Линли, момичето, което се роди два пъти и трогна целия свят

Тази забележителна интервенция наистина е невероятно постижение на медицината.
Линли, момичето, което се роди два пъти и трогна целия свят

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 27 декември, 2022

Линли Хоуп е малко момиченце от Луисвил, Тексас, чиято невероятна история е известна по целия свят.

Датата на нейното раждане, която е регистрирана като нейна рождена дата, всъщност не е денят, в който тя се е появила на този свят за първи път.

Когато майка й била бременна в 16 гестационна седмица, ехографският преглед показал, че Линли има тумор на опашната кост в начален стадий. Този тумор е познат като сакрококцигеален тератом.

Поради положението на малкото момиченце и размера на тумора, животът й бил в сериозна опасност. Туморът отнемал кръв от бебето и можел да доведе до сърдечна недостатъчност.

Необходима била двойна интервенция.

Бебето трябвало да бъде изкарано от утробата на майка си чрез цезарово сечение. Лекарите извършили операция за премахването на тумора и след това върнали бебето обратно в майчината утроба за цялостно завършване на бременността.

Детето имало само 50% шанс да оцелее, но те решили да поемат този риск. По време на операцията Линли била свързана с плацентата чрез пъпната връв и така получавала кислород.

Тази забележителна интервенция наистина е невероятно постижение на медицината.

Изумителната операция на Линли

Докторите извършили операцията в 23 гестационна седмица на бременността. Междувременно туморът притискал сърцето на малкото бебе.

Колкото и странно да звучи, туморът бил с размерите почти на самата Линли по време на интервенцията.

Поради усложнения, възникнали по време на процедурата, сърцето й наистина спряло да бие, докато отстранявали основната част от тумора.

Въпреки това тя издържала. Когато операцията приключила, лекарите върнали бебето в утробата на майката. Майката прекарала останалите 12 седмици до раждането на легло, докато завърши развитието на детето.

“Второто” раждане на Линли се случило на 6 юни 2016 година. Няколко дни след това лекарите отстранили останалата част от тумора и бебето започнало да се лекува.

Днес Линли е в дома си, възстановявайки се за предстоящия си живот.

Линли, момичето, което се роди два пъти и трогна целия свят

Не е ли удивително?

Може да ви заинтересува ...
Човек спасява милиони бебетата с кръвта си
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Човек спасява милиони бебетата с кръвта си

По данни на Червения кръст кръвта на Джеймс Харисън е спасила живота на милиони бебета. По-точно - два милиона деца са родени без никакви усложнени...


Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.