Какво разкриват ушите ви за вас

Ушите ви не само разкриват факти за вас, но също така помагат за облекчаването на определени заболявания. Всичко, което ви е необходимо, е да установите коя част от тялото ви на коя част от ушите ви съответства.
Какво разкриват ушите ви за вас
Nelton Abdon Ramos Rojas

Прегледано и одобрено от лекар Nelton Abdon Ramos Rojas.

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 11 август, 2023

Различните части на тялото могат да разкрият за организма ни много повече, отколкото си мислим. Това включва и ушите. Интересна информация за устройството и функциите на този орган можете да научите от сайта ABRITVS.

Разберете какво са способни да разкрият те – ще останете изненадани!

Те могат да се използват като начин за установяване на самоличността ви

ушите разкриват редица интересни неща за нас

Не само пръстовите отпечатъци могат да установят самоличността ви, същото могат да направят и ушите ви.

Това е така, защото те представляват част от тялото, която почти не се променя от момента на раждане до достигане на преклонна възраст. Те единствено растат.

По тази причина ушите са добро средство за установяване на самоличността ви.

Те ви помагат да научите вида на гените си

Ушите ви помагат да научите дали гените ви са рецесивни или доминантни.

Ако ушите ви са плътно прилепнали, това е знак за рецесивни гени. От друга страна, ако не са прилепнали, значи гените ви са доминантни. Погледнете своите и разберете какви са гените ви.

Ушите ви показват дали сте предразположени към коронарни заболявания

ушите разкриват дали сме предразположени към определени заболявания

Според няколко проведени проучвания хората, които имат диагонална гънка, пресичаща меката част на ухото, са по-предразположени към развитието на коронарна артериална болест.

Ако ушите ви изглеждат по този начин, посетете най-добре лекаря си, за да ви направи необходимите прегледи, така че да изключи всякакви заболявания от този тип.

Бледи уши? Вероятно имате недостиг на някои витамини

Ако ушите ви са бледи, може да ви липсват основни хранителни вещества. Трябва да обърнете специално внимание на този аспект, тъй като това може да доведе до последствия за здравето ви.

Като цяло бледите уши показват, че е възможно да имате недостиг на витамини и калций.

Ако ушите ви са зачервени, значи е възможно да имате проблеми с бъбреците

ушите ни разкриват много за здравето

Ако ушите ви са зачервени, това може да сигнализира за проблем с бъбреците. Затова е необходимо да следите себе си и да се наблюдавате за по-нататъшни симптоми.

Не се колебайте да отидете на лекар, ако забележите повече улики, сочещи към тази диагноза.

Ярко червени уши

Ако ушите ви са винаги с ярък червен цвят, бъдете нащрек, тъй като това може да е знак за мозъчно заболяване.

По-конкретно, това може да е сигнал за опасност от загуба на паметта, постоянни главоболия и мозъчни проблеми. Ако пък са винаги пламнали, то тогава може да имате хронично заболяване.

В такъв случай посетете лекаря си.

Прочетете тази статия: Съвети за здрав мозък

Рефлексология

Рефлексологията е терапия, при която се работи с нервните окончания, свързващи всяка част от тялото.

В ухото, ушната рефлексология свързва тези точки във формата на бебе в ембрионален стадий.

По този начин точките, които трябва да натиснете, са идентични с формата на бебето.

Чрез натискането на точките на тези нервни окончания може да разрешите различни здравословни проблеми, както физически, така и емоционални.

Тази терапия има много стимулиращи точки и можете да се научите да ги масажирате, за да се справите с проблеми като главоболието.

Зоните на ухото са най-чувствителни при получаване на сензорна стимулация от рода на топлина, светлина, звук, електромагнитни усещания и налягане. По този начин техните стимули предизвикват реакции в други органи на тялото в зависимост от точката, върху която работите.

Масаж на ухото

масаж на ушите

Стимулацията на ушите или микромасажите може да се извършват по три различни начина: чрез натиск с помощта на цял пръст, с върха на пръста или с върха на нокътя.

Можете да използвате също гумичка на молив, кибритени клечки или малки топчета, за да прибавите натиск.

Важно е да знаете, че натискът, упражняван върху тази зона, трябва да нараства постепенно. По този начин продължава да бъде ефективен с течение на времето и с напредването на процедурата.

  • Например, натискането на зоната на ухото, която кореспондира с далака, ще улесни храносмилането ви.
  • Натискането на точката, свързана с белите дробове, задвижва кръвообращението и ви дава енергия. Освен това тази точка се използва за облекчаване на заболяванията на респираторната система, като например астма или отоци, причинени от проблеми с кръвообращението.
  • Като стимулирате точката, свързана с тънкото черво, можете да лекувате диария, лоша абсорбция от гастроинтестиналния тракт, разширение на стомаха и различни дискомфорти.

Както виждате, ушите ви не само разкриват факти за вас, но също така спомагат за облекчаването на определени заболявания. Всичко, което ви е необходимо, е да разберете коя част от тялото с коя част на ушите кореспондира.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.