Как да си приготвите натурален захарен скраб за омекотяване на ръцете

Независимо че си служим с тях постоянно, ръцете ни са сред най-пренебрегваните зони що се отнася до козметичните ни процедури. Разберете как да се погрижите за тях с този натурален захарен скраб!
Как да си приготвите натурален захарен скраб за омекотяване на ръцете

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 25 август, 2022

Макар че ги използваме постоянно, ръцете ни често биват пренебрегвани, особено по отношение на разкрасителни процедури.

Тази част от тялото е покрита с деликатна кожа, така че за съжаление обикновено се уврежда по-лесно от кожата на останалите зони по тялото.

Директното излагане на слънчеви лъчи, токсини и химически съединения, открити в множество продукти, подлагат ръцете ни на риск от появата на признаци на преждевременното стареене.

Всъщност се среща често образуването на петна, бръчки и други непривлекателни изменения още в много ранна възраст.

За щастие, съществуват множество продукти, които имат страхотен ефект върху ръцете. Тези продукти спомагат да се запазят ръцете хидратирани, нежни и красиви.

Сред тези средства има и домашно приготвени алтернативи, които поддържат ръцете ви здрави, комбинирайки натурални съставки.

В тази статия ще ви разкажем повече за конкретен ексфолиант, направен със захар, който премахва мъртвите клетки и други дефекти и несъвършенства.

Опитайте го!

Захарен скраб, с който да се грижите за кожата на ръцете

Скраб за ръцете

Този захарен скраб е натурален продукт, който може да бъде използван за подобряване вида на ръцете, особено при изменения във външността на кожата.

Макар че захарта обикновено се използва като подсладител в множество рецепти, много десетилетия назад жените започнали да я употребяват и като натурално козметично средство.

Абразивното й действие и хидратиращите й свойства могат да се използват за премахването на мъртви клетки и други несъвършенства по повърхността на кожата.

В същото време захарта почиства старателно порите, отстранявайки следите от нечистотии, които обикновено причиняват черни точки и акне.

Също така захарта съдържа вещество, познато като гликолова киселина. Тя спомага за премахването на мъртвите клетки и остатъците от химикалите, които почистващите препарати и дерматологичните продукти обикновено оставят по кожата.

След нанасянето й кожата на ръцете ще се усеща значително по-мека, съживена и ще бъде по-малко подложена на риск от появата на петна и други изменения.

Най-хубавото е, че това средство е сравнително достъпно. Все пак то е евтино и може да бъде открито в множество разновидности в близкия магазин.

Как да приготвите този захарен скраб за омекотяване на ръцете

Омекотяване на ръцете

Този ексфолиращ продукт за ръце може да се използва също и за други сухи зони на тялото като например лактите и коленете.

Главният компонент в него е захарта. Включва също и малко кокосово масло за по-лесно нанасяне.

Следователно това средство съдържа есенциални мастни киселини и витамин Е. Тези две съставки са изключително полезни за здравето на кожата.

Освен това нанасянето му върху ръцете увеличава производството на колаген и еластин. Тези субстанции отговарят за поддържането на кожата здрава и млада.

Също така този захарен скраб оказва силен антиоксидантен ефект, който намалява риска от бръчки и ранни признаци на стареене.

Той е полезен дори и за кожичките около ноктите, тъй като им придава допълнителна хидратация и хранителни вещества.

Да видим как се приготвя.

Съставки

 • 1 чаша едра кристална захар (300 г)
 • 1/2 чаша органично кокосово масло (120 г)
 • 1 капсула витамин Е (по желание)

Посуда

 • Херметичен стъклен контейнер
 • Дървена лъжица

Начин на приготвяне

 • Изсипете едрата кристална захар в херметичния стъклен контейнер и после прибавете органичното кокосово масло.
 • Смесете добре двете съставки с дървената лъжица до получаването на зърнеста смес.
 • Запечатайте контейнера и съхранявайте в сухо, прохладно помещение.
 • По желание може да добавите капсула витамин Е, за да увеличите хидратиращия ефект и трайното действие.

Начин на прилагане

Ексфолиант за омекотяване на ръцете
 • Измийте старателно ръцете си със сапун преди да нанесете продукта.
 • След като ги подсушите, вземете колкото скраб ви е необходим и натъркайте с него двете си ръце чрез нежни кръгови движения.
 • Оставете да престои за 15 до 20 минути и след това изплакнете.
 • Прилагайте три пъти седмично, за да поддържате ръцете си в идеално състояние.

Незабавно ще имате по-мека, по-чиста и по-младолика кожа. Може да се наслаждавате на много повече ползи обаче, ако използвате този продукт редовно.

Например, след употребата в продължение на няколко седмици, той намалява появата на бръчки и несъвършенства. Също така спомага за защитата на кожата от агресивни химикали и прах.

Пригответе този скраб вкъщи и започнете да го използвате, като следвате препоръките, споменати по-горе, за да се насладите на ефектите от него.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.