Лечение на варикозни вени с екстракт от оцет и зелен домат

Лесно е за приготвяне и прилагане. Не е чудо терапия, но може значително да подобри състоянието ви, ако го правите поне 2 седмици
Лечение на варикозни вени с екстракт от оцет и зелен домат

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Появата на варикозни вени е свързана с проблеми с кръвообращението, когато кръвта се връща в сърцето нормално. Това са всъщност разширени вени.

Те са един от най-често срещаните естетически проблеми на жените. Обикновено се развиват при възрастните поради генетиката и хормоните.

В здраво тяло сърдечните клапи притискат непрекъснато кръвния поток. Това помага на кръвта да се движи от долната част на тялото към сърцето.

Но поради износването и слабостта, която възниква при хората, има проблеми. Те включват възпалителни проблеми, които водят до образуването на варикозните вени.

В началото те са незабележими. И не представляват здравен проблем. С течение на времето те могат да причинят неприятно усещане за тежест и болка в краката.

Поради това е важно да им обърнете внимание. Трябва също така да приемете по-добри навици и да имате предвид, че има някои лекарства, които ускоряват тяхното излекуване.

В тази статия искаме да споделим с вас едно алтернативно лечение с оцет и зелени домати. То е добре известно със своите успокояващи и противовъзпалителни ефекти, които са от ключово значение за облекчаването на този проблем.

Вижте повече за него тук!

Домашно лечение за облекчаване на варикозни вени с оцет и зелени домати

Комбинацията от зелени домати с ябълков оцет ви дава естествена терапия. Това намалява размера на разширените вени, които се образуват в краката ви.

Това е лечение, което трябва да се използва външно. След няколко приложения, това помага да се намали възпалението на засегнатите вени. Това също така увеличава кръвния поток.

Съдържа смесица от есенциални съставки, включително витамини и минерали. Тази смес поддържа лимфната система, след като се абсорбира от кожата.

Благодарение на това задържаните течности и токсини се елиминират като нормални. И те престават да бъдат пречка за контролиране на проблема.

Предимства на ябълковия оцет

лечение за облекчаване на варикозни вени с оцет

Ябълковият оцет е естествен тоник. Има вазодилатиращи и противовъзпалителни свойства. След като се прилага постоянно той намалява появата на варикозните вени.

Ябълковият оцет съдържа натурални киселини, както и витамини и минерали. Те стимулират кръвообращението. Същевременно намалява риска от преждевременно стареене.

Прилагането му външно има болкоуспокояващ и релаксиращ ефект. Това може да бъде полезно, когато варикозните вени причиняват болка и ви карат да се почувствате сковани.

И ако това не е достатъчно, неговите хранителни вещества са от полза за здравето на вашата кожа. Това е така, защото помага на тази част от тялото да запази стегнатостта си.

Предимства на зелените домати

лечение за облекчаване на варикозни вени със зелени домати

Използването на зелени домати външно е станало популярно като алтернативно и евтино лекарство. Те лекуват неприятните варикозни вени, които се образуват в краката.

Този зеленчук съдържа големи количества ликопен. Това е антиоксидант, който помага за борба с оксидативния стрес и възпалението.

Неговите натурални киселини действат подобно на някои съединения в аспирина. По този начин се стимулира кръвообращението и се намалява риска от образуване на кръвни съсиреци.

В някои случаи те възстановяват функциите на вените. Това насърчава притока на кръв към сърцето.

Освен това, доматите са много освежаващ зеленчук. Те са богати на вода и прилагането им успокоява умората и напрежението.

Как се прави лечение с оцет и зелени домати?

средство за лечение на варикозни вени с оцет и зелени домати

За да направите това лечение за варикозни вени, трябва да сте сигурни, че имате 100% органичен ябълков оцет. Това е така, защото по-пречистените варианти нямат същото хранително богатство.

Също така трябва да имате предвид, че поради киселините си, най-доброто нещо е да го комбинирате с равномерни части вода, така че да не е толкова агресивен за кожата.

Ако обаче нямате чувствителна кожа, може да я изпробвате само по себе си.

Съставки

Инструменти

  • Стъклен съд с капак
  • Адхезивни превръзки или марля

Инструкции

  • Нарежете зелените домати на няколко парчета и ги поставете в стъкления съд.
  • Покрийте ги с ябълков оцет. Запечатайте сместа в продължение на 48 часа.
  • Поставете буркана на хладно тъмно място, за да може да се концентрира правилно.

Как да го прилагате

появата на варикозни вени по краката е лечима
  • Вземете няколко резена домати и ги сложете върху разширените вени.
  • Покрийте напълно засегнатите места. След това поставете отгоре лепяща превръзка или марля, така че доматите да не се изместват.
  • Оставете да подействат 40 минути. След това изплакнете със студена вода.
  • Повтаряйте лечението всеки ден в продължение на поне 2 седмици.

Продължавате ли да страдате от варикозни вени? Опитайте се да направите това природно лекарство и го използвайте постоянно, за да получите най-добри резултати.

Имайте предвид, че това не е чудо или нещо подобно. Но това лечение може да бъде много полезно за значително намаляване на варикозните вени.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.