Какво представлява ефектът на течната коса и как можете да го постигнете?

Какво знаете за ефекта на течната коса? Днес ви разказваме повече по темата.
Какво представлява ефектът на течната коса и как можете да го постигнете?

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 11 март, 2024

Изглаждането на косата доколкото е възможно е краят на ефекта на течната коса. Тази стайлинг тенденция е любима на жените, които намират елегантност в нейната простота.

Не става въпрос за шиньони или оформени вълни, а за лекотата на правата коса, която блести и изглежда мека, гладка и течна. Предимството на оформянето на косата ви по този начин е, че тази визия върви ръка за ръка с всяко облекло, което изберете. Къси или дълги рокли, дънки, вечерни рокли или спортна визия ще подхождат на ултраправата визия.

Не е необходимо да имате фина коса, за да постигнете ефекта. Ще ви кажем всичко, което трябва да знаете в тази статия.

Какво представлява ефектът на течната коса?

Течната коса е напълно правият вид на косата, независимо дали естествената й форма е къдрава. Завладяващото в техниката е копринения, блестящ вид с движение. В полза на стила се откроява особеността да изчисти лицето и да предложи ефектната му рамка.

Важно е косата ви да е здрава, за да се наслаждавате на този стил. В противен случай няма да покаже лекотата, която характеризира стила.

Ефектът е по-добър, ако сте преминали през хидратираща процедура преди това. Има методи за естествено изправяне на косата, но те могат да бъдат и на химическа основа.

Целта е да се подхранят фибрите на косъма, така че течният финиш да е безупречен. Важно е обаче да имате предвид няколко неща, за да не увредите косата си с изправянето.

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) предупреждава, че балсамите за коса обикновено съдържат формалдехид. Това вещество изисква топлината на пресата, за да проникне. Съставката се отделя във въздуха като газ и при липса на вентилация съществува риск от вдишване.

За да извършите процеса, както препоръчва FDA, направете го с помощта на стилист. Проверете състава на материала, който ще използвате, и проверете за възможни нежелани реакции.

Термично третиране на косата
Използването на топлинни инструменти върху косата изисква предпазливост и внимание . Най-добре е да се консултирате със стилист.

Смятаме, че може да ви хареса да прочетете и тази статия: Основните грешки при изрусяване на косата и как да го направите правилно

Съвети за постигане ефекта на течната коса

След като косата е подложена на процедура за изправяне, за да има ефект на течна коса, приложете на практика следните съвети.

1. Ефектът на течната коса – използвайте лак за коса

Можете да намерите спрейове за коса, които имат способността да изправят косата и да я направят “по-кротка”. Тези видове решения елиминират къдренето и дават на косата предварителна основа за изсушаване със сешоар или минаване с преса, за да се постигне максимално ниво на мекота. Незабавно изглаждащите формули овлажняват и подготвят косата за топлината.

2. Изсушете със сешоар или минете с преса

Процедурите за изправяне са толкова ефективни, че в зависимост от това колко къдрава е косата ви, може да не е необходимо да я подлагате на топлинна обработка, за да я изправите. Ако обаче искате течна коса, трябва да използвате термични инструменти.

Пресите, сешоарите или четките за изправяне укротяват косата. За да избегнете увреждане на косата, важно е предварително да я напръскате с термозащита. За същата цел третирайте косата само ако е напълно суха; ако го правите, когато е още мокра, “сварявате” кутикулата с парата.

3. Ефектът на течната коса – подхранва и овлажнява

Добре подхранената и овлажнена коса е лесна за стилизиране и обработка. Това благоприятства течния вид. Включете в грижата за косата си продукти, които предотвратяват къдренето и допринасят за здравето на косата.

Списание Topics for Education обяснява, че спазването на балансирана диета е в основата за здравето на косата. Те добавят, че микроелементите, минералите и витамините са незаменими в диетата за тази цел.

Сред хранителните вещества, необходими на косата, статия в Professional Pharmacy изброява следното:

  • Цинк
  • Желязо
  • Магнезий
  • Фолиева киселина
  • Витамин B6
  • Витамин B12
  • Серни аминокиселини

В допълнение, серумите и овлажняващите масла са полезни за течната коса, тъй като подхранват и осигуряват блясъка и финеса, които техниката търси.

4. Създайте огледален ефект, като разделите косата си на път в центъра

Удивителното при ултра-правата коса е, че задната част на косата се спуска каскадно надолу с впечатляваща гъвкавост, докато прическата отпред допълва грима.

За да сте сигурни, че това винаги е така, създайте прическа, която благоприятства ефекта на течната коса, която е разделена на път по средата, за да създаде огледален ефект. Кичурите, които остават в предната част на косата, трябва да се носят зад ушите.

Тенденцията позволява леки вариации, като например полуизвити краища.

5. Ефектът на течната коса – изберете правилните продукти за грижа за косата

Не чакайте да настъпи събитие, за да оформи косата си по този начин; ако се погрижите за това предварително, резултатите ще бъдат феноменални. Изключително важно е да изберете шампоан и балсам за изключително права коса.

Тези формули имат овлажняващи и многократно изглаждащи свойства. По същия начин спрейовете и кърпичките против къдрене са сред алтернативите, които елиминират статичното електричество.

Измиване с шампоан на дълга коса
Вашата рутинна грижа за косата не може да се ограничи до оформянето й. Хидратиращите шампоани трябва да се използват ежедневно.

6. Използвайте добра техника за сушене със сешоар

Не е достатъчно просто да прокарате сешоара по косата.

Тайната е да използвате най-тясната глава на уреда, докато насочвате сешоара към пода. По този начин предотвратявате опустошителното въздействие на високите температури.

Харесва ли ви тази статия? Може да прочетете и: Ускорете растежа на косата си с бирена мая

Как да се грижите за косата си след постигане на ефект на течна коса

Когато е изложена на топлината на преси и сешоари, както и на професионални вещества за изправяне, косата ви се нуждае от специално внимание, за да се възстанови. Измиването на косата е от съществено значение, както и графика на измиване според изискванията, които отговарят на типа коса.

Fundación Piel Sana препоръчва консумацията на витаминни комплекси, богати на специфични елементи за косата, а също така препоръчва избягване на продукти, които имат отрицателно въздействие върху влакната на капилярите.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.