Как да украсите фоайето на къщата си според фън шуй

Фън шуй е древно изкуство, което може да ви помогне да подобрите дизайна и енергийния поток във вашите пространства. Научете как да украсите фоайето на вашия дом тук.
Как да украсите фоайето на къщата си според фън шуй

Написано от Maria Margarita Barrios Quintero

Последна актуализация: 26 август, 2022

Някои принципи на декорацията на фън шуй са основни и могат лесно да бъдат приложени в много части на дома, като фоайето. И така, какви са препоръките на фън шуй за тази важна част от къщата? Има няколко основни принципа и елементи, които можете да използвате, за да украсите фоайето, от скрина до огледалото и дори поставката за обувки.

Посрещането на гости не е свързано само с предлагането на студена напитка през лятото или горещ чай, когато е студено. Посрещнете посетителите си в пространство, изпълнено с добра енергия. В следващата статия ще ви дадем няколко идеи.

6 препоръки как да украсите фоайето на къщата си според фън шуй

Според публикация в списание Forbes, фън шуй помага за насърчаване на здравословното взаимодействие между хората и околната среда. Въз основа на тази предпоставка могат да бъдат направени специфични промени в пространството около нас, за да се насърчи положителен енергиен поток.

С други думи, адаптирането на домашните пространства към принципите на тази философия води до по-добро качество на живот. В този случай декорирането на фоайето се превръща в специална задача. Всъщност това важно място се счита за среща на ин и ян.

Ин представлява топлината на дома, докато ян е ритъмът на живота извън къщата. И така, как да украсите това място? Обърнете внимание на следните съвети!

1. Поставете едно или повече огледала на правилното място

Един от безпогрешните елементи за декориране на фоайе според фън шуй са огледалата. Всъщност се смята, че огледалата са от ключово значение за неутрализиране на лошите енергии и избягване на проблеми.

Въпреки това, тяхното местоположение е много важно. Ако поставите огледало пред вратата, може да отхвърляте добрите енергии. Затова трябва да го поставите отстрани, така че да образува L форма с вратата.

Как да декорирате фоайето си според фън шуй?
Стратегическото поставяне на огледала в коридора може да помогне за предотвратяване на навлизането на негативна енергия в къщата.

2. Приспособете коридора за поставяне на обувки и други предмети

Когато пристигнете до входа на къщата, обувките трябва да останат в коридора. Това помага да се остави външна мръсотия и енергия на вратата.

Все пак, имайте предвид, че редът трябва да преобладава в тази стая, така че трябва да вземете мебел, която е подходяща за съхранение на обувки, зимни палта и чанти.

3. Осигурете топлина

Когато става въпрос за осигуряване на топлина в пространствата, всеки детайл е важен. В случая с фоайето страхотно декориращо допълнение може да бъде един килим. Той служи както за ограничаване на пространствата, така и за освежаване на входа с цвят и приятен дизайн.

4. Добавете зелена енергия

Според принципите на фън шуй растенията заемат много специално място, когато става въпрос за привличане на добра енергия. Докато са добре обгрижвани, те внасят свежест в пространствата и допринасят за пречистването на въздуха.

За оптимална декорация е най-добре да изберете стайни растения. Те са по-устойчиви и по-лесни за отглеждане. Освен това някои от тях излъчват приятен аромат.

5. Поддържайте фоайето си чисто и подредено

Къщата трябва да бъде убежище и идеално място за почивка след тежък работен ден. В този смисъл е много важно да се подчертае, че е от решаващо значение да постигнете приятно впечатление още при пристъпването на прага на дома.

По този начин входът трябва да е освободен от предмети, боклуци или всякакви елементи, които създават безпорядък. Ключът е да можете да влезете в къщата удобно, без да се препъвате в елементи, които не са на място.

6. Осигурете си приятна гледка

Можете да подчертаете мястото като поставите някои снимки. Освен това трябва да се уверите, че има топло осветление. В случай, че фоайето ви няма естествен източник на светлина, можете да поставите LED крушки с меко осветление. Принципите на фън шуй съветват да поддържате пространството чисто, така че да улеснява потока на добра енергия.

Красиво подреден дом
Растенията, картините и функционалните мебели са идеални за фоайето, за да има хубава и подредена гледка.

Може да се насладите и на тези съвети: Декорации за маса: направете си сами

Научете как да декорирате фоайето и да го превърнете във функционално пространство

Според принципите на фън шуй, входът на дома играе основна роля в потока на енергия. Затова е добра идея да го украсите по начин, който насърчава хармонията.

Освен това трябва да имаме предвид, че тази зона е място за разтоварване на други предмети, с които сме били навън. Ето защо, ако обикновено оставяте чадъра, обувките, палтото, портфейла и т.н., когато влезете в къщата, най-добре е да ползвате функционален скрин, който ви позволява да подредите всички тези елементи. Освен това се уверете, че неговият дизайн и цвят съответстват на останалата част от вашата декорация.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.