Как да си приготвите вкусни сандвичи Монте Кристо
Търсите рецепти за вкусни и бързи сандвичи?
Някои ястия са класика, могат да бъдат хапвани по всяко време на деня и са любими на всеки. Сандвичите Монте Кристо са сред тези класически рецепти!
Не се тревожете, ако се чувствате объркани. Сандвичите са любима храна на хората по цял свят . Харесваме ги заради безброй причини, но сред основните са това, че са много удобни за хапване и ни засищат бързо.
Често нямаме достатъчно време за всичко, което трябва да направим и затова търсим бързи варианти за закуска, обяд или вечеря. В тези моменти обикновено посягаме към готовите храни, сладкишите или полуфабрикатите.
И забравяме нещо много важно: качеството на храната, която консумираме. Прочетете следващите редове и научете как да си приготвяте тези лесни и вкусни сандвичи Монте Кристо. Тази рецепта е пример за бързо, вкусно и приятно ястие.
Най-вероятно се чудите откъде идва името на този сандвич? Първият такъв сандвич бил приготвен в Лос Анджелис в САЩ с помощта на лесна френска рецепта .
След като вече знаете нещичко за името и произхода на тези сандвичи е време да научите и кои са съставките, използвани за приготвянето им. Най-добре е да отидете в кухнята и сами да си приготвите един такъв сандвич.Сандвичите Монте Кристо се приготвят със следните съставки: шунка или пуешко месо и швейцарско сирене. Научете от следващите редове как да си приготвите този бърз и вкусен сандвич, перфектен за неделния ден.
Това е идеалният начин за промяна и научаване на нови, лесни рецепти. В приготвянето на тези сандвичи няма нищо сложно, освен това можете да промените рецептата по ваш вкус.
Вижте още: 4 рецепти с броколи за лека вечеря
Как да си приготвите сандвичи Монте Кристо
Запомнете, че става въпрос за пробването на нови и вкусни рецепти. Надяваме се, че обичате да експериментирате в кухнята. Добре е да се опитва от всичко по-малко, вместо да хапвате едно и също постоянно.
Филийките хляб потопени в разбити яйца са едно от нещата, придаващи специфичния вкус на тези сандвичи. След като ги поставите в горещия тиган те се препичат и стават леко хрупкави. Този контраст във вкусовете е типичен за този вид сандвичи.
Има и още нещо, на което искаме да акцентираме. След като си приготвите сандвича и седнете на масата или на дивана, за да му се насладите, отидете до кухнята и го намажете с малко ягодово сладко. Повярвайте ни – няма да съжалявате.
Прочетете и това: Рецепта за вкусно карамелизирано сладко от лук
Съставки
- 3 супени лъжици масло (60 г)
- ½ чаша мляко (125 мл)
- 4 яйца
- 4 резена швейцарско сирене
- 8 филийки бял хляб
- 8 резена шунка
- 1 супена лъжица захар (15 г)
- 2 супени лъжици ягодово сладко (по желание) (40 г)
Начин на приготвяне
- Поставете всички филийки в голяма чиния. Те ще ви стигнат за приготвянето на 4 сандвича
- Върху 4 филийки поставете по един резен сирене и едно парче шунка.
- Разбийте яйцата с млякото в малка купа.
- Вземете останалите филийки и ги потопете в разбитите яйца.
- Вземете голям тиган с незалепващо покритие и го поставете на котлона. Сложете маслото и намажете с него тигана докато се разтапя.
- След като маслото се загрее достатъчно пуснете сандвичите в тигана и ги печете от всяка страна за 7 – 10 минути.
- След като сандвичите ви придобият златист цвят, дръпнете тигана от огъня и ги оставете да изстинат няколко секунди.
- Разрежете ги наполовина и оставете швейцарското сирене леко да се разтече. Поръсете ги с малко захар отгоре или ако искате ги намажете с ягодово сладко.
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Monte Cristo sándwich. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 16 de mayo de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Monte_Cristo_s%C3%A1ndwich