Как да променим вибрациите в дома си с тамян

04 Януари, 2019
Знае се, че има добра енергия и лоша енергия, които могат да се разкрият по различни начини и интензитет
 

Знаете ли, че можете да пречистите дома си от негативната енергия с тамян?

Тамянът ни помага да пречистим дома си и да се избавим от лошата енергия, което го прави по-хармоничен и спокоен. Той има незабавен ефект.

Какво представляват енергийните вибрации?

Всичко около нас е енергия, а тя има различни нива на вибрация. Знае се, че има добра енергия и лоша енергия, които могат да се разкрият по различни начини и интензитет.  Твърди се, че когато се натрупа много лоша енергия, се създава напрежение в околната среда. То може пряко да ни се отрази.
За щастие има няколко начина да се преборим с тези “лоши вибрации” и да променим начина, по който се усещат в дома ни. Един начин да се спасите от лошата енергия е да използвате пръчка тамян, който представлява комбинация от растения или минерали със специални миризми.  Твърди се, че тамянът има незабавни резултати и може да помогне за прочистване на дома от лоша енергия, което да ви върне към спокойния и хармоничен живот.

За какво се използва тамянът?

Тамянът се използва в различни ритуали, за да се регулира силата на енергията в пространството или енергията на лицето, което извършва ритуала.

В медитацията тамянът се използва, за да помогне на хората да постигнат състояние на яснота и спокойствие и за да се фокусират.

В езотериката се използва за астрални проекции и осъзнаване на сънищата.

Тамянът се използва за борба с лошата енергия в дома или на работното място, защото се твърди, че привлича добрата енергия.

 

Хората, които желаят да се концентрират или да влязат в определен контакт, могат да изберат специален вид тамян за тази цел.

Прочетете и: Емоционално изтощение: как да възстановите енергията си

Видове тамян, за да промените вибрациите в дома си

уютен дом пречистен с тамян

Въпреки че съществуват много видове тамян, които можете да използвате, за да се промени усещането във вашия дом, ние сме съставили кратък списък на най-чистите и най-известните видове, които ни спасяват от лошата енергия.

Копал

Препоръчва се на хора, които искат да медитират и да открият определен вид информация или знание. Идеален е за хора, които преживяват затруднение и имат нужда да си „подредят мислите”.

Кедър

Този вид тамян е известен източник на сила и мощ. Той се препоръчва за помещения или къщи, които наскоро са били ремонтирани или построени. Придава сила и насърчава единството в дома.

Сандалово дърво

Сандаловото дърво може да се използва за извикване на всякакви божествени същества. Препоръчва се и на хора, които искат да осветят част от своя дом или офис.

Класически тамян

Класическият тамян е важна част от църковни и религиозни церемонии и тържества. Той се използва за успокояване на хората. Чудесно средство за намаляване на стреса и тревожността. Твърди се, че това е един от най-мощните видове тамян. Той се бори от разстояние с лоша енергия и ви спасява от негативни явления като завист. Пази от врагове и други препятствия на пътя ви. Традиционният тамян се използва в религиозните ритуали и медитацията, но също е признат с лечебните си свойства. Много е подходящ при конфликти и стрес.

 

Лавандула

Този тамян е свързан с любов, привличане и романтика. Идеален е за „ритуали” с партньора или за да промените усещането в дома си. Този вид тамян стимулира красотата, привлича хора от противоположния пол, а също така е препоръчителен за всеки, който се опитва да подобри външния си вид.

Препоръчваме ви да прочетете и: Лавандулата: вълшебно етерично масло за дома и кожата

Канела

Това е един от най-известните видове тамян, който много лесно може да се намери на пазара. Той е свързан със страст, сексуалното желание и похот. Идеален е за интимни срещи и за увеличаване на енергията. Тамянът от канела се препоръчва на хора, които по някаква причина имат нужда от повече енергия.

Ванилия

Придава на дома вкусна миризма. Ванилията е свързана с интелекта, мислите и умствените способности. Тя е идеална за онези моменти, в които трябва да се концентрирате върху учене или да се вдъхновите за предстоящ проект.

Жасмин

Този вид тамян е свързан с любовта, но не и със сексуалното привличане. Той е идеален за укрепване на психическите и емоционалните връзки и насочва вниманието повече върху вътрешната красота, отколкото външната. Ето защо, освен че е чудесен за интимни връзки, тамянът от жасмин също е много добър за привличане на добри приятели.

Надяваме се, че сте харесали тази статия и сте научили интересни неща за това как да използвате тамян за по-добър и уютен дом!