Как да подаряваме коледни подаръци по забавен начин

Не само е възможно да доставяте коледни подаръци под елхата. Можете също така да бъдете креативни и оригинални със следните съвети.
Как да подаряваме коледни подаръци по забавен начин

Написано от Jonatan Menguez

Последна актуализация: 11 август, 2023

С наближаването на края на годината е време и за важните дати. Започват да се планират празненствата за Коледа и Нова година. В коя къща ще се проведе празненството, какви ще бъдат ястията и кои роднини или приятели ще дойдат са част от типичните въпроси. Заедно с тях възникват и съмнения касаещи въпросните коледни подаръци. Предпоследната седмица на годината се характеризира с пазаруване по магазините, украсяване на елхите и организиране на празника.

Има обаче още един аспект, който трябва да се има предвид, който може да увеличи удовлетворението от подаряването на всеки подарък. Това е начинът, по който се прави. Да го направиш по оригинален начин е по-неочаквано действие от самия подарък. Открийте няколко съвета, за да изненадате гостите си с коледни подаръци, подарени по специален начин.

Забавни начини за подаряване на коледни подаръци

Коледни подаръци
Търсете оригинални начини да изненадате гостите си.

Поднасянето на подарък, който ще предизвика усмивка на лицето на получателя и ще изпълни подаряващия с удовлетворение, не означава непременно висок бюджет. Понякога е достатъчно да сте оригинални и да измислите специален подарък за човека.

Познавайки вкусовете, нуждите и желанията на човека, е възможно да създадете изненада, съобразена с неговите предпочитания. Такъв метод трудно може да се провали.

Но има нещо друго, което подобрява качеството на подаръка: начинът, по който се подарява. Коледният сезон е идеалното време да приложите на практика серия от съвети, които превръщат обикновените подаръци в незабравими изненади. С набор от ръчно направени аксесоари, креативни идеи и желанието да зарадвате този човек е възможно да изберете следните оригинални методи за подаряване.

Карта на съкровищата

Един от най-често срещаните начини да изненадате друг човек е като създадете карта на дома с конкретното място, където е скрит подаръкът. По време на Коледа можете да поставите карта под елхата, за да започнете играта. Оттам нататък започва забавно търсене на целта. Ако имате градина, препоръчително е да заровите подаръка в земята.

Създайте карти за изтриване

Популярните изтривания от промоции или хазартни игри също могат да се превърнат в оригинален метод за поднасяне на подаръци. Има различни онлайн платформи и магазини, където можете да проектирате и поръчате карти за изтриване със скрито послание по ваш избор. Можете да отпечатате листа и да го закачите на елхата.

Направете пътека за поднасяне на коледни подаръци по забавен начин

Друг обичаен начин да изненадате човека е да създадете пътека, която води до подаръка. Тази задача може да се изпълни в различни стилове и ако познавате вкусовете на получателя, още по-добре. По време на Коледа пътеката трябва да започне от мястото, където е поставена елхата. Възможно е да я обозначите със следните идеи.

  • Хартиени самолети. Когато подаръкът е пътуване, изработването на хартиени самолети за достигане до билета е много подходяща идея.
  • С играчки. Коледните подаръци за деца могат да бъдат в края на пътека от малки играчки, като кукли или състезателни коли.
  • Цветя. Популярен път за романтици. Да изненадате партньора си с пътека от рози може да е малко досадно, но със сигурност ще предизвика усмивка.
  • Пуканки. Любителите на киното могат да получат подаръците си, след като се разходят по пътека с пуканки. Просто се уверете, че никой не ги настъпва, за да улесните почистването.
  • Със стрелки. Стрелките са малко по-неутрален начин за създаване на пътеки. Приложими са за всички видове подаръци и получатели.
  • Със свещи. Също така е свързано с романтика, както и цветята. Въпреки че по време на Коледа могат да придобият друго значение.
  • Препратки към сериали, филми или аниме. Пуканките не са единственият начин да забавлявате киноманите. Ако познавате любимата им продукция, направете пътека до подаръка с характерния предмет/герой.

Пъзел

Големите подаръци, тези, които са трудни за опаковане, могат да бъдат поднесени по много специален начин чрез създаване на пъзел с персонализирано послание. Достатъчно е да измислите оригинален начин да го анонсирате, да го проектирате в програма и да го отпечатате на илюстративна хартия. Като алтернатива е възможно да го направите ръчно върху картон.

Следващата стъпка е да го нарежете на равни части във формата на пъзел, за да може гостът да го сглоби и да открие изненадата. Това е идеален метод за подаряване на билети за дестинация или билети за концерт, тъй като обикновената хартия не генерира голямо въздействие.

Деца отварят коледни подаръци
Оставянето на подаръци под елхата е обичайно, но какво ще стане, ако промените традицията?

Гатанки, които водят до изненадата

Друго популярен начин за доставяне на подаръци е комбинация между картата и пътя към изненадата. Но в този случай това, което се поставя, са поредица от улики, които водят до крайната дестинация. Можете да изберете да поставите гатанка върху всяко едно, така че човекът да трябва да дешифрира кое е следващото местоположение. Докато стигне до подаръка, ще се забавлява доста преди това.

Неочаквана доставка

Това, което всеки очаква от коледните подаръци е да бъдат под елхата. За да промените тази предвидима ситуация, можете да заложите на неочакван пратеник. Оригинален начин за изненада е да оставите подаръка на малко дете или на сервитьор, ако партито е в ресторант.

Занесете подаръка на специално място

Има и други алтернативи за смяна на мястото на подаръците на елхата. Занасянето им на място, което получателят смята за специално, генерира повече изненада и в допълнение това място се превръща в още един страхотен спомен.

Творческо опаковане

В областта на занаятите и концепцията „направи си сам“, можете да създадете специална кутия или опаковка, в която да поставите подаръка. Това е много прост метод, който апелира към креативност и оригиналност, за да зарадва получателя от самото начало. Прилагат се техниките на декупаж или DIY за украсяване на опаковката.

От друга страна, ако подаръкът е с малки размери, можете да внесете изненада, като го поставите в много голяма кутия, пълна с други ненужни предмети. Получателят ще си помисли, че е шега и ще бъде разочарован, докато не открие истинския подарък с двойно повече емоции.

Доставянето на коледни подаръци по забавен начин засилва изненадата

С всички тези съвети всеки подарък, извън определения бюджет, се превръща в специален момент. Начинът, по който се поднася, е подарък сам по себе си, който действа като изненада преди материалния подарък. По този начин няма нужда от скъпи подаръци, за да създадете незабравимо усещане на Коледа.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.