Декорации за маса: направете си сами

Декорациите за маса са задължителни, когато става въпрос за специални поводи. Днес бихме искали да ви покажем няколко идеи, които да направите вкъщи. Можете да използвате всякакви материали.
Декорации за маса: направете си сами

Написано от Antonella Grandinetti

Последна актуализация: 09 август, 2022

Ако планирате да поканите гости и да се съберете в дома ви през следващите седмици, тогава тази статия за това как да направите декорация за вашата маса е точно това, от което се нуждаете!

Предстои да ви дадем няколко идеи как да направите евтини, оригинални и красиви декорации за маса за всеки повод. Най-хубавото е, че можете сами да ги направите, и то с материали, които може би вече имате вкъщи!

Как да си направим декорация за център за маса

Всичко, което е необходимо за декориране на къщата, е малко креативност и изобретателност. Н ай-хубавото е, че можете да направите много неща с предмети, които може би вече имате у дома. Без да има нужда да пазарувате. 

По-долу открийте няколко идеи как да направите декорация за маса за всеки повод. Изберете тази, която най-много ви харесва, и се забавлявайте!

1. Лейка с цветя

лейка с цветя

Търсите цветна и естествена декорация, която да сложите в центъра на масата? Прочетете нататък и вижте как.

Лейка с малко цветя е всичко, което ви е необходимо, за да направите вашата маса да изглежда страхотно. Използвайте големи цъфнали цветя, за да придадете кънтри стил.

2. Буркан с цветя и въже

Не изхвърляйте бурканите, които имате вкъщи. За да превърнете обикновения буркан в декорация за масата, просто трябва да го напълните с вода и да натопите цветя в него.

Освен това можете да използвате въже, за да украсите гърлото на буркана. Това е красив и лесен начин да направите декорация, която да поставите в центъра на масата!

3. Център за маса с каквото има в килера

Имате ли ориз, боб и всякакви други семена в килера си? Напълнете буркан с всяка от съставките, която най-много харесвате. Например, изсипете ориза и след това семената.

По този начин ще получите красив ефект с пластове с различни цветове. Добавете малко цветя към него и етооо – красив център за маса.

4. Цветя в чаша – декорации за маса

Цветя в чаша - декорации за маса

Гостите са на път да пристигнат, а вие нямате декорация за центъра на масата? Не се притеснявайте: просто поставете интересна чаша с чинийка на масата и добавете букет цветя вътре!

Помислете за всички неизползвани чаши, които може да имате у дома. Всички те са чудесни за създаване на всевъзможни декорации!

5. Изключително лесна и семпла декорация за маса

Друга от любимите ни и евтини идеи е просто чаша за вино или висока чаша с едно хубаво цвете вътре. Не само минималистичен, но и доста красив вариант.

6. Плодове за украса

Какво ще кажете за център на една маса, вместо цветя да използвате плодове? Този стил е идеален за есенни събирания и можете да го направите за по-малко от две минути.

За да го направите, вземете поднос или кошница и поставете в него всички плодове, които може да имате под ръка. След това можете дори да добавите малко цветя или трева или борови игли или каквото ви се струва, че изглежда добре!

7. Обувки: Оригинален аксесоар за маса?

Имате ли високи токчета, които вече не носите?

Напълнете ги с зеленина и цветя. Ще видите колко лесно можете да направите уникален аксесоар за маса, който със сигурност ще бъде обект на погледи и обсъждане.

8. Бутилки с цветя

декорации за маса

Обикновени бутилки, пълни с вода и високи цветя, са перфектни като декорация. Те ще добавят стилност към храненето.

9. Свещи

Не можем да оставим настрана свещите, особено в тази селекция от евтини централни декорации за маса.

Вземете свещи след това ги добавете в буркан с вода. Поставете няколко цветя вътре в буркана (напълно потопени). Свещта трябва да е на повърхността на водата. Това е много красив аксесоар за една маса.

10. Камъни и свещи – декорации за маса

За този ще ви трябва и буркан. Изберете такъв с широко гърло, за да можете да украсите интериора. След това поставете няколко хубави камъни вътре в него. Можете да изберете дали искате да ги нарисувате или не. Поставете свещ в средата.

Можете да направите алтернативна версия, като добавите висока свещ, дебела свещ или малка свещ.

11. Диня с цветя е страхотна идея

Наскоро да сте хапнали диня? Не изхвърляйте кората, особено ако е разделена на две!

Просто поставете няколко дълги стръка цветя вътре в нея и ще имате красива маса, с идеалната декорация.

Въпреки това, не се притеснявайте твърде много, ако парчетата са по-малки – можете да ги използвате също. Например, можете да вкарате цветя с къси стъбла в кората и ще имате изключително оригинална лодка с цветя.

12. Ваза с лимони

лимони

Друга страхотна идея за направата на проста и евтина декорация за маса е да използвате това, което вече имате у дома, като кръгла ваза например. Не се колебайте да я напълните с лимони (или портокали, или лайм или каквото друго имате у дома). След това добавете малко цветя като последно докосване. Можете да нарежете лимоните или да ги използвате цели.

Опитвали ли сте да украсите нещо с лимони? Те придават свежа и хармонична нотка на околната среда. Този централен елемент щ е ви хареса!

13. Чаша със свещ

Тази идея е една от най-харесваните, поради нейната простота.

Всичко, което трябва тук, е чаша вино и малка свещ. Обърнете чашата и поставете свещта върху основата. Не можете да получите по-оригинално и просто украшение от това!

14. Декоративни сламки

Може би все още имате няколко цветни сламки вкъщи от последния рожден ден на вашето дете. Е, това е моментът да ги използвате!

  • Просто вземете буркан или чаша, измерете височината и ги нарежете до този размер.
  • След това ги поставете вътре в буркана и добавете малко цветя около тях.
  • И накрая, въже или панделка ще им придадат финалната нотка.

15. Клетка с цветя – декорации за маса

Имате ли стари къщички за птици у дома? Ако е така, възползвайте се от тях.

Просто поставете цветя вътре. (Добре е, ако цветята и листата стърчат.) Ако оставите портата отворена, няма да имате просто централна маса, а ода на свободата!

16. Круши

За тази централна част вземете овална чиния и поставете върху нея няколко борови иглички. След това добавете три или четири круши. И накрая, придайте им последен щрих, като добавите грозде или други малки, цветни плодове.

17. Пръчици и цветя

И накрая, ето една възможност да излезете на разходка с децата си!

Когато го направите, съберете няколко пръчки. След това направете букет с тях и след това поставете няколко цветя между клоните. Накрая ги закрепете с въже или панделка, така че да са свободно закрепени.

Както можете да видите, можете да направите обикновен център за маса с практически всичко, което може да имате у дома. Най-важното е да оставите творчеството да ви завладее!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.