Козметични трикове за по-тънко лице

Ако предпочитате да нанасяте много грим на очите си, сложете светъл цвят на устните.
Козметични трикове за по-тънко лице

Последна актуализация: 26 февруари, 2019

Знаете ли, че дебелите вежди могат да направят лицето ви да изглежда по-тънко? Не, това не означава да изхвърлите пинсетите, а да ги използвате така, че да придадете правилната форма на веждите си.

Много жени имат кръгли лица с пълни бузи, които биха искали да прикрият.

Как да постигнем по-тънко лице, без да се налага да се правят жертви? В следната статия ще ви научим на няколко прости трика за красота, които ще свършат чудеса за лицето ви.

1. Най-добрите прически за кръгло лице

Ако искате да направите лицето си да изглежда по-тънко, трябва да избягвате къдрави или чупливи прически. Къдравата и чуплива коса подчертава лицето, а ако не искате това, трябва да ходите с права коса и/ или филирана прическа. Правата коса прави бузите ви да изглеждат малко по-малки. Ако имате естествено къдрава коса, опитайте се да я направите чуплива, защото малките къдрици карат лицето да изглежда по-голямо.

Трябва да се избягват прически с дължина на косата до челюстта.

Може да бъде по-дълга или по-къса, но никога не трябва да бъде точно с тази дължина, защото това ще направи челюстта да изглежда по-широка. В идеалния случай косата ви трябва да бъде с дължина малко по-къса от брадичката, така че, когато хората ви погледнат, погледът им да се спре на скулите – това създава по-мек ефект на по-тънко лице.

Какво ще кажете за бретон?

Дълга коса, къса коса, с бретон или без? Добре е да изберете асиметричен страничен бетон, точно като на снимката по-горе. Тази прическа ще направи чертите ви малко по-меки, а лицето – по-овално. Определено ще се влюбите в нея още след първия път. Последният съвет по отношение на прическата е, че косата винаги трябва да се раздели на една страна, никога на път в средата, защото така лицето се разделя на две равни части, което придава суровост на чертите.

2.Най-добрият грим за по-тънко лице

Най-добрият грим за по-тънко лице

1. Меки цветове за устните

Това е възможно най-добрият съвет по отношение на грима.

Може да сте фенка на интензивните цветове, като ярко червено червило, но трябва наистина да се придържате към по-меки тонове, ако искате да смекчите чертите си, да се възползвате от начина, по който изглежда брадичката и цялостното впечатление да бъде по-добро.

Ако се решите на розови тонове или бежов цвят, устата ви ще изглежда по-широка, ще постигнете по-добър баланс и лицето ви ще изглежда много по-тънко. Не забравяйте, че розовият или бежовият гланц за устни по принцип седят страхотно, така че няма как да не ви паснат.

2. Точното количество руж

Използвате ли руж понякога?

Ако да, браво, защото това е прекрасно средство за хора с широки лица. Другата алтернатива на ружа е бронзант, който ще насложи малко светлина върху бузите. Просто прокарайте четката по диагонал от бузата си нагоре към косата, където е пътят над челото. Уверете се, че винаги го правите по диагонал, а не по права линия, защото така ружът (или бронзантът) ще направи лицето да изглежда по-тънко. Никога не работете под ъгъл.
Използвайте тонове, които ще направят лицето ви по-светло, и стойте настрана от тъмните тонове. Например, изберете ярък руж вместо тъмен бронзант. Ще ви стои страхотно!

3. Какви сенки трябва да използвам?

Вече знаете златното правило. Ако предпочитате да нанасяте много грим на очите си, сложете светъл цвят на устните. Ако изберете интензивен цвят за устните, гримът на очите трябва да бъде по-малко.

Тъй като се фокусираме върху по-меки тонове за устните, имате свободата да си поиграете с грима на очите. Използвайте молив за очи, за да накарате очите ви да се открояват и да привлечете вниманието към тях и към широката горна част на лицето си. Цветът трябва да подчертава очите. Използвайте сенки, които са изсветляващи.

4. Веждите ми могат ли да направят лицето по-тънко?

Разбира се, че формата на веждите е от значение, и то от оргомно значение.

Може би вече знаете, че дебелите, привличащи погледа вежди са модерни в момента, което е страхотно, ако искате по-тънко лице, защото дебелите вежди със сигурност ще го направят да изглежда така. Не е нужно да се притеснявате – просто ги оставете да растат.

Това не означава, че няма да ползвате пинсета до края на живота си. Напротив, трябва да ги оформите така, че да бъдат широки в средата и тънки в края. Това ще създаде красива рамка за очите и ще привлече вниманието на околните към горната част на лицето ви.

Оформяне на вежди за по-тънко лице

Прочетете и това: Научете как да оформяте веждите си в зависимост от формата на лицето си

Опитайте се да комбинирате права коса под или над брадичката с мек страничен път, ако искате да промените външния вид на лицето си.

Можете да направите бузите си да изглеждат по-малки, като започнете нискомаслена диета с ниско съдържание на натрий, защото солта води до задържане на течности, което, на свой ред, кара лицето ви да изглежда подуто.

Ако комбинирате здравословна диета с тези лесни и достъпни трикове, със сигурност много скоро ще отбележите позитивна промяна във външния си вид!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Esther Boelsma, Lucy PL van de Vijver, R Alexandra Goldbohm, Ineke AA Klöpping-Ketelaars, Henk FJ Hendriks, Len Roza, Human skin condition and its associations with nutrient concentrations in serum and diet, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 77, Issue 2, February 2003, Pages 348–355, https://doi.org/10.1093/ajcn/77.2.348
  • Nkengne, A., Bertin, C., Stamatas, G., Giron, A., Rossi, A., Issachar, N. and Fertil, B. (2008), Influence of facial skin attributes on the perceived age of Caucasian women. Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, 22: 982-991. doi:10.1111/j.1468-3083.2008.02698.x

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.