Тази рецепта за кюфтета в испански сос е по-различен начин за приготвяне на това традиционно ястие, запазвайки полезните хранителни вещества на използваните продукти.
Готвенето с кайма е лесно. Различното при тази рецепта е начинът, по който се приготвя в Испания. Тази домашна рецепта за вкусни кюфтета в испански сос е уникална, тъй като включва приготвянето на неустоим сос, съдържащ невероятни средиземноморски съставки. Днес ще разберете дали е вярно, че можете да опознаете света чрез храната.
Тази рецепта за кюфтета в испански сос е нещо уникално, което най-вероятно не сте пробвали досега. Още повече, че това, което я различава от останалите подобни ястия, не е приготвянето на самите кюфтета, а на неустоимо вкусния сос с уникални подправки.
Ако искате да разнообразите класическите рецепти, по които готвите или традиционния начин, по който подготвяте седмичното си меню, тази рецепта е точно за вас! Чрез нея ще опознаете и другите култури.
Тайната на рецептата се крие в приготвянето на невероятно вкусния и неустоим сос. В испанската кухня се преплитат средиземноморски елементи, придаващи на тази рецепта за кюфтета в испански сос уникален вкус.
В тази статия ще споделим с вас тази рецепта от две части. Първата част обяснява кои са съставките на соса и начина му на приготвяне. Втората се спира на приготвянето на кюфтетата и финалните стъпки за приготвяне на самото ястие.
Не се чудете дали рецептата е подходяща за вас или не е! Месото и протеините от животински произход са част от балансирания начин на хранене и са изключително полезни за тялото. Така че не се чудете дълго и опитайте тази вкусна рецепта още днес!
Как да си приготвите кюфтета в испански сос
Приготвяне на соса
Както вече ви казахме, сосът е най-важната част от тази рецепта. Затова трябва внимателно да спазвате следните стъпки. Не се тревожете – те са лесни, а сосът се приготвя бързо.
Първо сложете нарязания хляб и настъргания лук в средно голяма, удобна за бъркане, купа.
Объркайте сместа с ръце докато сокът от лука напои хляба.
Добавете двата вида кайма, яйцата, чесъна и пармезана като продължавате да бъркате. Подправете и добре объркайте всички продукти.
Оформете кюфтетата с помощта на голяма лъжица. Ако искате можете да прибавите малко брашно, за да оформите по-лесно каймата.
Правете кюфтета докато сместа свърши и след това ги отделете настрана.
Изсипете малко зехтин в горещ тиган и опържете кюфтетата докато станат златисти.
Накрая ги поставете в голяма купа и ги полейте със соса.
Това е: кюфтета ви в испански сос са готови! Да ви е сладко!
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
McAfee, A. J., McSorley, E. M., Cuskelly, G. J., Moss, B. W., Wallace, J. M. W., Bonham, M. P., & Fearon, A. M. (2010, January). Red meat consumption: An overview of the risks and benefits. Meat Science. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2009.08.029
Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.
Интересни статии
БременностМога ли да приемам сода за хляб по време на бременност?
ЛекарстваЕкспериментално лекарство за колоректален рак постига ремисия при всички изследвани пациенти
БолестиКиста на Бартолин: Симптоми, причини и как да се лекува