Как да си направим кола маска със захар у дома

Този метод не предизвиква алергични реакции или дразнене и не залепва плътно към кожата
Как да си направим кола маска със захар у дома

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Знаете ли, че можете сами да си приготвите кола маска със захар у дома?

Сред многото предимства на захарта е и фактът, че е естествен продукт и като такъв не предизвиква алергични реакции и не дразни кожата. Тъкмо обратното – прави я гладка и красива.

В днешно време съществуват най-различни методи, които ви позволяват да се отървете от досадния мъх и косми по определени области на тялото. Сред популярните средства за обезкосмяване са депилатори, кола маска, бръснене, лазерна епилация и какви ли не други алтернативи. Техният недостатък е, че понякога са твърде скъпи и могат да раздразнят кожата. Поради което много хора търсят алтернативни варианти. Искате ли да се научите сами да си правите кола маска със захар у дома?

Естествена кола маска със захар

Захарта е известна като средство за обезкосмяване и стана много популярна като такова през последните години. Тази техника е била използвана още в древността в Близкия изток. С течение на годините става много добре позната в целия свят с това, че е много ефективна.

Използването на домашна кола маска със захар е лесен начин за обезкосмяване.


Една от основните причини кола маската със захар да стане толкова популярна е, че се използват натурални съставки без никакви добавки. Освен че ви помага да се отървете от космите, тя прави кожата ви по-здрава. Нещо повече – всеки, който е опитал този метод, със сигурност може да потвърди, че не е толкова болезнен, колкото някои други алтернативи за обезкосмяване. А и излиза много по-евтино.

Как да си направите кола маска със захар у дома?

Домашната кола маска със захар ще направи кожата ви гладка и мека.

Не е никак трудно да направите кола маска със захар у дома. А най-хубавото е, че едва ли ще ви отнеме много време. С тази кола маска можете да премахнете космите от краката, подмишниците, веждите и дори триъгълника, който е изключително чувствителна зона и където трябва да се полагат много грижи.

Съставки:

  • 2 чаши захар
  • 3 супени лъжици лимонов сок
  • 3 супени лъжици вода

Подготовка:
Процесът на приготвяне на кола маска със захар много прилича на този за сироп, който се добавя към всеки един десерт. Единствената разлика тук е, че не трябва да бъде прекалено гъст. Смесете трите съставки в тенджера при непрекъснато разбъркване и ги загрейте на средно висока температура, докато сместа започне да ври. Когато сместа заври, намалете огъня и я оставете да престои няколко минути – тя трябва да стане с пастообразна консистенция.
Ако искате да проверите дали кола маската е готова, трябва да внимавате за цвета й.
В идеалния вариант трябва да е леко златист, но не тъмен. Ако варите сместа прекалено дълго, захарта може да изгори. След като сте сигурни, че сместа е готова, я оставете на хладно място, но не на студено, за да не се втвърди прекалено.
Ако сместа е с лепкава консистенция, това означава, че е готова за употреба.

Как се нанася?

Домашната кола маска със захар се приготвя лесно.

Преди да пристъпите към обезкосмяването е много важно да се почисти съответната област, така че кола маската да залепне безпроблемно. Можете също да сложите малко бадемово масло на ръцете си, така че захарта да не залепне. След като сте готови, нанесете кола маската в посока, обратна на растежа на косъма. Натиснете надолу за няколко секунди, а след това с рязко дърпане отстранете кола маската.
Крайният резултат ще бъде хубава, гладка, обезкосмена кожа. Колкото повече се упражнявате с домашната кола маска, толкова по-добри резултати ще получите.

Препоръчваме ви да прочетете и: 5 маски с маслиново масло за вашата кожа

Защо да си правите домашна кола маска със захар?

Въпреки че кола маската с пчелен восък е добре познат и ефективен метод, кола маската със захар предлага редица предимства, с които пчелният восък не може да се похвали.

  • Като се има предвид, че се прилага при стайна температура, не рискувате да се изгорите.
  • Не предизвиква алергични реакции или дразнене.
  • Намалява риска от подкожни косъмчета, които са една от причините за досадни пъпки по кожата.
  • Особено препоръчителна е за жените със суха кожа, защото я прави гладка.
  • Не залепва плътно към кожата и е лесно да се отстрани с вода.
  • Повечето хора имат тези съставки у дома и всички те са много евтини.
  • Не изисква използването на химични вещества или съединения, които дразнят кожата или причиняват други неблагоприятни реакции.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.