Как да инсталирате електрически контакти с USB портове

Днешната статия ще опише какво трябва да знаете, за да инсталирате електрически контакти с USB портове и техните предимства, така че продължавайте да четете!
Как да инсталирате електрически контакти с USB портове

Написано от Aylin Stefany Rodriguez Vinasco

Последна актуализация: 09 август, 2022

Научаването как да инсталирате електрически контакти с USB портове става все по-важно. Това се дължи на броя на електронните устройства, които трябва да зареждаме всеки ден. Особено защото повечето къщи, колкото и модерни да са, всъщност нямат такъв тип контакти.

Първо, на пазара има няколко вида контакта с USB портове. Затова отделете известно време, за да ги проучите и да попитате продавача за техните спецификации. Това е така, защото това е най-добрият начин да изберете този, който отговаря на вашите нужди.

Сред детайлите, които трябва да имате предвид, е амперажът, който никога не трябва да бъде по-малък от този, изискван от вашите електронни устройства. Въпреки това, 5 волта е норма за зареждането на  мобилни телефони, например.

Предимства на USB портовете и гнездата

Научете как да инсталирате USB портове и вашите мобилни телефони, таблети и лаптопи винаги ще се зареждат, когато имате най-голяма нужда от тях. Всичко, от което се нуждаете, са няколко инструмента. Прочетете, за да разрешите проблема с липсата на USB портове там, където имате нужда от тях веднъж завинаги.

Въпреки това, преди да се заемем с него, искаме да имате предвид всички предимства на изходите и USB гнездата. След това ще можете да ги закупите и инсталирате сами, след като приключите с четенето на тази статия.

Полезно

Инсталирането на контакти с USB гнезда е полезно, защото ви позволява да зареждате няколко електронни устройства наведнъж. Всичко това, без да се налага да изключвате друго устройство, което трябва да бъде винаги свързано.

Зареждане на телефон.
Все повече ежедневни устройства изискват USB зареждане, така че трябва да инсталираме правилните контакти за тази цел.

USB портовете са практични

Тези контакти са практични, защото изобщо не изискват използването на зарядно устройство. USB кабелът е всичко, от което се нуждаете.

Безопасно

Повечето USB контакти са безопасни. Това е така, защото имат вградена двойна система за защита, която намалява риска от повреда на свързаното оборудване в случай на промяна в електрическото напрежение или прегряване.

Спестяване на енергия

USB портовете също често се предлагат с режим на готовност, който предотвратява консумацията на енергия, когато не се зарежда електронно устройство. Това е важно, ако имате предвид, че е обичайно да оставяте зарядни устройства включени в контактите. Всъщност това е загуба на електроенергия.

Всъщност специалисти по темата предупреждават за важността на изключването на уредите, когато не се използват. Целта е да се сведе до минимум използването на енергия у дома.

Лесно инсталиране

USB портовете са лесни за инсталиране. Всъщност, както ще видите, можете да смените контакта само за няколко минути само с няколко инструмента.

Как да инсталирате електрически контакти с USB портове

Сега ще ви покажем как да инсталирате свой собствен контакт с USB портове. Материалите, от които ще се нуждаете са:

  • Тиксо
  • Нов USB изход
  • Отвертка (обикновена)

1. Изключете захранването и разглобете стария щепсел

Първото нещо, което трябва да направите преди монтажа, е да изключите електрическия ток, за да избегнете инциденти, докато разглобявате рамката и капака на традиционния контакт с отвертката. Уверете се, че имате достатъчно място за работа с проводниците.

2. Издърпайте проводниците

Сега ще трябва да развиете захранващите кабели на традиционния контакт. Обикновено има два такива: фазов проводник или проводник под напрежение и неутрален. Въпреки това, може да видите зелен проводник с жълт проводник; това е заземяващ проводник.

3. Свържете проводниците към новите USB портове

Сега е време да включите новия си контакт. Освен това ще трябва да закрепите рамката на новия си контакт в стената и да поставите проводниците в новия USB порт. В допълнение, основните проводници, които ще накарат връзката да работи, са неутрални и фаза. Вашият нов контакт няма заземителен контакт? Няма проблем, просто го изолирайте като го покриете с изолирбанд.

Мобилен телефон със зарядно устройство.
Опитайте се да изберете правилното място за вашите USB изходи, така че да са практични.

4. Поставете тялото

Почти сме готови и скоро трябва да можете да започнете да използвате новия си USB порт! Поставете тялото на контакта с връзките обратно в стената и монтирайте капака.

5. Тествайте вашите USB портове

Това е! Сега просто трябва да включите захранването, да тествате връзката си и да започнете да зареждате устройствата си.

Лесно е да инсталирате USB портове и електрически контакти!

И накрая, инсталирането на USB портове и контакти е доста лесно и просто.

Както можете да видите, са необходими само няколко инструмента, за да имате нов функционален контакт. Това със сигурност е най-добрият начин да имате под ръка USB порт.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Riesgos eléctricos. Servicio de Prevención de Riesgos Laborales. Universidad de La Rioja.
  • Guía para disminuir la factura eléctrica y ahorrar en el hogar. Gobierno de Aragón, de España.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.