Колко често да си мием косата?

Продължете да използвате същите продукти, които ви влияят добре, но в по-малки количества.
Колко често да си мием косата?

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 27 декември, 2022

Колко често да мием косата си? Някои жени си мият косата всеки ден, защото искат да изглежда по определен начин. Постигат го, но за жалост използват продукти, които могат да навредят на косата и на кожата на скалпа, като например силни шампоани и балсами. Измиването на косата е нещо наистина важно, но ако искате тя да остане здрава, силна и лъскава, важни са няколко неща, за които ще ви разкажем по-надолу.

Трябва да имаме предвид, че не е добре да се прекалява с нищо. Ежедневното миене на косата е не само излишно, но може да я направи суха или да я увреди. Повечето продукти за коса съдържат голямо количество химически вещества, които са способни да навредят на структурата на косъма. Но не се тревожете отсега – тази статия има за цел да отговори на въпроса, лошо ли е да  мием косата  си всеки ден, както и да ви помогне да вземете правилното решение.

Добре ли е да се използва шампоан?

Да, но не много често.
Има голяма разлика между това, да си измиете косата с природни продукти, и това, да я измиете с търговски; последните съдържат много химикали. Въпреки че в състава на търговските марки понякога фигурират натурални продукти като алое вера или кокосово масло, те също имат и много други съставки, които им придават специфичен аромат или цвят, както и консерванти, които удължават техния срок на годност. Като се замислите, много от съставките на шампоана служат на една-единствената цел: вие, клиентът, да решите да го купите. В действителност тези съставки не подобряват състоянието на косата ви.

Трябва ли да се избягва използването на шампоан?

Трябва ли да мием косата си всеки ден?


предлагаме да не си миете косата толкова често, а когато го правите, да използвате по-малко количество шампоан. Освен това препоръчваме да използвате натурални шампоани.

Колко често трябва да си мием косата?

По този въпрос все още няма съгласие сред дерматолози и специалистите в козметиката. Някои казват, че трябва да си миете косата всеки ден, защото в противен случай няма да бъде здрава, а и кожата на скалпа ще се увреди. Други смятат, че трябва да миете косата си само веднъж седмично.

Един добър компромис между тези две противоположни становища би било да миете косата си през ден. По този начин ще бъдете сигурни, че не използвате прекалено много шампоан и не създавате риск от наслагване на химикали върху скалпа. Продължете да използвате същите продукти, които ви влияят добре, но в по-малки количества. Така че, въпросът става –  как да мием косата си.

В крайна сметка…

Трябва да използваме по-малко химикали когато мием косата си

Ако искате косата ви да остане здрава и красива, уверете се, че не използвате твърде много продукти за миене на коса,
 препоръчваме да използвате натурални продукти, като например домашно приготвени маски за подхранване и възстановяване на косата.Може да ви заинтересува ...
Радвайте се на лъскава и копринена коса с помощта на тези маски
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Радвайте се на лъскава и копринена коса с помощта на тези маски

Неща като боядисване, използване на сешоар, плуване и дори вятърът я повреждат до голяма степен и ви пречат да се радвате на копринена коса.
Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.