Кюфтета в испански сос - вкусна домашна рецепта

Тази рецепта за кюфтета в испански сос е по-различен начин за приготвяне на това традиционно ястие, запазвайки полезните хранителни вещества на използваните продукти.
Кюфтета в испански сос - вкусна домашна рецепта
Eliana Delgado Villanueva

Написано и проверено от диетолог Eliana Delgado Villanueva.

Последна актуализация: 26 август, 2022

Готвенето с кайма е лесно. Различното при тази рецепта е начинът, по който се приготвя в Испания. Тази домашна рецепта за вкусни кюфтета в испански сос е уникална, тъй като включва приготвянето на неустоим сос, съдържащ невероятни средиземноморски съставки. Днес ще разберете дали е вярно, че можете да опознаете света чрез храната.

Тази рецепта за кюфтета в испански сос е нещо уникално, което най-вероятно не сте пробвали досега. Още повече, че това, което я различава от останалите подобни ястия, не е приготвянето на самите кюфтета, а на неустоимо вкусния сос с уникални подправки.

Ако искате да разнообразите класическите рецепти, по които готвите или традиционния начин, по който подготвяте седмичното си меню, тази рецепта е точно за вас! Чрез нея ще опознаете и другите култури.

Тайната на рецептата се крие в приготвянето на невероятно вкусния и неустоим сос. В испанската кухня се преплитат средиземноморски елементи, придаващи на тази рецепта за кюфтета в испански сос уникален вкус.

В тази статия ще споделим с вас тази рецепта от две части. Първата част обяснява кои са съставките на соса и начина му на приготвяне. Втората се спира на приготвянето на кюфтетата и финалните стъпки за приготвяне на самото ястие.

Не се чудете дали рецептата е подходяща за вас или не е! Месото и протеините от животински произход са част от балансирания начин на хранене и са изключително полезни за тялото. Така че не се чудете дълго и опитайте тази вкусна рецепта още днес!

Как да си приготвите кюфтета в испански сос

Приготвяне на соса
Приготвянето на тези вкусни кюфтета в испански сос е лесно и бързо.

Както вече ви казахме, сосът е най-важната част от тази рецепта. Затова трябва внимателно да спазвате следните стъпки. Не се тревожете – те са лесни, а сосът се приготвя бързо.

Продукти

  • 2 лука
  • 1 чаша бяло вино (250 мл)
  • 2 моркова
  • 1 супена лъжица сол (15 г)
  • 1 супена лъжица зехтин (15 мл)
  • 2 обелени скилидки чесън
  • 1 супена лъжица бяло брашно (15 г)
  • 1 щипка смлян черен пипер

Начин на приготвяне

  • Първо нарежете на ситно лука, чесъна и морковите. Налейте зехтина в тиган и сотирайте зеленчуците.
  • Сотирайте докато зеленчуците станат златисто-кафяви и започнат да ухаят вкусно.
  • Подправете ги със сол и щипка смлян черен пипер.
  • Веднага прибавете брашното и оставете соса да покъкри. Тази стъпка е много важна!
  • Намалете котлона и добавете чашата вино. Оставете соса да поври 25 минути.
  • Ако видите, че сосът се сгъстява прекалено много или става на бучки, добавете малко вода.

Приготвяне на кюфтетата
Месото и животинските протеини са важни за здравето ни.

Продукти

  • 4 чаши телешка кайма (400 г)
  • 2 чаши свинска кайма (200 г)
  • 2 яйца
  • 3 супени лъжици пармезан (45 г)
  • 1 филия хляб нарязана на ситно
  • 2 стръкчето ситно нарязан магданоз
  • 1 супена лъжица смлян черен пипер (15 г)
  • 3 супени лъжици зехтин (45 мл)
  • 1 супена лъжица сол (15 г)

Препоръчваме ви да прочетете и: Три рецепти за вегетариански хапки

Начин на приготвяне

  • Първо сложете нарязания хляб и настъргания лук в средно голяма, удобна за бъркане, купа.
  • Объркайте сместа с ръце докато сокът от лука напои хляба.
  • Добавете двата вида кайма, яйцата, чесъна и пармезана като продължавате да бъркате. Подправете и добре объркайте всички продукти.
  • Оформете кюфтетата с помощта на голяма лъжица. Ако искате можете да прибавите малко брашно, за да оформите по-лесно каймата.
  • Правете кюфтета докато сместа свърши и след това ги отделете настрана.
  • Изсипете малко зехтин в горещ тиган и опържете кюфтетата докато станат златисти.
  • Накрая ги поставете в голяма купа и ги полейте със соса.

Това е: кюфтета ви в испански сос са готови! Да ви е сладко!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.



Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.