Лечение на варикозни вени с екстракт от оцет и зелен домат

10 Декември, 2018
Лесно е за приготвяне и прилагане. Не е чудо терапия, но може значително да подобри състоянието ви, ако го правите поне 2 седмици

Появата на варикозни вени е свързана с проблеми с кръвообращението, когато кръвта се връща в сърцето нормално. Това са всъщност разширени вени.

Те са един от най-често срещаните естетически проблеми на жените. Обикновено се развиват при възрастните поради генетиката и хормоните.

В здраво тяло сърдечните клапи притискат непрекъснато кръвния поток. Това помага на кръвта да се движи от долната част на тялото към сърцето.

Но поради износването и слабостта, която възниква при хората, има проблеми. Те включват възпалителни проблеми, които водят до образуването на варикозните вени.

В началото те са незабележими. И не представляват здравен проблем. С течение на времето те могат да причинят неприятно усещане за тежест и болка в краката.

Поради това е важно да им обърнете внимание. Трябва също така да приемете по-добри навици и да имате предвид, че има някои лекарства, които ускоряват тяхното излекуване.

В тази статия искаме да споделим с вас едно алтернативно лечение с оцет и зелени домати. То е добре известно със своите успокояващи и противовъзпалителни ефекти, които са от ключово значение за облекчаването на този проблем.

Вижте повече за него тук!

Домашно лечение за облекчаване на варикозни вени с оцет и зелени домати

Комбинацията от зелени домати с ябълков оцет ви дава естествена терапия. Това намалява размера на разширените вени, които се образуват в краката ви.

Това е лечение, което трябва да се използва външно. След няколко приложения, това помага да се намали възпалението на засегнатите вени. Това също така увеличава кръвния поток.

Вижте и: Средства за защита при разширени вени на краката

Съдържа смесица от есенциални съставки, включително витамини и минерали. Тази смес поддържа лимфната система, след като се абсорбира от кожата.

Благодарение на това задържаните течности и токсини се елиминират като нормални. И те престават да бъдат пречка за контролиране на проблема.

Предимства на ябълковия оцет

лечение за облекчаване на варикозни вени с оцет

Ябълковият оцет е естествен тоник. Има вазодилатиращи и противовъзпалителни свойства. След като се прилага постоянно той намалява появата на варикозните вени.

Ябълковият оцет съдържа натурални киселини, както и витамини и минерали. Те стимулират кръвообращението. Същевременно намалява риска от преждевременно стареене.

Прилагането му външно има болкоуспокояващ и релаксиращ ефект. Това може да бъде полезно, когато варикозните вени причиняват болка и ви карат да се почувствате сковани.

И ако това не е достатъчно, неговите хранителни вещества са от полза за здравето на вашата кожа. Това е така, защото помага на тази част от тялото да запази стегнатостта си.

Предимства на зелените домати

лечение за облекчаване на варикозни вени със зелени домати

Използването на зелени домати външно е станало популярно като алтернативно и евтино лекарство. Те лекуват неприятните варикозни вени, които се образуват в краката.

Този зеленчук съдържа големи количества ликопен. Това е антиоксидант, който помага за борба с оксидативния стрес и възпалението.

Неговите натурални киселини действат подобно на някои съединения в аспирина. По този начин се стимулира кръвообращението и се намалява риска от образуване на кръвни съсиреци.

В някои случаи те възстановяват функциите на вените. Това насърчава притока на кръв към сърцето.

Освен това, доматите са много освежаващ зеленчук. Те са богати на вода и прилагането им успокоява умората и напрежението.

Как се прави лечение с оцет и зелени домати?

средство за лечение на варикозни вени с оцет и зелени домати

За да направите това лечение за варикозни вени, трябва да сте сигурни, че имате 100% органичен ябълков оцет. Това е така, защото по-пречистените варианти нямат същото хранително богатство.

Вижте и: Лекувайте варикозните вени по естествен начин със зехтин и чесън

Също така трябва да имате предвид, че поради киселините си, най-доброто нещо е да го комбинирате с равномерни части вода, така че да не е толкова агресивен за кожата.

Ако обаче нямате чувствителна кожа, може да я изпробвате само по себе си.

Съставки

Инструменти

 • Стъклен съд с капак
 • Адхезивни превръзки или марля

Инструкции

 • Нарежете зелените домати на няколко парчета и ги поставете в стъкления съд.
 • Покрийте ги с ябълков оцет. Запечатайте сместа в продължение на 48 часа.
 • Поставете буркана на хладно тъмно място, за да може да се концентрира правилно.

Как да го прилагате

появата на варикозни вени по краката е лечима

 • Вземете няколко резена домати и ги сложете върху разширените вени.
 • Покрийте напълно засегнатите места. След това поставете отгоре лепяща превръзка или марля, така че доматите да не се изместват.
 • Оставете да подействат 40 минути. След това изплакнете със студена вода.
 • Повтаряйте лечението всеки ден в продължение на поне 2 седмици.

Продължавате ли да страдате от варикозни вени? Опитайте се да направите това природно лекарство и го използвайте постоянно, за да получите най-добри резултати.

Имайте предвид, че това не е чудо или нещо подобно. Но това лечение може да бъде много полезно за значително намаляване на варикозните вени.

 • Simons, A. (2013). Treating Disorders in a Natural Manner: Applications from acne and allergy to varicose veins and weight reduction. MayaMedia Verlag.
 • Reeves, J. (2006). Looking after your legs to avoid future problems. Dental Nursing2(5), 245-247.
 • Atik, D., Atik, C., & Karatepe, C. (2016). The effect of external apple vinegar application on varicosity symptoms, pain, and social appearance anxiety: a randomized controlled trial. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine2016.