и разберете, че най-хубавите неща се случват в настоящето. Тук и сега съзнанието ви се разтваря и получавате възможността да бъдете щастливи.

Добре тогава… защо не си дадете друг шанс? Любовта в залеза на живота може да създаде за вас чудесно настояще и дори да стане част от бъдещето ви.

Любовта в залеза на живота ви извисява като личност

любов и щастие

Най-добрият начин за изграждане на здрава, щастлива връзка е насърчаването на личностното израстване, необходимо за психическото ви здраве.

  • Да виждате себе си като силна личност, достойна за любов и да се възприемате като смел и надежден човек, ще ви помогне да създадете по-добра връзка.
  • И ако намерите някой, също толкова психически уверен, човек, умеещ да ви уважава и цени, ще разберете как да израснете заедно като отбор, вървейки по един и същи път. Това винаги си заслужава.

Не трябва да забравяте, че хората постоянно израстват. Няма значение на колко години сте, колко неща сте оставили зад гърба си и какви преживявания са изграждали живота ви досега.

Осъзната, зряла, смела, възнаграждаваща, любовта може да донесе нова светлина в ежедневието ви и да се превърне в прекрасен период от живота ви.

Красотата на любовта в залеза на живота

любов и красота

Тази любов е специална и въпреки това недооценена.

Нашата култура, филмите и дори литературата наблягат на младежката любов, емоционалната наситеност, която е предназначена очевидно само за 20-годишните.

Но голямата любов може да притежава и посивели коси. Най-силните страсти понякога се случват, когато сте в по-напреднала възраст. Усмивката ви може и да е придружена от малко бръчки (или пък повече).

Но това е без значение, защото чувствата не познават възраст. Най-красивата любов може да се случи веднъж, когато сте в юношеска възраст, после отново, когато сте в двадесетте си години и след това пак, когато сте по-възрастни.

Страстта може да се появи множество пъти с течение на живота ви. Тя ще ви изпълни, само ако сте готови за нея и ако решите, че си струва.

 


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.