Как да се предпазите от негативна енергия

В крайна сметка, запазването на негативната енергия далеч от пространствата, които посещаваме, е решение, което зависи от нас. Посрещането на всеки ден с предразположеност и ентусиазъм, в допълнение към прилагането на тези съвети, наистина може да окаже голямо влияние върху нашето благосъстояние.
Как да се предпазите от негативна енергия

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 25 август, 2022

Повечето хора се опитват да избягват натрупването на негативна енергия, особено у дома. Това е така, защото това е мястото, където трябва да намерим спокойствие. За щастие има няколко начина да балансирате всичко.

Не само трябва да изчистим дома си от негативна енергия, но също така трябва да се опитаме да държим негативността далеч от работното си място или място на обучение. Появата й може да повлияе на деня ви и да попречи на нещата да вървят според очакванията.

Какво е негативна енергия?

Отрицателната енергия се намесва в емоционален, духовен, физически или умствен аспекти и ни пречи да намерим спокойствие. По този начин предизвиква усещания като тревожност, мъка, депресия и дори липса на концентрация.

Как можем да се предпазим от негативната енергия?

Позитивно мислене
Позитивното мислене е най-добрият начин да се предпазите от лоши вибрации и да имате добро емоционално здраве.

Изправянето срещу негативната енергия е най-добрият начин да предотвратим тя да завладее живота ни и особено емоциите ни. Има няколко начина да избегнем това. И да се предпазим от всички лоши вибрации, които се появяват в ежедневния ни живот. Прилагайки ги, можем да приемем живота по-добро и да избягваме стресовите моменти.

По-долу ще споделим някои препоръки:

 • Дръжте страховете си настрана: Понякога негативната енергия се създава от страхове, несигурност или негативни мисли, които можем да контролираме само като се фокусираме върху други неща. Много е важно да идентифицирате произхода на тези чувства. И да се опитате да се изправите пред тях, за да почувствате свобода и сигурност.
 • Мислете позитивно: Въпреки че може да не го прилагате много често, позитивното мислене е най-добрият начин да предотвратите лошите вибрации и да имате добро емоционално здраве. Да се научиш да контролираш емоциите си в лоши моменти и да се опитваш да видиш чашата наполовина пълна може да бъде основният ключ за преодоляването им и отблъскването на негативната енергия.

И още

 • Носете скилидка чесън: Тази съставка исторически е смятана за амулет, който безопасно отблъсква лошата енергия и завистта. Препоръчително е да носите скилидка чесън в кърпа или хартия, в чантата или портфейла си.
 • Дръжте етеричното масло от мащерка наблизо: Това е езотерична практика, която включва нанасяне на капка от това масло зад ушите или върху китките, за да предотвратите лошите вибрации.
 • Носете клонче рута: Казват, че рутата има способността да отблъсква всички видове негативна енергия, независимо дали е причинена от лош момент или от човек. Най-добрият вариант е винаги да имате под ръка няколко клонки от това растение. А може да поставите няколко листа на работното си място.

Как да премахнем натрупването на негативна енергия у дома

Как да се предпазите от натрупването на негативна енергия у дома?
Наличието на твърде много неща може да повлияе на енергията на дома. Най-добрият вариант е да поддържате средата подредена и организирана.

Всеки път, когато има спорове между членовете на вашето семейство или съквартирантите, е много вероятно къщата ви да е пълна с негативна енергия. Тогава се създава нездравословна среда за семейството. С оглед на това, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да внесете промяна и да се опитате да премахнете всичко, което може да генерира лоши вибрации.

 • Отървете се от ненужните предмети: Наличието на твърде много неща може да повлияе на енергията на дома. Най-добрият вариант е да поддържате средата подредена и организирана.
 • Отворете прозорците и вратите: Влизането на въздух и излизането от къщата е добър вариант. Също така е добре да пуснете малко слънчева светлина.
 • Тамян: От древни времена хората са използвали тамян като съставка за обновяване на въздуха в дома и премахване на лошата енергия.
 • Вода със сол: Сместа от тези две съставки е идеална за почистване на пространствата на дома и пречистване и изместване на негативността.
Медитация
Етеричните масла, солта и растенията могат да помогнат за задържането на негативната енергия далеч във вашия дом.
 • Ароматерапия: Използването на етерични масла или парфюми в различни части на дома може да помогне за отпускането на цялото семейство. Това е един от най-добрите начини да създадете по-приятна среда.
 • Отглеждайте растения в къщата: Освен че ни помагат да имаме по-чист и спокоен въздух, растенията спомагат прогонването на негативността и привличането на добра енергия.

Допълнителни съвети за избягване на негативната енергия

В допълнение към алтернативите, споменати по-горе, трябва да имате предвид и тези две предложения. Така ще подобрите атмосферата във вашия дом:

 • Почиствайте често: Натрупването на прах, мръсотия или боклук може да създаде тежка среда, която може да се отрази на емоциите на семейството. Поради това е много важно да почиствате често всички части на дома. И да се опитвате да обновите пространствата, за да придадете различна атмосфера в дома си.
 • Водете здравословен диалог: И накрая, важно е да се научите да се събирате като семейство или със съквартирантите си и спокойно да обсъждате нещата, по които не сте съгласни. Всички трябва да можете да правите предложения за по-добро съвместно съществуване. Споделянето като семейство, изразяването на чувствата си и поддържането на връзките ви са едни от най-добрите начини да държите негативизма далеч от дома.

В крайна сметка, запазването на негативната енергия далеч от пространствата, които посещаваме, е решение, което зависи от нас. Посрещането на всеки ден с предразположеност и ентусиазъм, в допълнение към прилагането на тези съвети, наистина може да окаже голямо влияние върху нашето благосъстояние.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.