Всички онези моменти, когато ви се е искало да оставите всичко

Понякога за това се изисква много смелост. Когато средата около вас е враждебна, е време за промяна.
Всички онези моменти, когато ви се е искало да оставите всичко

Последна актуализация: 01 март, 2019

Да оставите всичко не означава да сложите край на нещата, които правите в момента. Вместо да придавате на тази фраза отрицателно или фаталистично значение, понякога просто я кажете с въздишка, сякаш копнеете да започнете нещо ново.

Да оставите всичко понякога е същото, като “да започнете отначало”. Сама по себе си тази фраза може да има много интересни измерения.

“Рестартирането” означава да започнете наново, запазвайки свята същност, но позволявайки си да направите стъпка към неизвестното. Това е акт на смелост и понякога дори може да е необходимост.

Разбира се, не трябва да приемате скандал или момент на слабост като знак за това, че трябва да “оставите всичко”. Това е грешно.

С днешната статия искаме да ви дадем насоки за тези важни моменти. Когато преживявате лична криза, промяната може да бъде най-доброто решение за дълбокото и непоправимо нещастие.

Вашата единствена цел през цялото време трябва да бъде една и съща: да станете по-добър човек , да се грижите за емоциите си, да се чувствате добре такъв, какъвто сте и да поддържате своето благополучие.  

Препоръчваме: Колко е важно понякога да си егоист

Ще ви дадем някои ключови съвети, които да помните.

Когато “да оставите всичко” е единственият вариант

Понякога се чувствате като лодка без посока. Сякаш животът ви дърпа назад и сте загубили контрол над всичко.

  • Работа, която нарушава човешките ви права
  • Болезнена или токсична връзка, в която може да загубите самочувствието си
  • Семейство, което не ви уважава и цени

Изброените примери перфектно описват тези сложни моменти, които са белязани от разочарование и обезкуражаване.

Когато положението, в което се намирате, ви пречи, трябва да отговорите. Трябва да кажете “не” на себеотхвърлянето и жертването на достойнство, докато не ви остане нищо.

Има моменти в живота, когато е необходимо да го направите. Да оставите всичко е единственият вариант.

Как да оставите всичко

Как да определите дали да предприеме тази стъпка или не

Както посочихме в началото, не използвайте труден момент като оправдание за предприемането на окончателен отговор.

Всички имат различия с хората около себе си. По същия начин преминавате през определени периоди, които са по-сложни от други, търкания на работа или класическите възходи и падения с партньора ви.

Сложните моменти понякога може да бъдат лични предизвикателства, които трябва да се научим да преодоляваме.

Въпреки това има много идеи, които може да ви помогнат да решите дали трябва да продължите да се борите или да започнете да оставяте някои неща зад себе си.  

  • Поровете в корените си, във вашата същност. Независимо от сложността на живота ви точно сега, вътрешният ви глас е този, който ще ви каже дали си струва да продължите да се борите или не.
  • Ако сте във връзка, трябва да анализирате много различни гледни точки. Вижте дали другият човек е вложил същите усилия, мечти и емоции като вас.
  • Проверете баланса във връзката ви. Ако винаги сте в позицията на този, който се оттегля със сълзи, тогава нямате друга опция.

Когато няма уважение, любовта не е искрена. Ако любовта не е искрена, е време да започнете отначало .

Дали да оставите всичко

Да оставите всичко: акт на смелост

Ако някой не ви обича, не се молете за любовта му. Когато видите, че връзката, която сте изградили със семейството си, се базира на емоционално изнудване, дръпнете се на известно разстояние.

Ако забележите, че работата се отразява на здравето ви, е време да вземете мерки.

Има моменти обаче, когато всички тези измерения може да се преплетат едно с друго.

Лоша работа, трудна връзка или липсата на подкрепа от хората около вас може да ви принудят да “рестартирате”. Ако го направите, това ще бъде акт на кураж

Не забравяйте: вие сте стълб на собствения си живот. Ако си позволите да се провалите, всичко друго ще рухне. Затова ето какво трябва да направите:

Ключови моменти за промяната

  • Кажете на хората около себе си за своето положение. Бъдете настоятелни и говорете открито за вашите нужди, как се чувствате, за това, през което преминавате.
  • Ако не виждате никаква промяна, ако ситуацията остане същата, въпреки че сте си изяснили чувствата, тогава е време да продължите напред.
  • Плачете, ако се налага, и облекчете емоционалния си товар, но се опитайте и да си визуализирате нещо. Представете си как искате да се видите в следващите месеци. Мислете за себе си като за щастлив, спокоен и уравновесен човек. 
  • Това заслужавате: спокойствие. Сложете край на вашите бури. За да го постигнете, нямате друг избор: оставете всичко и създайте нов хоризонт за живота си.
Моменти, в които искате да оставите всичко

Всичко, което трябва да направите, е да бъдете реалисти. Имайте предвид, че това няма да е лесен път, но каквото и да срещнете там, то ще си заслужава. 


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.