Как да декорирате градина в чил аут стил

Искате ли вашата градина да бъде място, посветено на почивка и релакс? Тогава може да искате да опитате стила "чил аут".
Как да декорирате градина в чил аут стил

Написано от Maria Margarita Barrios Quintero

Последна актуализация: 12 декември, 2022

Може би се чудите защо трябва да изберете да декорирате градината си в чил аут стил. Е, истината е, че всички ние заслужаваме да имаме идеално място за почивка, което да ни кара да се освободим от ежедневния си стрес, пространство, което ни дава усещане за спокойствие.

Това е смисълът на chill out стила. Имайки предвид тази идея, време е да планирате и декорирате вашата градина, двор или вътрешен двор. Ето няколко съвета, които ще са ви от полза.

Приглушеното осветление създава впечатление за уют

Светлините са ключов момент за постигане на градина в стил chill out. Тъй като искаме пространството да е уютно и релаксиращо, най-добрият вариант е да инсталираме меко и приглушено осветление.

Има много модели, от които да избирате на пазара, но преди да ги купите, трябва първо да планирате къде ще ги инсталирате. Фенерите или свещите също са чудесни за това; всичко, което кара мястото да блести, е идеално.

отпускаща градина със светлини
Мекото осветление, което приканва да се отпуснете, е от ключово значение за разпускане през летните нощи.

Перфектните мебели са основни за чил аут стил

Добрата новина е, че този стил не налага ограничения; могат да бъдат закупени, ремонтирани или рециклирани мебели. Единственото нещо, което тези мебели трябва да правят, е да изпълняват основната си функция: да ви позволят да седнете, да се отпуснете и да се насладите.

Ключът тук е никога да не претоварвате пространството.

Друг момент, който трябва да имате предвид е, че мебелите трябва да са устойчиви. Не забравяйте, че ще бъде на открито, така че трябва да е от устойчив материал, който да издържа на различните сезони на годината.

Зона за “спа” или йога? Вие избирате!

Можете да поставите релаксираща вана, футон или дори хамак, ако искате да създадете впечатление, че имате градина в спа стил. Всичко зависи от това какво искате, защото можете също да пресъздадете йога градина с дървен под и няколко постелки, които приканват към асани.

Друга добра идея е да поставите балийско легло. Всеки може да си представи да релаксира на едно от тях. Често всичко, което е необходимо, е място с добра сянка и чист въздух.

Пергола за сянка в слънчевите дни – чил аут стил

Перголите са много полезни и отлична идея, която трябва да имате предвид. Инсталирането на пергола не само ви помага да се насладите на приятното пространство в слънчев ден, но и предпазва вашите мебели. Можете дори да си я представите с увивни растения. Когато цъфтят, ще изглежда страхотно!

Помислете и за нощното небе

Грешка е да не помислите за декориране на градината си в чил аут стил така че да може да я покажете, когато падне нощта. Трябва да помислите за правилното осветление, за да можете да се насладите и на звездите.

Обзалагаме се, че вашето въображение вече е събудено; какво измислихте?

Елементи, които придават специална нотка при чил аут стила

Отново, когато става въпрос за създаване на идеалното пространство за почивка, всичко зависи от това какво имате предвид. Ако идеята ви е средиземноморски стил, можете да поставите палми или кактуси на стратегически места в градината си.

От друга страна, можете също да помислите за пуфове, възглавници или орнаменти. Всеки елемент, който ще ви създаде впечатление за релаксация и почивка от неистовата рутина, ще свърши работа.

Чил аут тераса
Успокояващите тонове и креслото за отпускане на тялото са задължителни в този стил.

Градината в чил аут стил отговаря на всеки бюджет

И накрая, може би най-изкушаващото нещо при решението да декорирате градината си в чил аут стил е целта му – търсене на релаксация. Има обаче и по-привлекателна точка: можете да пресъздадете декора, без да се налага да харчите много пари.

Възможно е да рециклирате или възстановите стари мебели и да имате привлекателна зона за отдих във вътрешния двор. Всичко зависи от вас!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.