Какво да направите, когато страстта ви към живота умира

Би било твърде лесно, ако всеки от нас наистина имаше пътища за избор. Споделяйте времето си с другите и се учете от тях.
Какво да направите, когато страстта ви към живота умира

Написано от Okairy Zuñiga

Последна актуализация: 25 август, 2022

В един или друг момент ще преживеете тъжни моменти, или ще изпитате тежки чувства, които ще ви накарат да изгубите страстта си към живота. Той не винаги е розово пътешествие, изпълнено с щастие и вълнение.

Би било чудесно, ако е така, но истината е, че не можеш да бъдеш щастлив през цялото време.

Какво ще ви донесе бъдещето? Защо да полагате усилия за утрешния ден, ако днес всичко изглежда толкова безсмислено и трудно? Защо щастието не дойде само при вас и защо си замина?

Това са някои от въпросите, които може да минат през ума ви в даден момент.

Много хора са успели да преодолеят тези загадки и да открият смисъла на тяхното съществуване. Други обаче все още се борят и търсят допълнителна помощ.

Ще се опитаме да помогнем.

Имайте предвид, че точките по-долу не се отнасят за всички. Прочетете ги и вижте дали бихте могли да ги приложите към живота си, за да постигнете необходимите промени.

1. Освободете теглото от раменете си

Всички съвети като “Изгонете тази лоша енергия!” може да звучат добре на думи, но в повечето случаи са безполезни.

Няма как някой, който не познава онова, през което преминавате, да ви накара да промените гледната си точка за една нощ. Другите наистина не разбират какво се случва, а и вие обикновено нямате желание да им го обяснявате.

Има само един начин, по който болката и теглото, които носите може да изчезнат- трябва да постигнете мир с нея. Имайте предвид, че не е толкова лесно.

Трябва да стане така, както звучи. Трябва да постигнете състояние на мир с всичко, което ви причинява загубата на желанието за живот.

Може да са много неща, но не е нужно да ги наименувате. Ако можете да простите, забравите или да разберете какво ви притеснява, ще започнете да се чувствате по-добре.

Това е постепенен процес, но наистина ще помогне.

2. Малките неща ви помагат да възвърнете страстта си към живота

приятелите ви помагат да възвърнете страстта си към живота

Филми като “Яж, моли се и обичай” имат интересен сюжет, но не са много реалистични.

Когато се изправи пред проблем, не всеки може просто да остави всичко и да тръгне да пътува по света. Въпреки това под повърхността на този филм има и скрита истина.

Не е нужно да прекарвате години в пътуване или да получите пророчество от някой гуру: само вие самите можете да стигнете до състояние на щастие и да предприемете първата стъпка.

Напредъкът ще бъде бавен и не можете да прескочите никоя стъпка.

Ако искате да намерите отново страстта си към живота, не се премествайте в друг град, не се възползвайте от спестяванията си, не бягайте единствено, за да избягате от живота. Преоткрийте стара страст или си намерете нова – нещо малко и просто, за да разсеете себе си.

Изпробвайте я, опитвайте я на малки парченца и я споделяйте с други хора. Прекарайте време за нещата, които ви носят удоволствие.

Не го правете наведнъж, а на малки дози, докато не усетите, че духът ви се покачва малко по малко. Това е дълга стъпка и може да бъде малко трудна, но определено може да го направите.

3. Разберете, че независимостта е добра, но самотата не

Контактите с хората могат да върнат щастието в живота ви

Прочетете и това: 5 начина да се успокоим и да гледаме по-положително на света

Ако не се чувствате страхотно, вероятно нямате желание да сте заобиколени от хора, които не спират да ви питат как се чувствате,нито пък такива, които не зачитат вашето време и пространство.

Това обаче не означава, че трябва да се изолирате от света, дори и да искате това.

Хубаво е да отделяте време само за вас, за да разберете кой сте и да видите нещата от друга гледна точка. Само не забравяйте, че когато това се превърне в самота, сте изправени пред по-голям проблем.

За да възвърнете желанието си за живот нямате нужда от друга връзка или приятел, които да ви придружават непрекъснато.

Номадите или пътешествениците с раници могат да имат свръхжелание към живота, но това е така, защото никога не са напълно сами.

Трябва да споделяте времето си и да създавате контакт с други хора. Разберете какво харесвате у тях и какво не.

Може да научите, преживеете и правите много повече, когато взаимодействате с другите.

4. Не съществува само един път, който да следваме

Обърнете внимание на всички неща, които хората в един момент или друг са ви казали, че трябва да направите, за да сте щастливи, успешни или добри.

Готови ли сте? Сега вземете тези спомени и ги изхвърлете.

Тези “пътища към щастието” всъщност не съществуват.

Ако животът наистина имаше пътища за избор, би било твърде лесно. Въпреки това, хората обичат да се чувстват така, сякаш имат ръководство, което да следват.

Просто трябва да помните едно правило: не наранявайте другите. Освен това може да правите това, което искате, стига да следвате златното правило.

Хората ще ви критикуват, ще ви съдят, дори ще се опитат да ви унижат, но нищо няма да победи удовлетворението от чувство за щастие отвътре.

Когато това се случи, осъзнавате, че единствената причина хората да съдят другите е, защото самите те не са щастливи.

Сега, когато знаете как да преоткриете страстта ви към живота, само вие можете да решите кога да започнете.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.