Средства за защита при разширени вени на краката

Средства за защита при разширени вени на краката
Lourdes Martínez

Написано и проверено от фармацевт Lourdes Martínez.

Последна актуализация: 07 януари, 2019

Имате ли разширени вени на краката си? Ние имаме предвид тези  малките кръвоносни съдове , които се появяват върху кожата ви като са в  лилав или червен цвят.

Те са досадни, болят, и водят до  проблеми, когато искате да покажете краката си. Някои хора прибягват до операция,но има много естествени средства за защита при разширени вени, които могат да помогнат. За тях ние ще говорим  в тази статия.

Как да спрете разширени вени още след появата им

Те се появяват по глезените, прасците, и мускулите. В общи линии, появата им се дължи на три фактора: генетично наследяване, лоша циркулация, или лоши навици в начина на живот (неправилно хранене, заседнал начин на живот …).

Вярно е, че понякога може да имате варикозни вени, а след това тези разширени вени.

Ако случаят е такъв, струва си да  започнете да използвате  правилните методи, за да ги спрете да се развиват. Така че проверете тези средства по-долу.

1.Студена вана на краката

студена баня срещу разширени вени

Това е много ефективно сутринта. Когато се събудите и вземате душ, може да прекарвате 5 минути с пускането на  студена вода върху краката си. Можете дори да  накисвате една кърпа в студена вода и увивате краката си в нея.

В резултат на това вие ще се отървете от възпалението от разширени вени и това ще  помогне на  кравообращението, тонуса ви и да започнете деня си с приятно усещане на облекчение.

Препоръчваме ви да правите тази процедура всеки ден.

2.Не забравяйте за aнтиоксидантите

портокалов сок срещу разширени вени

Както вече  знаете, вие ​​трябва да започнете деня си със студен душ на краката.Какво ще кажете да пиете портокалов сок всеки ден от сега нататък? Отлично. Антиоксидантите са от съществено значение за подобряване на кръвообращението, окислението на  кръвта ви, и подобряване на тонуса.

Не пропускайте  да  включите и  лимони, грейпфрут, ягоди, малини, домати, киви и др в диетата си.

3.Спете с леко повдигнати крака

Само мъничко повдигнати. Сложете една възглавница под краката си, за да ги държи в тази позиция, което в резултат ще улесни циркулацията  и предотврати интензивната поява  на разширени вени.

4.Ябълков оцет като лекарство

ябълков оцет срещу разширени вени

Изненадан ли сте? Ябълковият оцет е невероятен тонер и мускулен релаксант. Така ще активирате вашето кръвообращение. Какво да правите? Това е много лесно, вземете един парцал и  го накиснете с ябълков оцет, и  приложете в зоната, където са се появили разширените вени или спуканите капиляри.

Дръжте го на крака си в продължение на 20 минути. Ако повтаряте това всеки ден, ще се намали тяхната нова поява.

5.Авокадо и шипка

шипково масло срещу разширени вени

Това е просто идеално. Това лекарство се препоръчва особено за всеки път, когато восък. Това ще помогне за облекчаване и ще успокои кожата ви, както и повторно активиране на кръвообращението.

Има кремове с много високи цени, които съдържат същите тези елементи, така че може би, единствената грижа може да се наложи е в състояние да открие съществена шипково масло.

Тя е на мода, така че ще бъде лесно да го намерите в магазини за природни продукти  и дори аптеки. тя е силно използвана в разкрасяването и има много добри резултати за вашата кожа.

Когато се комбинира с авокадо, е просто чудесна за вашите спукани капиляри. Не забравяйте да я прилага всеки път, когато восък.

Как да си направим крема

Ще ви  трябва половин авокадо и 10 капки масло от шипки. Започнете с получаване на каша от половин авокадо.  Ще ви трябва най-зелената част, която е прикрепена към семената от авокадото, защото има най-добрите лечебните свойства.

Сложете кашата в чиния и добавете 10-те капки масло от шипки. След това се опитайте да получите консистентна смес  и добра паста,за  да я приложите на себе си.

След като е  готов крема, тогава е много лесно. Сложете го на най-проблемните области, където можете да имате или сте склонни да имате разширени вени.

Важно е, да го прилагате от дъното към върха с нежни кръгови движения обратно на часовниковата стрелка. След това не го махайте веднага.

Оставите го за 15 минути, така че кожата ви да го абсорбира. След това отстранете със студена вода. Ще видите как това се отразява  прекрасно на краката ви, и  ги хидратира и предпазва от появата на  нови по-досадни вени.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.