Как да променим вибрациите в дома си с тамян

Знае се, че има добра енергия и лоша енергия, които могат да се разкрият по различни начини и интензитет
Как да променим вибрациите в дома си с тамян

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Знаете ли, че можете да пречистите дома си от негативната енергия с тамян?

Тамянът ни помага да пречистим дома си и да се избавим от лошата енергия, което го прави по-хармоничен и спокоен. Той има незабавен ефект.

Какво представляват енергийните вибрации?

Всичко около нас е енергия, а тя има различни нива на вибрация. Знае се, че има добра енергия и лоша енергия, които могат да се разкрият по различни начини и интензитет.  Твърди се, че когато се натрупа много лоша енергия, се създава напрежение в околната среда. То може пряко да ни се отрази.
За щастие има няколко начина да се преборим с тези “лоши вибрации” и да променим начина, по който се усещат в дома ни. Един начин да се спасите от лошата енергия е да използвате пръчка тамян, който представлява комбинация от растения или минерали със специални миризми.  Твърди се, че тамянът има незабавни резултати и може да помогне за прочистване на дома от лоша енергия, което да ви върне към спокойния и хармоничен живот.

За какво се използва тамянът?

Тамянът се използва в различни ритуали, за да се регулира силата на енергията в пространството или енергията на лицето, което извършва ритуала.

В медитацията тамянът се използва, за да помогне на хората да постигнат състояние на яснота и спокойствие и за да се фокусират.

В езотериката се използва за астрални проекции и осъзнаване на сънищата.

Тамянът се използва за борба с лошата енергия в дома или на работното място, защото се твърди, че привлича добрата енергия.

Хората, които желаят да се концентрират или да влязат в определен контакт, могат да изберат специален вид тамян за тази цел.

Видове тамян, за да промените вибрациите в дома си

уютен дом пречистен с тамян

Въпреки че съществуват много видове тамян, които можете да използвате, за да се промени усещането във вашия дом, ние сме съставили кратък списък на най-чистите и най-известните видове, които ни спасяват от лошата енергия.

Копал

Препоръчва се на хора, които искат да медитират и да открият определен вид информация или знание. Идеален е за хора, които преживяват затруднение и имат нужда да си „подредят мислите”.

Кедър

Този вид тамян е известен източник на сила и мощ. Той се препоръчва за помещения или къщи, които наскоро са били ремонтирани или построени. Придава сила и насърчава единството в дома.

Сандалово дърво

Сандаловото дърво може да се използва за извикване на всякакви божествени същества. Препоръчва се и на хора, които искат да осветят част от своя дом или офис.

Класически тамян

Класическият тамян е важна част от църковни и религиозни церемонии и тържества. Той се използва за успокояване на хората. Чудесно средство за намаляване на стреса и тревожността. Твърди се, че това е един от най-мощните видове тамян. Той се бори от разстояние с лоша енергия и ви спасява от негативни явления като завист. Пази от врагове и други препятствия на пътя ви. Традиционният тамян се използва в религиозните ритуали и медитацията, но също е признат с лечебните си свойства. Много е подходящ при конфликти и стрес.

Лавандула

Този тамян е свързан с любов, привличане и романтика. Идеален е за „ритуали” с партньора или за да промените усещането в дома си. Този вид тамян стимулира красотата, привлича хора от противоположния пол, а също така е препоръчителен за всеки, който се опитва да подобри външния си вид.

Канела

Това е един от най-известните видове тамян, който много лесно може да се намери на пазара. Той е свързан със страст, сексуалното желание и похот. Идеален е за интимни срещи и за увеличаване на енергията. Тамянът от канела се препоръчва на хора, които по някаква причина имат нужда от повече енергия.

Ванилия

Придава на дома вкусна миризма. Ванилията е свързана с интелекта, мислите и умствените способности. Тя е идеална за онези моменти, в които трябва да се концентрирате върху учене или да се вдъхновите за предстоящ проект.

Жасмин

Този вид тамян е свързан с любовта, но не и със сексуалното привличане. Той е идеален за укрепване на психическите и емоционалните връзки и насочва вниманието повече върху вътрешната красота, отколкото външната. Ето защо, освен че е чудесен за интимни връзки, тамянът от жасмин също е много добър за привличане на добри приятели.

Надяваме се, че сте харесали тази статия и сте научили интересни неща за това как да използвате тамян за по-добър и уютен дом!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Friborg JT, Yuan JM, Wang R, Koh WP, Lee HP, Yu MC. Incense use and respiratory tract carcinomas: a prospective cohort study. Cancer. 2008;113(7):1676‐1684. doi:10.1002/cncr.23788
 • Hwang YH, Lin YS, Lin CY, Wang IJ. Incense burning at home and the blood lead level of preschoolers in Taiwan. Environ Sci Pollut Res Int. 2014 Dec;21(23):13480-7.
 • Hung DZ, Yang KW, Wu CC, Hung YH. Lead poisoning due to incense burning: an outbreak in a family. Clin Toxicol (Phila). 2021 Aug;59(8):756-759.
 • Kammoolkon R, Taneepanichskul N, Pitaknoppakul N, Lertmaharit S, Lohsoonthorn V. Incense Smoke and Increasing Carotid Intima Media Thickness: A Cross-Sectional Study of the Thai-Vietnamese Community. Asia Pac J Public Health. 2018 Mar;30(2):178-187.
 • Koulivand PH, Khaleghi Ghadiri M, Gorji A. Lavender and the nervous system. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:681304. doi:10.1155/2013/681304
 • Pan A, Clark ML, Ang LW, Yu MC, Yuan JM, Koh WP. Incense use and cardiovascular mortality among Chinese in Singapore: the Singapore Chinese Health Study. Environ Health Perspect. 2014 Dec;122(12):1279-84.
 • Moussaieff A, Rimmerman N, Bregman T, et al. Incensole acetate, an incense component, elicits psychoactivity by activating TRPV3 channels in the brain. FASEB J. 2008;22(8):3024‐3034. doi:10.1096/fj.07-101865
 • Morikawa, T., Matsuda, H., & Yoshikawa, M. (2017). A review of anti-inflammatory terpenoids from the incense gum resins frankincense and myrrh. Journal of Oleo Science. Japan Oil Chemists Society. https://doi.org/10.5650/jos.ess16149
 • Shrestha O. Incense Stick: An Overlooked Source of Health Hazard. JNMA J Nepal Med Assoc. 2020 Oct 15;58(230):823-825.
 • Qin Z, Song Y, Jin Y. Green Worship: The Effects of Devotional and Behavioral Factors on Adopting Electronic Incense Products in Religious Practices. Int J Environ Res Public Health. 2019 Sep 26;16(19):3618.
 • Wong A, Lou W, Ho KF, Yiu BK, Lin S, Chu WC, Abrigo J, Lee D, Lam BY, Au LW, Soo YO, Lau AY, Kwok TC, Leung TW, Lam LC, Ho K, Mok VC. Indoor incense burning impacts cognitive functions and brain functional connectivity in community older adults. Sci Rep. 2020 Apr 27;10(1):7090.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.