Лечебно средство от зехтин и лимон - идеално за всяка сутрин

Само една чаена лъжичка зехтин екстра върджин с 3 капки лимонов сок са достатъчни. Нека това да е първото нещо, което ще направите след ставане.
Лечебно средство от зехтин и лимон - идеално за всяка сутрин

Последна актуализация: 27 февруари, 2019

Нека днес да разгледаме това отлично лечебно средство, което е било известно още от древността и което не бива да пренебрегвате повече. Знаете ли какво може да направи за вашето здраве една обикновена супена лъжица зехтин и лимон? Открийте това с нас!

Вземете една супена лъжица зехтин и лимон и се погрижете за здравето си

Както знаете, зехтинът е основна част от полезната средиземноморска диета. Той осигурява есенциални мастни киселини, които позволяват да се изправим например срещу така наречения лош холестерол. Освен това представлява отличен начин за прочистване на организма от токсини. Наречен е “течно злато” от гърците и римляните, които ценят високо неговата стойност. Зехтинът трябва да бъде съществен елемент от ежедневната диета. Но знаете ли по кое време на деня можем да се възползваме най-много от маслиновото масло? Сутрин. Нека да обясним защо.

1. Бори се със запек

Ако комбинирате зехтин с лимон, ще получите лубрикант за храносмилателната система

Ако комбинирате зехтин с лимон, ще получите лубрикант за храносмилателната слуз, който ще активира функцията на черния дроб и жлъчния мехур. Това просто средство предпазва отвътре и действа като мощен антиоксидант, способен да изхвърли  токсините, да пречисти и се погрижи за тялото. Всичко това активира храносмилането и помага за премахване на всичко вредно, от което не се нуждаете.

2. Защитава сърцето

Както вече споменахме, зехтинът е богат на мастни киселини. Тези елементи, така полезни за тялото,  активират кръвообращението и премахват излишния лош холестерол. Той също е чудесно противовъзпалително и защитно средство, което в комбинация с лимон, предоставя ценни витамини. Ето защо ние не само го препоръчваме на вас, но и на децата ви. Те които могат да се възползват, като приемат една обикновена чаена лъжичка зехтин с 3 капки лимонов сок. Защо да не го пробвате?

3. Помага със ставни или ревматични проблеми

Тайната е, както знаем, в противовъзпалителните свойства. Ако сте последователни и го приемате всеки ден на празен стомах, ще се преборите с болки в ставите. Това е още една причина да започнете деня си с “течно злато”.

4. Балансира жлъчката на черния дроб и жлъчния мехур

Това е един от най-важните факти. Има много моменти, когато се чувствате подути, тежки, уморени и апатични. Tялотo може да бъде “натровено” от неправилно хранене или от някакъв проблем с пречистващата система на организма – фактор, причинен главно от претоварване на черния дроб и жлъчния мехур. Какво можете да направите?

За да се преборите с изтощението и дискомфорт, които са най-забележими сутрин, няма нищо по-добро от една супена лъжица екстра върджин зехтин и лимон. Тъй като всяко тяло е различно, важно е да започнете да го приемате и сами да следите как ще се почувствате, въпреки че почти винаги се понася добре.

Отлична идея е да започнете да приемаме това обикновено лечебно средство, ако забележите, че се събуждате с кисел вкус в устата. Има дни, когато спим лошо, храносмилането е по-забавено, появява се главоболие. Тялото е интоксикирано и това е моментът, когато е необходима детоксикация. Само една чаена лъжичка зехтин екстра върджин с 3 капки лимонов сок са достатъчни. Нека това да е първото нещо, което ще направите след ставане, дори преди да вземете душ и да се облечете. След половин час изяжте закуската си, както обикновено. Ще видите колко добре ще започнете да се чувствате!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.