Малките неща са от голямо значение

Те са отражение на величието у хората и на способността им да обичат постоянно и безусловно.
Малките неща са от голямо значение

Последна актуализация: 23 януари, 2019

Обикновено не осъзнаваме факта, че не извънредните неща са най-важни, а по-скоро малките. И хората, които са ежедневно около нас. За да не се окаже прекалено късно.

Малките детайли не са важни дати или клишета. Те подхранват ежедневния живот, създавайки дълъг списък с причини, заради които продължаваме напред. Дават основание да се смирим и ни учат как да се грижим за хората, които обичаме.

Това е така, защото малките неща имат най-голямо влияние. Те са, които показват силните страни у другите и предизвикват широки усмивки по лицата. Дребните детайли са съществени, защото карат човек да израства и от ден на ден да става по-добър.

Малките неща са това, което ни кара да заобичаме живота

Малките неща са това, което ни кара да заобичаме живота

В тях се влюбваме, защото променят живота и му придават статута, който заслужава. Те са отражение на величието у хората и на способността им да обичат постоянно и безусловно.

Истината е, че печелим лотарията всеки ден, всяка секунда – с всеки малък детайл. Събуждането всяка сутрин до любимия човек или взаимният до припадък смях, разговарите до 3 часа през нощта или посрещането на изгрева заедно.

Това, което е наистина важно и което ни поддържа живи, го притежаваме от ден на ден. Осъзнаваме го, ако загубим някого или нещо се обърка. Тази последна точка е с изключително значение, защото когато нещата се объркат и се разочароваме, у нас остава живината.

Малките неща създават страхотни моменти

Малките неща създават страхотни моменти

Спазването на диета, ходенето във фитнес зала или продуктивността в работата са чудесни ежедневни цели, но оставят назад същественото – да бъдеш колекционер на емоционални моменти. Именно те носят щастието в живота. За да свикнете с тази мисъл, започнете да си водите ежедневен емоционален дневник. Описвайте в него преживяванията от специален момент, който е въздействал на чувствата и емоциите.

След няколко дни колекциониране на ситуации, ще се учудите – как по-добре  разбирате   взаимоотношенията. Благодарение на усилията, ще заздравите връзките с другите хора, а и ще предизвикате промени в живота.

Това може да помогне и в създаването на “карта на любовта” за много близките хора. Мозъкът ще съхрани тази информация и ще се почувствате по-запознати с подробностите от живота на другия.

Създайте си списък с малките неща

Детайлите, които да нанесете във вашата “карта на любовта”

По-долу представяме това, което трябва да знаем при създаването на списъка с дребни неща ( според психолога Джон Готман):

 • Любимото ястие на свидния човек.
 • Харесвани филми, предавания и книги.
 • Поне двама човека, на които той се възхищава.
 • Любимите му животни.
 • Идеалното място за ваканция.
 • Първото нещо, което ще купи, ако спечели лотарията.
 • Нещо, което бихте могли да направите, за да подобрите взаимоотношенията с него.
 • Какво той би искал да промените у себе си.
 • Как най-много харесва да прекарва следобедите у дома.
 • В каква дейност се счита за най-компетентен.
 • Какви са тайните му амбиции.
 • По какъв начин желае да стане по-добър.
 • Кои са любимите му ресторанти.
 • Какъв вид литература предпочита.
 • Какво най-много обича да прави, докато е болен.
 • Какъв би бил идеалният подарък за рождения му ден.
 • Какво в момента го притеснява или тревожи.
 • Кой е любимият му начин да получи внимание.
 • Коя е най-голямата му, неизпълнена мечта.
 • С кое се гордее най-много.

Мъжете също обичат дребните неща

Мъжете също обичат дребните неща

Хората погрешно смятат, че повечето мъже не се интересуват от детайлите, не ценят  едва доловимите жестове и смятат определени неща за губене на време. В действителност мъжете оценяват подробностите не по-малко от жените.

Ето защо сме категорични! И те заслужават неща, които дават надежда: думи, целувки или неочаквани  прегръдки . Желаят да бъдат изненадвани, защото заслужават да бъдат обичани.

Независимо дали сте мъж или жена, е необходимо да оценявате хората, които ежедневно са около вас. Добър начин да направите това е да забележите как малките неща променят живота, привличат специално внимание и грижа.

Необходимо е да накараме хората, които обичаме, да се чувстват специални. Покажете им, че те имат значение в живота. От ден на ден хората забравят да проявяват привързаност и да напомнят на другите, че са важни.

Това несъмнено е нещо, което ще поддържа огъня на любовта.

Бележка към читателя:

 • Ако се интересувате как да подобрите общуването в интимната връзка, прочетете трудовете на Джон М. Готман и Джоан ДеКлер. Тези книги могат да обогатят и подобрят качеството на взаимоотношенията.
 • Снимките любезно са предоставени от Puuung.
Може да ви заинтересува ...
Любовта се нуждае от ежедневни грижи, за да разцъфне
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Любовта се нуждае от ежедневни грижи, за да разцъфне

Не можете да отложите във времето изразяването на любовта, докато се почувствате готови за това. Трябва да полагате за нея ежедневни грижи.

 


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.