Как да направите пилинг на лицето с аспирин

Оздравява кожата и премахва мъртвите клетки в деликатни зони като подмишниците, лактите и коленете
Как да направите пилинг на лицето с аспирин

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Пилингът и скрабовете за лице са популярни разкрасителни средства, тъй като добре почистват кожата, редуцират петната, белезите и други козметични дефекти. Ако отидете в спа салон или студио за красотата, този тип процедури могат да се окажат доста скъпи. За щастие не е необходимо да бъдете професионален козметик, за да направите пилинг на лицето си у дома. Трябват ви само съставките и доза желание.

Какво трябва да обмислите, преди да направите пилинг на лицето?

Преди да опитате това натурално средство, важно е да подготвите кожата няколко дни предварително, за да избегнете усещането за сухота и да стимулирате отстраняването на нечистотиите.

В зависимост от типа кожа е възможно да усетите, че кожата е по-суха по време или след пилинга. Това е така, тъй като това натурално средство ефикасно отстраняване мъртвите кожни клетки, които са се натрупали по повърхността на кожата.

Добра идея е да тествате средството върху малък участък кожа от лицето. Така ще се уверите, че не са налице нежелани странични ефекти, например болезнено парене или щипане. Ако се появяват, препоръчително е да не правите този пилинг на лицето. Изберете по-малко агресивен.

Колкото до резултатите от процедурата, те зависят от типа кожа, както и от това, как се грижите по принцип за кожата на лицето си.

След като знаете всичко това, време е днес да научите как да приготвяте пилинг на лицето с аспирин у дома. Той ще възстанови и подмлади кожата.

Пилинг на лицето с аспирин

Пилинг на лицето с аспирин

Аспиринът е един от най-популярните болкоуспокойващи продукти в цял свят. Често се използва при ежедневни оплаквания като главоболие.

Повечето жени не знаят, че тази съставка може да донесе редица ползи за здравето, тъй като притежава способността да възстановява кожата и да елиминира недостатъците по нея.

Този резултат се дължи на високото съдържание на бета-хидрокси киселини в аспирина. Това е мастноразтворима съставка, която често влиза в състава на различни кремове и скрабове за обновяване на кожата, елиминиране на кожни петна, подобряване на цвета и отстраняване на мъртвите клетки.

И това не е всичко. Аспиринът притежава противовъзпалителни свойства. Това го прави отлично средство в борбата с акнето и предпазването от поява на белези.

Ако сте готови да се доверите на способността на аспирина да подобрява състоянието на кожата, пристъпете към приготвянето на домашен пилинг за лицето.

Как да приготвите този пилинг за лице с аспирин?

Направете пилинг за лице с аспирин

Това натурално средство е силно. Затова е препоръчително да го прилагате вечерно време, тъй като така ще избегнете излагането на слънце.

Не е препоръчително да правите този пилинг на лицето често, тъй като той буквално отстранява всички натурални масла от кожата и оставя усещане за сухота – 2-3 процедури месечно са максимално позволеното.

Съставки:

  • 5 аспирин
  • 2 супени лъжици пчелен мед (15 гр.)
  • 1 супена лъжица кисело мляко (15 гр.)

Приготовление:

Намачкайте аспирина, използвайки хаванче и чукало. Трябва да стане на прах. Смесете го с 2 супени лъжици пчелен мед, за предпочитане органично производство. След това добавете киселото мляко. Накрая ще получите паста.

Употреба

  • Преди да нанесете пилинга, измийте лицето добре и се уверете, че сте отстранили всички следи от грим.
  • Потопете кърпа в гореща вода или я загрейте в микровълнова печка за 30 секунди. След това я наложете върху лицето си за 10 минути. По този начин ще отворите порите и ще позволите на маската да проникне в дълбочина.
  • Подсушете кожата внимателно. Нанесете пилинга на тънък слой. Оставете го да действа поне 20 минути, но не повече от 1/2 час.
  • След това, изплакнете лицето с топла вода. Нанасете овлажняващ крем.

Финални препоръки

През дните след пилинга е важно да носите слънцезащитен крем

През дните след пилинга е важно да носите слънцезащитен крем, тъй като кожата може да е по-чувствителна от обичайното.

Между пилинг процедурите препоръчваме да използвате нежни продукти за красота, които възстановяват кожата.

Ако следвате указанията стриктно, ще започнете да забелязвате резултатите след първия месец. Кожата ще бъде по-млада и по-жизнена.

Свойствата на аспирина, които подобряват вида на кожата, могат да бъдат използвани и за възстановяването на други части на тялото, например подмишниците, лактите и коленете, където често се наблюдава натрупване на мъртви кожни клетки.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.