Как да си приготвите вкусни сандвичи Монте Кристо

Филийките хляб потопени в разбити яйца са едно от нещата, придаващи специфичния вкус на тези сандвичи.
Как да си приготвите вкусни сандвичи Монте Кристо
Eliana Delgado Villanueva

Написано и проверено от диетолог Eliana Delgado Villanueva.

Последна актуализация: 26 август, 2022

Търсите рецепти за вкусни и бързи сандвичи?

Някои ястия са класика, могат да бъдат хапвани по всяко време на деня и са любими на всеки. Сандвичите Монте Кристо са сред тези класически рецепти!

Не се тревожете, ако се чувствате объркани. Сандвичите са любима храна на хората по цял свят . Харесваме ги заради безброй причини, но сред основните са това, че са много удобни за хапване и ни засищат бързо.

Често нямаме достатъчно време за всичко, което трябва да направим и затова търсим бързи варианти за закуска, обяд или вечеря. В тези моменти обикновено посягаме към готовите храни, сладкишите или полуфабрикатите.

И забравяме нещо много важно: качеството на храната, която консумираме.  Прочетете следващите редове и научете как да си приготвяте тези лесни и вкусни сандвичи Монте Кристо. Тази рецепта е пример за бързо, вкусно и приятно ястие.

Най-вероятно се чудите откъде идва името на този сандвич? Първият такъв сандвич бил приготвен в Лос Анджелис в САЩ с помощта на лесна френска рецепта .

За приготвянето на тези вкусни сандвичи не ви трябват много продукти
След като вече знаете нещичко за името и произхода на тези сандвичи е време да научите и кои са съставките, използвани за приготвянето им. Най-добре е да отидете в кухнята и сами да си приготвите един такъв сандвич.

Сандвичите Монте Кристо се приготвят със следните съставки: шунка или пуешко месо и швейцарско сирене. Научете от следващите редове как да си приготвите този бърз и вкусен сандвич, перфектен за неделния ден.

Това е идеалният начин за промяна и научаване на нови, лесни рецепти. В приготвянето на тези сандвичи няма нищо сложно, освен това можете да промените рецептата по ваш вкус.

Как да си приготвите сандвичи Монте Кристо

Запомнете, че става въпрос за пробването на нови и вкусни рецепти. Надяваме се, че обичате да експериментирате в кухнята. Добре е да се опитва от всичко по-малко, вместо да хапвате едно и също постоянно.

Филийките хляб потопени в разбити яйца са едно от нещата, придаващи специфичния вкус на тези сандвичи. След като ги поставите в горещия тиган те се препичат и стават леко хрупкави. Този контраст във вкусовете е типичен за този вид сандвичи.

Има и още нещо, на което искаме да акцентираме. След като си приготвите сандвича и седнете на масата или на дивана, за да му се насладите, отидете до кухнята и го намажете с малко ягодово сладко. Повярвайте ни  – няма да съжалявате.

Швейцарското сирене е адна от съставките на тези вкусни сандвичи Монте Кристо

Съставки

 • 3 супени лъжици масло (60 г)
 • ½ чаша мляко (125 мл)
 • 4 яйца
 • 4 резена швейцарско сирене
 • 8 филийки бял хляб
 • 8 резена шунка
 • 1 супена лъжица захар (15 г)
 • 2 супени лъжици ягодово сладко (по желание) (40 г)

Начин на приготвяне

 • Поставете всички филийки в голяма чиния. Те ще ви стигнат за приготвянето на 4 сандвича
 • Върху 4 филийки поставете по един резен сирене и едно парче шунка.
 • Разбийте яйцата с млякото в малка купа.
 • Вземете останалите филийки и ги потопете в разбитите яйца.
 • Вземете голям тиган с незалепващо покритие и го поставете на котлона. Сложете маслото и намажете с него тигана докато се разтапя.
 • След като маслото се загрее достатъчно пуснете сандвичите в тигана и ги печете от всяка страна за 7 – 10 минути.
 • След като сандвичите ви придобият златист цвят, дръпнете тигана от огъня и ги оставете да изстинат няколко секунди.
 • Разрежете ги наполовина и оставете швейцарското сирене леко да се разтече. Поръсете ги с малко захар отгоре или ако искате ги намажете с ягодово сладко.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.