Тази рецепта за кюфтета в испански сос е по-различен начин за приготвяне на това традиционно ястие, запазвайки полезните хранителни вещества на използваните продукти.
Готвенето с кайма е лесно. Различното при тази рецепта е начинът, по който се приготвя в Испания. Тази домашна рецепта за вкусни кюфтета в испански сос е уникална, тъй като включва приготвянето на неустоим сос, съдържащ невероятни средиземноморски съставки. Днес ще разберете дали е вярно, че можете да опознаете света чрез храната.
Тази рецепта за кюфтета в испански сос е нещо уникално, което най-вероятно не сте пробвали досега. Още повече, че това, което я различава от останалите подобни ястия, не е приготвянето на самите кюфтета, а на неустоимо вкусния сос с уникални подправки.
Ако искате да разнообразите класическите рецепти, по които готвите или традиционния начин, по който подготвяте седмичното си меню, тази рецепта е точно за вас! Чрез нея ще опознаете и другите култури.
Тайната на рецептата се крие в приготвянето на невероятно вкусния и неустоим сос. В испанската кухня се преплитат средиземноморски елементи, придаващи на тази рецепта за кюфтета в испански сос уникален вкус.
В тази статия ще споделим с вас тази рецепта от две части. Първата част обяснява кои са съставките на соса и начина му на приготвяне. Втората се спира на приготвянето на кюфтетата и финалните стъпки за приготвяне на самото ястие.
Не се чудете дали рецептата е подходяща за вас или не е! Месото и протеините от животински произход са част от балансирания начин на хранене и са изключително полезни за тялото. Така че не се чудете дълго и опитайте тази вкусна рецепта още днес!
Как да си приготвите кюфтета в испански сос
Приготвяне на соса
Както вече ви казахме, сосът е най-важната част от тази рецепта. Затова трябва внимателно да спазвате следните стъпки. Не се тревожете – те са лесни, а сосът се приготвя бързо.
Първо сложете нарязания хляб и настъргания лук в средно голяма, удобна за бъркане, купа.
Объркайте сместа с ръце докато сокът от лука напои хляба.
Добавете двата вида кайма, яйцата, чесъна и пармезана като продължавате да бъркате. Подправете и добре объркайте всички продукти.
Оформете кюфтетата с помощта на голяма лъжица. Ако искате можете да прибавите малко брашно, за да оформите по-лесно каймата.
Правете кюфтета докато сместа свърши и след това ги отделете настрана.
Изсипете малко зехтин в горещ тиган и опържете кюфтетата докато станат златисти.
Накрая ги поставете в голяма купа и ги полейте със соса.
Това е: кюфтета ви в испански сос са готови! Да ви е сладко!
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
McAfee, A. J., McSorley, E. M., Cuskelly, G. J., Moss, B. W., Wallace, J. M. W., Bonham, M. P., & Fearon, A. M. (2010, January). Red meat consumption: An overview of the risks and benefits. Meat Science. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2009.08.029
Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.
Интересни статии
Умствено здравеКак да избегнем промени в настроението с природни средства