Лимон и джинджифил: невероятните съюзници за спиране на мигрената
Лимон и джинджифил може да помогнат за предотвратяване и лечение на мигрена. Може също така да подобрите състоянието чрез намаляване на млечните и животински протеини, които консумирате, както и мазнините.
Мигрената е здравословен проблем, който засяга много хора, особено жените, които понякога страдат от нея, като обикновено не успяват да се справят с него.
Често хората избират да стоят в тъмни и тихи стаи като единствен начин за намаляване на болката. Това обаче само влошава качеството на живот и се отразява на работата и семейните отношения, като влияе негативно върху емоциите.
В тази статия ще обясним как да лекувате мигрена естествено, с помощта на 2 чудотворни лечебни продукта: лимон и джинджифил.
Причина за мигрената
Проблемът с мигрената е, че може да бъде причинена от различни неща, което прави цялостното лечение по-трудно.
Природната медицина взема предвид различни фактори, които могат да повлияят на това състояние, за да го излекуват напълно без това да доведе до странични ефекти, които конвенционалните лекарства може да предизвикат.
Някои от най-честите причини за мигрена включват:
- Нарушения на храносмилането.
- Хормонални нарушения.
- Нарушения в зрението или напрягане в очите.
- Напрежение в челюстта.
- Зъбни инфекции.
- Гръбначни блокажи.
- Хипертония.
- Анемия.
- Проблеми с бъбреците.
- Синузит.
Премахване на токсините
Повечето от по-рано цитираните причини могат да бъдат излекувани, ако направите прочистване от токсините, като позволите на тялото да се регулира само по естествен път.
Това помага за намаляване на високото кръвно налягане, подобрява анемията, регулира храносмилателния тракт и хормоналната система, премахва излишните течности и т.н.
В този смисъл, лимон и джинджифил са 2 лечебни храни, които може да са изключително ефикасни, благодарение на многобройните си ползи.
Лимон
Лимонът е мощен плод, който може да лекува много здравословни проблеми, благодарение на изненадващите си ползи.
Той е отлично лечебно средство и прочиства чудесно тялото. Въпреки, че е кисел, той оказва алкализиращ ефект върху тялото и помага за храносмилането и усвояването на мазнините. В много от случаите, тези мазнини могат да предизвикат мигрена.
Лимоните също са идеални за лечение на сърдечно-съдови заболявания.
Ако успеете да си набавите органични лимони, може също така да ги консумирате с кората, която е богата на хранителни вещества.
Любопитно в миналото хората са оставяли ½ лимон в продължение на 10 минути върху китката на човек, който страда от мигрена. Това помагало за облекчаване на симптомите на мигрена почти веднага.
Джинджифил
Джинджифилът е бил използван като лекарство от древни времена в Изтока. Той има уникален вкус, леко сладък, свеж и пикантен.
Освен че облекчава симптомите на мигрена, коренът оказва също така много други ползи за здравето:
- Помага за предотвратяване на рак на яйчниците, простатата и дебелото черво.
- Подобрява храносмилането.
- Подобрява метаболизма.
- Бори се с гаденето и виенето на свят.
- Дава топлина на тялото.
- Облекчава болката и възпаление в гърлото.
- Подобрява кръвообращението.
- Бори се със задържането на течности.
- Помага за предотвратяването на инфекции и повишава защитните сили на организма.
- Има отхрачващо действие, което помага на тялото да елиминира слузести образования.
- Успокоява менструалните спазми.
- Предпазва здравето на сърдечносъдовата система.
Как се използва?
Всяка сутрин приготвяйте следната напитка:
Съставки
- 2 органични лимона с корите
- 5 супени лъжици (50 гр.) пресен, обелен джинджифил
- 2 л. вода
- Чист екстракт от стевия
Приготовление
- Пригответе тази напитка в блендера.
- Добавете лимоните, нарязани на средни по размер парчета, с кората. Добавете също така джинджифила на парчета.
- Добавете вода и стевия, след това смесете в продължение на 2 минути на средна скорост.
- След това прецедете.
Консумация:
- 2 чаши сутрин.
- 3 чаши преди обяд.
- 3 чаши следобед.
- 1 чаша преди лягане.
Кога да използваме това лечение с лимон и джинджифил?
Това лечение може да се използва по два различни начина:
- Всеки път, когато страдате от мигрена, докато симптомите отшумят. В този случай, избягвайте млечните продукти, животинските протеини, пържените храни и други вредни мазнини, за да може то да бъде ефикасно. Също трябва да избягвате всякакви храни, които не усвоявате добре.
- В продължение на 15 дни превантивно повтаряйте лечението на всеки 3 месеца, или когато сте най-уязвими да страдате от мигрена.
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Pietrobon, D., & Moskowitz, M. A. (2013). Pathophysiology of migraine. Annual review of physiology, 75, 365-391. https://www.annualreviews.org/doi/abs/10.1146/annurev-physiol-030212-183717
- Dodick, D. W. (2018). Migraine. The Lancet. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(18)30478-1/fulltext
- Silberstein, S. D. (2009). Preventive migraine treatment. Neurologic clinics, 27(2), 429-443. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0733861908001801
- Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—an herbal medicinal product with broad anti-inflammatory actions. Journal of medicinal food, 8(2), 125-132. https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/jmf.2005.8.125
- González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of pharmaceutical and biomedical analysis, 51(2), 327-345. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0731708509004816