Класическа рецепта за пълнени чушки с треска и скариди


Написано и проверено от диетолог Saúl Sánchez Arias
Тези пълнени чушки с треска и скариди са не само вкусни, но и осигуряват голям брой основни хранителни вещества. Поради тази причина могат да се включват редовно в контекста на разнообразна и балансирана диета.
Ще ви кажем как да ги приготвите, за да извлечете максимума от тях, като по този начин увеличите приема на риба през цялата седмица.
Как се приготвят пълнени чушки с треска и скариди

Прочетете и: Лесна и вкусна рецепта за пиле в черен сос, която всеки ще хареса
Ползи от чушките пълнени с треска и скариди

Редовното включване на чушки, пълнени с треска и скариди в диетата, може да има редица ползи за здравето. Това е рецепта, която осигурява протеини с висока биологична стойност. Тези хранителни вещества са от съществено значение за поддържане на добра мускулна функция в средносрочен и дългосрочен план. Това се доказва от изследване, публикувано в списание Nutrients.
Освен това чушките са източник на витамин С, елемент, участващ в много различни процеси в човешкото тяло. Доказано е, че поддържането на нивата му в оптимални граници оптимизира функцията на имунната система. По този начин честотата на инфекциозни патологии намалява и симптомите изчезват.
В същото време не трябва да забравяме, че морските продукти съдържат големи количества йод. Този минерал е от ключово значение, за да се гарантира, че щитовидната жлеза изпълнява правилно своята задача.
Не пропускайте и: Гъби в микровълнова фурна: бърза и лесна рецепта
Пригответе си пълнени чушки с треска и скариди у дома
Както се убедихте, приготвянето на това вкусно ястие от чушки, пълнени с треска и скариди у дома, е много лесно. Това е здравословна рецепта, която може да се консумира редовно. Осигурява много качествени хранителни вещества и позволява редовното включване на риба и морски дарове в диетата, нещо, което е много полезно за нашето здраве.
И накрая, освен да се храните здравословно, трябва да комбинирате този навик и с други полезни навици, като редовни физически упражнения.
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Franzke, B., Neubauer, O., Cameron-Smith, D., & Wagner, K. H. (2018). Dietary Protein, Muscle and Physical Function in the Very Old. Nutrients, 10(7), 935. https://doi.org/10.3390/nu10070935
- Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function. Nutrients, 9(11), 1211. https://doi.org/10.3390/nu9111211
- Bílek, R., Dvořáková, M., Grimmichová, T., & Jiskra, J. (2020). Iodine, thyroglobulin and thyroid gland. Physiological research, 69(Suppl 2), S225–S236. https://doi.org/10.33549/physiolres.934514
Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.