Лимоново-магданозен сироп за премахване на камъните в бъбреците

Вижте това домашно средство, което можете да използвате заедно с друга терапия срещу камъните в бъбреците.

Бъбреците ни обработват огромно количество отпадъчни вещества, които организма ни отделя. Освен това, именно те помагат за изхвърлянето им чрез урината.

Ето защо когато флуидите не се отделят по правилния начин, минералните соли и химичните вещества формират твърди образувания, познати като камъни.

Наличието им в организма причина за много болка и различни усложнения, които значително влошават здравето ни.

Въпреки че размера на камъните в бъбреците може да варира според конкретния случай, те често блокират уринарния поток и пречат на пълното изпразване на мехура.

На свой ред камъните в бъбреците могат да доведат до развитие на инфекции в пикочните пътища  и дори да станат причина за кръвоизливи.

За щастие, възможно е да се оттървем от камъните в бъбреците с медикаменти и природни средства. Имайте предвид обаче, че ако размерът им е прекалено голям, ще се наложи оперативна намеса за премахването им.

Този лимоново-магданозен сироп, който ви предлагаме днес е домашно средство, което можете да използвате заедно с друга терапия срещу камъните в бъбреците.

В статията ще ви разкажем повече за тази полезна напитка и начина, по който да си я приготвите сами.

Сироп, с който да се оттървете от камъните в бъбреците

На първо място, преди да разгледаме предимствата на този сироп, трябва да знаете нещо много важно. За да избегнете това състояние, трябва да приемате много течности.

Ако тялото ви не е добре хидратирано, урината остава в тялото. Така веществата, които се съдържат в нея, формират камъните в бъбреците.

Следователно, ежедневният прием на вода ще помогне за облекчаването на проблема.

Важно е да консумирате и съставки с диуретични и детоксикиращи свойства. Те ще помогнат за стимулирането на бъбречната функция и за разтварянето на вече съществуващите камъни в бъбреците.

Ето защо ви препоръчваме да извлечете максумума от свойствата на лимона и магданоза. Причината е, че и двата продукта са пълни с веществата, които се борят с нарушенията, засягащи здравето на нашите бъбреци.

Ползи от лимона

2-limon

Лимоновият сок съдържа лимонена и фосфорна киселина. И двете съставки намаляват риска от образуване на бъбречни камъни в организма. 

Високото му съдържание на цитрат намалява пикочната киселинност и стимулира изхвърлянето на излишните соли и токсини от организма.

Нещо повече, лимоновият сок има диуретичен ефект за премахване на задържаните течности в различни тъкани на тялото. Следователно, той повишава количеството урина, произвеждано от организма.

Освен всичко това, лимоновият сок има антибактериални и антигъбични свойства, които предпазват от развитие на инфекции в бъбреците и пикочния мехур.

Ползи от магданоза

3-magdanoz

Когато става въпрос за здравето на бъбреците, магданозът е един от най-популярните растения.

Той съдържа етерични масла с високо съдържание на апиол и миристицин. Благодарение на тези две вещества, магданозът притежава мощни диуретични свойства, които повишават производството на урина.

Освен това магданозът е източник на хлорофил. Това растително съединение помага за изчистването на организма от токсини и излишни мазнини.

Накрая, да не забравяме, че магданозът е с високо съдържание на витамин С. Всички знаем, че това хранително вещество подсилва имунната система и се бори с инфекциите.

Как да си приготвим лимоново-магданозения сироп?

4-sirop

Лесно е да направите сиропа, който ще ви даде чудесни резултати.

Рецептата е да смесите лимона и магданоза със зехтин, кленов сироп и мед. С тях ще създадете пълна и ефективна защита срещу камъните в бъбреците.

Съставки

 • сокът на 1 лимон
 • половин шепа пресен магданоз
 • една чаша зехтин (224 гр)
 • една чаша кленов сироп (325 гр)
 • една чаша мед (335 гр)
 • един буркан с капак

Приготовление

 • Изстискайте сока от лимона и го смесете с магданоза в блендер.
 • След като ги разбиете заедно, трябва да се е получило нещо като паста.
 • Добавете останалите продукти и пак разбийте до получаването на хомогенна смес.
 • Когато сиропът е готов, налейте го в буркана.
 • Запечатайте добре и съхранявайте на тъмно и хладно място.

Как да го консумирате

 • Взимайте по една чаена лъжичка на гладно всеки ден.
 • Ако желаете, можете да разредите сиропа в чаша с топла вода, за по-лесна консумация.
 • Допълнете ефекта от сиропа, като увеличите ежедневния прием на вода до 2 литра.

Пациентите с малки камъни, както и тези с малък брой такива, ще усетят ползите от продължителната употреба на този сироп.

Тези в по-напреднал стадий на камъни в бъбреците могат да използват сиропа като добавка към основната терапия.

Съветваме ви да си направите тази смес колкото е възможно по-скоро, за да се погрижите за своите бъбреци още днес.