Как да отслабнем с помощта на лимоните

Добавяйте ги навсякъде - чай, вода, салати или риба...
Как да отслабнем с помощта на лимоните

Последна актуализация: 19 февруари, 2019

Въпреки че не са правени много проучвания върху ползите от лимоните, този цитрусов плод е добре познат като полезно средство за отслабване, особено при жените. Свойствата на лимоните са най-силни, ако се консумират всеки ден. Това лесно може да се постигне като ги добавите към напитки като чай или вода или към салати или риба.

Да отслабнем с лимонена диета е лесно. Лимоните могат да се похвалят с редица ползи за здравето – не само помагат за загуба на тегло, но действат като антисептик, очистител, дезинфектант, и активно средство за грижа за кожата.

Свойствата на лимоните като средство за отслабване

Как да отслабнем с помощта на лимоните
  • Лимоните са естествени диуретици, които помагат за премахване на токсините от тялото, не само чрез храносмилателната система, но също така и чрез пикочния мехур и бъбреците чрез увеличаване на количеството на отделяната урина.
  • Тъй като лимоновият сок има състав, подобен на този на нашата слюнка, той генерира производството на повече стомашни сокове в стомаха. Това помага да се разгражда храната много по-бързо.
  • Неговото цитрусово съдържание (лимонена киселина) подпомага максимално ензимните функции, които стимулират черния дроб. Наличието на витамин С също е много важно и основополагащо за здравето, тъй като той усилва имунната система.
  • Лимонът е много богат на специални фибри наречени “пектини” (разтворими фибри), които ще ви помогнат в борбата с глада. Това ще бъде един от най-полезните компоненти в диетата ви. Пектинът също така алкализира тялото – още една причина, поради която няма да изпитвате глад през деня.
  • Ако сте от хората, които не харесват идеята да правят упражнения, лимоновият сок ще бъде много полезен за вас, тъй като осигурява на организма повече енергия и когато го пиете, той ще поддържа доброто ви настроение. Лимонът води до намаляване на тревожността и депресията.
  • Диетата с лимон не само съдържа незначително количество калории, но също така ще гарантира хранителни вещества и ползи за здравето.
  • Заедно с всички тези предимства също трябва да се отбележи, че лимонът помага за доброто храносмилане и премахва киселините в стомаха, газове и подуване. Лимонът отстранява токсини и други нежелани материали в организма. Той спомага за ефективното храносмилане, стимулира черния дроб, функциите на жлъчката и производството на стомашна киселина.

Какво трябва да направите?

Приготвянето на чай от лимон е много просто. Всичко, което трябва да направите е да изстискайте сока от един лимон в чаша топла вода. Най-ефективно е да се консумира този “чай” всяка сутрин преди закуска.

Вашата вода трябва да е прясна и чаят не трябва да бъде твърде горещ или твърде студен (или леден), защото това прави усвояването му по-трудно. Това ще накара тялото ви да се напряга повече, за да го обработи, което означава, че няма да изпълнява своите функции пълноценно.

В заключение: пийте вода при температура, която е приятна за вас. Помислете за функционирането на организма ви, което означава – пийте топла вода.
Свежите, органични лимони също са много ефективен метод. Половин лимон е повече от достатъчен за вашата диета.

Препоръчваме…

Използвайте свойствато на лимоните с топла вода сутрин

Прочетете и това: Домашни трикове с лимонов сок

За по-добри резултати от диетата с лимон, препоръчваме да пиете топъл лимонов сок преди закуска, като добавите малко настърган джинджифил. От това ще има страхотна полза поради внушителните естествени съставки.

Забележка:

Хората, които спазват алкална диета слабеят по-бързо. Би било дори още по-ефективно да включите някаква поредица от физически упражнения към лимонената диета, както и да спазвате балансирана такава. Ако спортът не ви въодушевява, помнете, че лимонът ще ви даде енергията да стартирате. Лимонът също ще регулира храносмилателната ви система, но и вие можете да подпомогнете този процес.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.