Как да приготвим яйца във формата на сърце

Използвайте този начин на приготвяне на яйца за закуска, за да направите вашето утро заедно по-усмихнато и весело.
Как да приготвим яйца във формата на сърце

Последна актуализация: 24 януари, 2019

Искате ли да направите закуската или вечерята още по-приятна на вид? Тогава не пропускайте възможността да изненадате партньора приятно. Очаква ви истинско забавление и категорично ще накарате човека до вас да се усмихне. Яйцата са изключително ценна храна, която позволява разнообразна обработка в кухнята. Днес искаме да ви разкрием 3 романтични начина за приготвяне на яйца във формата на сърце.

Пригответе яйца във формата на сърце

На пръв поглед постигането на тази форма изглежда доста сложно, но ви уверяваме, че всъщност е много лесно и дори забавно. Даже сме убедени, че ще приложите техниките многократно, не само по специални поводи.

Какво ви трябва?

 • 1 твърдо сварено яйце
 • 2 гумени ластика
 • Пръчица с дължина 20 см.
 • Парче картон с размери 20 см. х 15 см.

Приготовление:

Направете сварено яйце във формата на сърце
 • Наистина е лесно. Първо трябва да сварите яйцето.
 • Щом е готово, обелете бързо черупката. След това, докато яйцето е още горещо, сложете го в шаблона, който направихме, за да оформим яйцето като сърце. Как се постига това? Лесно е. Вземете парчето картон и го прегънете на две. След това сложете яйцето вътре.
 • Сега, както виждате на снимката, тайната се крие в поставянето на пръчицата в центъра на яйцето. За да я задържите на място, използвайте гумените ластици – с тях увийте картона, така че да стои стабилно.
 • Оставете яйцето да се изстуди. Необходими са 30 минути. След това внимателно махнете пръчицата. Разрежете яйцете и магията е налице – и двете половини на яйцето са оформени като сърца. Използвайте този начин на приготвяне на яйца за закуска, за да направите вашето утро заедно по-усмихнато и весело.
 Яйца във формата на сърце за усмихната сутрин

Забава с пържени яйца във формата на сърце

Вече знаете как да приготвяте твърдо сварени яйца във формата на сърце. Готови ли сте да разбере как да постигнете същия ефект и с пърженето на яйцата? Сега ще разкрием 2 оригинални начина – вие изберете този, който най-много ви допада. Или изпробвайте и двете техники!

Яйца с кренвирш: Вкусно!

Яйце и кренвирш във формата на сърце
 • Първото нещо, което трябва да направите, е да се снабдите с кренвирши, които са дълги и достатъчно тънки, за да оформите с тях сърца. Някои хора постигат същия ефект, използвайки зеленчуци, ивици чушка и дори картофи. Изберете който вариант желаете, но за да бъдат закуската или вечерята гарантирано сполучливи, все пак препоръчваме кренвиршите.
 • Изпържете кренвиршите, използвайки щипки или клечка за зъби, за да запазите формата на сърцето. След това внимателно чукнете едно яйце в центъра на шаблона. Използвайте дървена лъжица, ако трябва да коригирате позицията на жълтъка. Добре е да разполагате с тиган, който е подходящ за такъв тип готварски задачи.
 • Малко по малко яйцето ще се изпържи. Следващата стъпка е също толкова деликатна. Трябва да преместите пърженото яйце и кренвирша в подходяща чиния, без да увредите целостта им. Ако успеете да направите това, мисията е изпълнена. Не забравяйте да декорирате сърцето с малко кетчуп – изобразете с него стрелата на Купидон!

Най-простата техника: използвайте шаблон

Шаблон за пържени яйца във формата на сърце
 • На пазара можете да откриете различни шаблони, произведени специално за приготвянето на пържени яйца във формата на сърце. Те разполагат с малка дръжка, която прави процеса на гответе още по-лесен. За да постигнете оптимален резултат, добавете малко зехтин. Щом той се нагорещи, чукнете яйцето.
 • Яйцето ще се пържи, както обикновено. Следва деликатната задача по преместването му в подходяща чиния. Шаблоните с форма на сърце са идеални и за оформянето на филийки хляб в тази форма. Можете да препечете няколко филийки и отгоре да сложите пържените яйца. Наистина оригинален подход!
 • Експерти в този начин на готвене умеят да оформят яйцето във формата на сърце, още докато се пържи в тигана. Как го правят? С помощта на лъжица побутват жълтъка, оформяйки сърце.

Яйцата са сред продуктите, които са добре дошли на трапезата в самото начало на деня. Те са богати на протеини и са отличен старт за метаболизма. Освен това няма нужда да се тревожите за съдържащия се в тях холестерол, стига да ги съчетавате с точните храни. Готови ли сте да направите няколко сърца за закуска?


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.