Как да приготвите обезмаслен кокосов сладолед

Плодовите сладоледи са вкусни, здравословни и пълни с витамини. Следвайте тези рецепти за да напраите ваш обезмаслен кокосов сладолед.
Как да приготвите обезмаслен кокосов сладолед

Последна актуализация: 16 февруари, 2021

Кокосът е много питателна и висококалорийна храна (342 калории на 100 грама-4 oz). Освен това, съдържа фибри, протеин и нискогликемични въглехидрати. И можем да го използваме за да приготвим обезмаслен кокосов сладолед.

Искате ли да се възползвате от предимствата на тази храна за да приготвите вкусен десерт? Ще ви научим как да приготвяте обезмаслен кокосов сладолед.

Обезмаслен кокосов сладолед: предимствата от кокоса

Яденето на кокос или храни с кокос е свързано с многобройни предимства за здравето, включително:

  • Хидратация: Кокосът има високо съдържание на вода и следователно помага за хидратацията на тялото.
  • Контролира хипертонията: Поради своето съдържание на калий, ни помага да релугираме кръвното налягане. Диуретичните и разхлабителни ефекти- благодарение на своето високо съдържание на фибри, ни помагат да избягваме запека.
  • Намалява холестерола: Кокосът съдържа пикочна киселина, която намалява LDL (лош холестерол) и повишава HDL (добър холестерол).
  • Антимикробно и антигъбично действие: Това действие се случва и вътрешно, и външно

Рецепти за обезмаслен кокосов сладолед

Обезмаслен кокосов сладолед и соево мляко

Кокосов слдолед и соево мляко в чаша

Тази рецепта е най-лесната от всички и е безглутенова, без яйца и без лактоза. Освен това, всъщност е 100% вегетарианска, така че всеки може да ѝ се наслади. Можете да добавите парчета плодове или сиропи с различен вкус.

Съставки

  • 300 мл соево или зеленчуково мляко
  • 150 мл кокосово мляко
  • Канелен прах
  • Цяла консерва захар, стевия или кленов сироп

Приготвяне

  • Поставете всички съставки в блендер и разбийте докато сместа не стане пенеста
  • Изсипете в съд, който може да издържи на ниски температури и замразете за три часа.
  • Разбийте сместа отново за да направите сладоледа по-кремообразен и замразете за поне дванадесет часа.
  • Вашият сладолед е готов за ядене.

Сладолед с горски плодове

Обезмаслен кокосов сладолед: Плодов сладолед в чаша

За тази рецепта няма да използваме продукти с лактоза или глутенови, но ще използваме яйца. Малко е по-сложна от предишната, но нейната текстура е много подобна на тази на обикновения сладолед.  

Съставки

  • 100 г (4 oz) ягоди
  • 50 г (2 oz) къпини
  • 50 г (2 oz) боровинки
  • 300 мл кокосово мляко
  • 2 белтъка
  • Канелен прах
  • Цяла тръстика захар или стевия

Приготвяне

  • Първо, разбийте белтъците докато не придобият пухкава текстура, след това добавете малко захар. Заделете ги настрана.
  • Измийте и нарежете ягодите, къпините и боровините. Смесете всички плодове в блендер и използвайте мешалка или цедка за да премахнете по-големите семена.
  • Изсипете сместа в съд, безопасен за фризер, и замразете за минимум три часа.
  • Поставете пухкавите белтъци в тиган така че да не са сурови когато ги добавите към сместа.
  • Щом премахнете тигана от загряването, смесете белтъците с кокосовото мляко и добавете подсладител за вкус.
  • Изсипете сместа в леден съд и замразете за минимум два часа.
  • След два часа, добавете замразените плодове и кубчетата от кокосово мляко с белтъци в блендер с висока скорост. Разбийте докато не станат кремави.
  • Вашият сладолед е готов за ядене.

Сладолед с кокос и банан

Бананов сладолед и банани

Тази рецепта е подходяща за вегатариански и целиакови диети. Замразените банани ще създадат кремава основа и ще придадат на сладоледа тяло и текстура. Освен това, можете да промените рецептата, така че да отговаря на вашия вкус и да добавите всякакви плодове.  

Съставки

  • 3 банана
  • 250 мл кокосово мляко
  • Настърган кокос
  • Мед
  • Захар или природен подсладител

Приготвяне

  • Първо, обелете и нарежете бананите. Поставете ги върху нелепкав поднос и замразете за поне 12 часа.
  • Ако искате да добавите други плодове, следвайте същата процедура: обелете, нарежете и замразете.
  • Поставете бананите и плодове по ваш избор в блендер.
  • Добавете кокосово мляко и настъргания кокос. Разбийте докато не стане кремаво.
  • Добавете захар или мед за овкусяване. Обаче, ако бананът е узрял, може би не е задължително.
  • Поставете в съд безопасен за замразяване и замразете за няколко часа.
  • Вашият сладолед е готов. Можете да добавите ядки или овкусен сироп.

Помогнете на вашето семейство да включи по-здравословни храни в диетата като се възползва от тези рецепти, дори и в малко домакинство. Тъй като те са направени с освежаващи съставки, е най-добре да ядете тези обезмаслени сладоледени ястия когато е горещо навън. Те ще ви помогнат да се охладите докато в същото време ви дават питателната сила на кокоса и плодовете.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.