Как да си направите бисквити без захар, с овесени ядки и мляко
Тези бисквити без захар с овесено брашно и мляко са вкусни и питателни. Те са също така на достъпна цена и лесни за приготвяне. Следователно, няма извинение да не ги опитате!
Бисквити без захар, с овесени ядки и мляко
Бисквитите са класика. Някои са вкусни, други са обикновени… Просто трябва да ги пробавате у дома и те са идеални за следобедна закуска заедно с кафе или за подслаждане на всяка закуска.
Обаче, рецептата, която ще споделим тук, не съдържа захар или изкуствени подсладители, което означава, че това са различни видове бисквити като тези, с които сте свикнали. Следователно сме решили да споделим две рецепти: една, която не включва захар и друга, която е с мед.
Обаче, и двата вида са питателни, защото са направени с овесени ядки и мляко, които са здравословни варианти. Опитайте ги!
Вижте също: Три вкусни рецепти с овесени ядки
Първа рецепта: Бисквити без захар, с овесени ядки и мляко
Използването на екстракти като ванилия ви позволява да замените захарта в тази рецепта.
Съставки
- 200 г овесени ядки
- 4 яйца
- 1 щипка сол
- 45 г чист йогурт (гъст)
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- Смляна канела
Приготвяне
- Първо, предварително загрейте фурната на 180°C.
- После, смесете яйцата с ванилията в купа и разбийте добре. След това, постепенно добавете млякото докато продължавате да разбърквате. В този момент, е важно да знаете, че трябва добре да изцедите йогурта.
- След това, добавете също зехтиновото масло и солта, и продължете да бъркате.
- Тогава, добавете овесената каша и канелата, и продължавайте да бъркате. Трябва да ви се получи леко течно тесто. Обаче, трябва да можете лесно да го oформите.
- След това, намажете тавичката за печене и започвайте да оформяте вашите бисквити от тестото. Тъй като е леко течно, трябва да използвате лъжица, за да загребете тестото и след това да оформите бисквитите с помощта на вашите ръце или лъжица.
- Накрая, поставете тавичката във фурната и печете за 15 до 20 минути или докато бисквитите не станат златисти.
- Извадете ги от фурната, изчакайте ги да се охладят и… се насладете!
Вижте също: Ефикасно отслабване с диетата с овесени ядки
Втора рецепта: Бисквити без захар, с кисело мляко и мед
Ако искате да добавите сладък привкус към вашите бисквити, можете да използвате мед като подсладител.
Съставки
- 1 чаша чисто кисело мляко
- 1 чаша овесени ядки
- 3 супени лъжици масло или маргарин
- 1 чаша овесено брашно
- 2 яйца
- 1 чаена лъжица готварска сода
- 5 супени лъжици мед
Приготвяне
- Първо, предварително загрейте фурната на 200°С.
- Тогава, добавете маслото на стайна температура и добавете меда в купа, и разбийте всичко докато не се смеси добре.
- След това, добавете овесените ядки, овесеното брашно и готварската сода, и продължете да смесвате. Ако искате, можете да добавите канела, за да добавите повече вкус към вашите бисквити.
- Тогава, добавете купата с чист йогурт и яйцата. Смесете добре докато не получите гладко тесто.
- Намажете тавичката за печене и започнете да оформяте вашите бисквити от тестото. Поставете ги на разстояние една от друга, така че да не се смесват една в друга.
- Накрая, когато сте приключили с оформянето на всички ваши бисквити, поставете тавата за печене във фурната и печете за около 20 минути на 390°F.
- След това, извадете ги от фурната, оставете да се охладят и… се насладете!
Няколко екстри
- Можете да добавите семена от чиа или всякакви други семена към двете рецепти. Още повече, можете също да добавите нарязани ядки или дори стафиди, особено във втората рецепта.
- Моля, имайте предвид, че тези бисквити не се надуват много във фурната. Следователно, колкото по-тънки ги направите, толкова по-хрупкави ще бъдат те.
- Въпреки че предлагаме да използвате чист йогурт, можете също да изберете йогурт с вкус, за да сготвите още по-вкусни бисквити.
- От друга страна, ако предпочитате, можете да ги оформите да са много по-големи за да направите палачинки или вафли вместо бисквити. По този начин, можете да добавите каквото искате към тях (мармалад, сирене и т.н.) и да им се насладите по много различни начини.
Накрая, трябва да знаете, че тези бисквити са чудесни за закуска и обяд, както и за хапване между храненията. Сервирайте ги с натурален плодов сок, за да получите здравословна, вкусна и питателна комбинация.
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Gómez, A., Irelda, C., Walls, C., Moreno, E. R., Rodriguez, P., Teresa, A., … Moreiras, G. V. (2017). Datos actuales sobre las propiedades nutricionales de la avena Autores Fundación Española de la Nutrición, FEN-2017. Retrieved from https://www.fen.org.es/storage/app/media/PUBLICACIONES 2017/INFORME AVENA_FEN_v2_2017.pdf
- Huevo. (n.d.). Retrieved from http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/huevos.pdf