Завръщането на дънките тип чарлстон

Носили ли сте някога дънки чарлстон? Ето няколко съвета, които ще ви превърнат в модна икона!
Завръщането на дънките тип чарлстон

Написано от Ivan Aranaga Amengual

Последна актуализация: 25 август, 2022

Всяка една от актуалните модни тенденции включва елемент от миналото, което й придава нов облик. Такъв е случаят с дънките чарлстон, които бяха много типични за 60-те години на миналия век.

Спомняте ли си, че те се върнаха на мода в началото на хилядолетието? Е,  те отново са обратно в играта. Модните подиуми през есента и зимата на 2017 г. бяха началния етап на завръщане на този модел, с леки корекции.

И така, в началото на 2018 г. на всички витрини на магазините имаше манекени с чарлстон дънки. Високата кройка на панталоните и широчината на дънките на глезените са еднакви. Променени са детайлите за шиене просто за да подчертаят фигурата.

Дънките с широк крачол – завръщането

Дънките с разкроени крачоли – или дънки тип чарлстон – са създадени от модната дизайнерка Мери Квант през 60-те. Същата дизайнерка увеличи популярността и на мини полата през това десетилетие, което бележи историческа тенденция.

До 70-те години в килера на всеки можеха да се намерят такива дънки. И мъжете, и жените бяха полудели по тези панталони, в крак с актуалните тенденции. Никой не можеше да избяга от тази дреха.

Колкото по-широки са краищата на крачолите, толкова по-смел е човекът, който ги носи. Хората харесваха и ярките цветове и красиви щампи. И до днес те все още са символ на дързостта и стила.

Разбира се, имаше и едноцветни дънки – чарлстон. Бяха ушити от рипсено кадифе, вместо от дънков плат.

Оформят фигурата

Дънките чарлстон още са на мода.

Специалистът стилист в универсалния магазин на Мейси, Марта Гил дьо Монтесвярва, че разкроените дънки оформят силуета ни по-добре.

Също така този тип дънки си подхожда много добре с топове, които имат прилепнали ръкави (блузи, пуловери, якета или ризи).

Тези панталони, без съмнение, са много практични и много удобни. Тъй като те започват от кръста, той оформя и прави фигурата ви по-красива.

Плюс това, тъй като разкрояването започва почти от коленете, изглеждате по-високи. Илюзията на разкроения крачол е кракът да изглежда по-висок и го подчертава, особено ако ги носите с токчета. По този начин краката ви ще изглеждат по-дълги.

За да почувствате тези панталони като през 60-те години, трябва да разберете основните правила за носенето им. Използвайте тези съвети!

Не пропускайте и: Най-добрите прически за 2018

Покажете ги

Дънките винаги са на мода.

Има две основни правила за носенето на разкроени дънки, които ще ви помогнат да ги показвате с увереност и много стил.

  1. Винаги трябва да ги носите с високи токчета.
  2. Те изглеждат по-добре с блузи с тесни ръкави.

За предпочитане е токчетата да са с клин или платформа, за да не се хваща крачола. Ако не носите високи токчета с тях, маншетът ще се влачи по пода и те няма да се движат и изглеждат както трябва.

  • Обувките са важен аксесоар, който не бива да подценяваме.
  • Междувременно ризата е второто, което добавя много точки към добрия външен вид с дънките – чарлстон. Тя трябва да бъде с тесни ръкави, които не правят тоалета ви да изглежда прекалено претенциозен. Трябва да избягвате да носите ризи с широки ръкави.

Адаптирайте ги към тялото си

Вашите мерки и височина са влияещ фактор, когато става въпрос за носенето на такива дънки. Например тези, които са супер широки в долната част, са най-подходящи за жени с по-дебели крака.

Тази широчина варира и по бедрата, а не само от коленете надолу. И така, те правят краката ви да изглеждат по-слаби, а фигурата ви – по-пропорционална.

От друга страна, класическата кройка изглежда перфектно на тези със слаби крака. Можете да ги носите много прилепнали по бедрата си, без да се притеснявате. Всъщност тези панталони изглеждат особено добре на слаби високи жени.

За жени, които са по-ниски и искат да са по-стилни, препоръчваме бели дънки без джобове. Джобовете отпред и отзад могат да създадат неблагоприятен визуален ефект, който да ви натруфи прекалено.

По същата причина жените с ясно изразени бедра трябва да избягват шарени панталони и да се придържат към тъмни, едноцветни дрехи, които да пасват на фигурата им.

Дънките “скини” срещу дънките “чарлстон”

дънки скини

Със сигурност в един момент сте се опитали да коригирате чифт дънки, които да превърнете в тип “скини”. Може би дори сте преправили любимите си такива, защото не са на мода.

Ще се радвате да разберете, че властването на “скини” дънките е приключило и че можете да съживите своя хипи дух.

През последните няколко години тенденцията на разкроените дънки беше затъмнена от “скини или правите дънки”. Всъщност всеки, който все още носеше широки дънки, изглеждаше старомоден.

Този тип дънки се променяха малко по малко. С течение на годините обувката ставаше все по-стегната и по-стегната и всички се свиваха в “скини” дънките. Истината е, че модата се повтаря циклично.

Тенденциите идват и си отиват периодично. Докато скини дънки в момента са част от гардероба на всеки, разкроените дънки винаги ще имат специално място в сърцата на хората и ще ги карат да се чувстват дръзки.

 


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.