Как да си направим букет от цветя у дома: Урок стъпка по стъпка

Мислили ли сте сами да си направите букет от цветя? Представяме ви стъпките за това в следващите редове!
Как да си направим букет от цветя у дома: Урок стъпка по стъпка

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 15 февруари, 2023

Правенето на букет от цветя е полезно за украса на стаи в къщата, за подарък или просто за забавление. Въпреки че много хора избират да закупят готова аранжировка, с малко креативност можете да създадете красиви букети, като приготвени от цветар.

За да бъде композицията на тези декоративни елементи хармонична, е необходимо да се мисли от мотива до вида растения, които да бъдат използвани. Нямате нужда от много материали или задълбочени познания за флоралното изкуство.

Продължете да четете и вземете под внимание подробно ръководство за вас, за да създадете красив букет.

Правене на букет от цветя у дома: нотка красота за подарък или декорация

Букетът е комбинация или китка от естествени или изкуствени цветя. Освен самите цветя, той включва и листа и други аксесоари: панделки, хартия и дори бонбони.

С течение на времето букетите се промениха, допускайки включването на елементи, които нарушават традиционната схема за комбиниране само на цветя. Но типичните аранжировки не излизат от мода; всъщност те попадат в категорията винтидж, както толкова много тенденции от миналото, които се завърнаха в настоящето.

Флоралните аранжировки са начин да се говори без думи, да се изразят чувства, които не са строго романтични и да бъде средство носещо радост. И така, защо не се научите сами да правите букети?

Ако знаете как да направите букет от цветя, спестявате парите, които бихте похарчили в цветарски магазин.
Мъж с букет цветя.
Обикновено букет цветя означава романтична любов. Но има много повече приложения за това комбиниране.

Какво трябва да имате предвид, преди да направите букет от цветя у дома

Въпреки че правенето на букет у дома е лесно, не пристъпвайте направо към действие, без да вземете предвид следните аспекти:

  • Пълнеж: чрез запълване на букета придавате обем. Често се използват цветни пръчки, евкалипт и други листа.
  • Дизайн: състои се от стила, който искате да придадете на букета. Аранжировката за влюбени е доста по-различна от това, което бихте направили за букет, който да украси къщата например.
  • Форма: отнася се до структурата на стъблата, тъй като те могат да бъдат силни или слаби. Включва и устойчивостта на цветята и външния им вид. Има разнообразие и трябва да го вземете предвид, за да персонализирате букета.
  • Количество: Това е броят на цветята в един букет. Обикновено се използват от 3 до 5 вида цветя, като се внимава повечето от тях да имат заоблена форма, заден план се поставят вертикалните или по-различните такива.
  • Цветове: хармонията на тоновете е от съществено значение за блясъка на букета. Ако заложите на традиционното, цветовете от една и съща гама балансират аранжировката. Можете също да поемате риск с различни комбинации.

Съвет от AD Magazine е да съобразите цвета на цветята с повода. Например червено за любов, бяло за чистота и жълто като символ на радост. Други значения могат да бъдат разгледани в речника на цветята.

Стъпка по стъпка: учим ви как да си направите букет от цветя у дома

А сега да се захващаме за работа. Вземете материалите, които ще изброим след малко, и ги изпълнете стъпка по стъпка, за да направите букет от цветя у дома.

Ще ви трябва следното

1. Почистете цветята

След като изберете цветята за вашия букет, продължете с почистването им. В тази стъпка премахвате увехналите листа и долната част на стъблото.

Когато използвате рози, не забравяйте да премахнете бодлите. Целта е да се борави приятно с тях.

Освен това, когато дезинфекцирате цветята, вие предотвратявате микробната активност, която съкращава живота им във ваза, тъй като бактериалните организми запушват стъблата и затрудняват навлизането на вода в тях, както е обяснено от Тексаската държавна цветарска асоциация.

2. Букет от цвета – подредете елементите

Подредете цветята хоризонтално върху повърхността на масата, за да проверите височината и да определите кои са с твърди или меки дръжки. Всички те трябва да имат еднакви размери, така че ги изрежете за тази цел.

Докато правите това, оставете ги да почиват в съд с вода. Освен това се възползвайте от тази проверка, за да откриете най-голямото цвете и да го превърнете във фокуса на аранжировката.

3. Започнете събирането

Първите цветя в букета са тези с твърди стъбла, като маргаритки. Докато спираловидно свързвате екземплярите заедно, включете елементи пълнител.

След това вземете 5 цветя, за да създадете контура, като оформите ниски слоеве в кръг. Оформете това, което носите като букет, когато добавяте елементи, за да опростите сглобяването. Техниката е да поставите цветята с лице към вас и да оставите стъблото да сочи навън.

Малко маргаритки.
Използвайте маргаритките, които да поставите в центъра, тъй като техните твърди стъбла придават стабилност на букета.

4. Съберете меките стъбла

След първия кръг и с видима конфигурация добавете цветята с меки дръжки, които ще играят ролята на фон. Съчетайте избраните видове с тези, които сте определили като основни.

5. Букет от цветя – пълнеж

Използвайте мишорка, за да изпълните и придадете динамика на творението. Допълнете с евкалипт по ваш вкус. Възползвайте се от зеленото, за да подчертаете естествеността на букета.

6. Завържете букета

Завържете долната част на цветята с връвта от юта. След като букетът е сглобен и вързан, проверете дали стъблата са изравнени; ако не, изрежете излишното. По същия начин предложете финалните щрихи, за да персонализирате своя букет.

7. Увийте или поставете във ваза

Накрая вземете хартия и изрежете поне 40 сантиметра. Увийте букета и го вържете с панделката. В случай, че не искате хартия, тъй като букетът е за ваза, напълнете съда с прясна вода и поставете цветята.

Кои цветя да изберете, за да си направите букет у дома?

Препоръка за създаване на букети у дома е да използвате видовете, които имате в градината си. Предполага се, че засаждате това, което ви харесва и полагате необходимите грижи, за да знаете предварително, че избраните за букета цветя са в добро състояние.

Сезонните цветя също са добра алтернатива, тъй като биха били по-евтини. Във всеки случай винаги избирайте екземпляри, които изглеждат свежи и отговарят на вашите вкусове.

След целия този урок искате ли да направите първия си букет?

Може да ви заинтересува ...
Освежете дома си с цветя и билки
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Освежете дома си с цветя и билки

Естествените аромати на цветя и билки са чудесна възможност да се прикрият или премахнат неприятните миризми в дома ви. Ето как!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.