Пет съвета как да осветите тъмните места без електричество

27.08.2019
Необходимостта за пестене на енергия се увеличи през последните години. Затова е добре да научите няколко съвета как да осветите тъмните места в дома си без електричество. Прочетете следващите редове.

Повечето домове имат тъмни места, нуждаещи се от постоянно осветление. Въпреки че могат да решат този проблем с няколко лампи, много хора търсят алтернативни начини, без да е необходимо да използват електричество. Искате ли да научите как можете да осветите тъмните места в дома си без електричество?

В тази статия ще споделим с вас няколко съвета, които ще ви научат как да осветите дома си, без да използвате електрически лампи или други източници на изкуствена светлина. С няколко основни съвета за декорация можете да постигнете този ефект, дори ако нямате достъп до естествена светлина.

Опитайте ги още днес!

Съвети за осветяване на тъмните места в дома без електричество

Сигурността, че всички кътчета в дома ви са добре осветени, ви помага да се радвате на спокойна и уютна атмосфера. Но понякога осветяването на тъмните места може да бъде досадно, трудно и скъпо.

За щастие има редица съвети за осветяване на тези места в дома ви, без да ви е необходимо електричество. Нека да видим за какво става дума!

1. Изберете светли цветовеБоядисването в пастелни цветове прави дома по-светъл.

Белите и пастелни цветове правят затворените пространства по-големи и светли.

Един от най-добрите трикове за осветяване на тъмните места е използването на светли тонове като белите и пастелни нюанси. Тези цветове правят всяко едно пространство по-светло и голямо. И обратното – тъмните тонове смаляват пространството и го правят по-мрачно.

Затова стените и мебелите ви трябва да бъдат в светли цветове. Но не прекалявайте, можете да придадете малко цвят с по-малките мебели и аксесоари като възглавници, ниски масички, килими и други.

Прочетете и: 7 съвета за чист и подреден дом

2. Използвайте огледала за осветяване на тъмните места

Огледалата спомагат отразяването на естествената светлина на местата с малко светлина. Освен това внасят хармония в декорирането на всеки един дом. Ето защо ви съветваме да изберете голямо огледало с рамка в светъл цвят.

Можете да си поиграете и с различни форми. Например вместо едно голямо огледало, можете да използвате няколко по-малки. А можете да поставите и две огледала на ключови места. Важното е да правят пространството по-светло и голямо.

3. Поставете си стъклени врати

Мислили ли сте за смяна на вратите като начин за осветяване на тъмните места? Въпреки че е свързано с определено неудобство и разходи, този вариант е перфектен за местата без никаква естествена светлина. Стъклените врати позволяват на външната светлина да влезе в дома ви.

С други думи – те изпълняват ролята на прозорци. Добрата новина е, че има редица опции като врати от обикновено или матово стъкло. Тъй като последните са малко по-скъпи, друг вариант е да използвате пердета, ако не искате да се вижда през стъклото.

4. Поддържайте подовете блестящиБлестящите подове са начин за осветяване на дома без електричество.

Блестящите подове правят тъмните, затворени пространства по-светли. Заложете на дърво в бяло, пастелни или светли тонове.

Блестящите подове са модерен и чудесен начин за осветяване на тъмните места в дома ви. Също като стените и мебелите, заложете на белите и пастелни цветове. Освен това избирайте по-светли материали.

Препоръчваме ви да прочетете и: 8 лесни домашни средства за почистване на дърво

5. Осветете тъмните места в дома си с тавански прозорци

Искате да се погрижите за околната среда и затова търсите начини за намаляване на потреблението на електричество?

Ако отговорът е  “да”, тази идея е за вас. За да осветите тъмните места в дома си можете да си поставите тавански прозорци – прозорци, които се поставят на покрива за улесняване достъпа на естествена светлина.

В действителност те позволяват на достатъчно количество светлина да влезе в дома ви, така че няма да е необходимо да използвате електричество през по-голямата част от деня.

Заключение

Има редица начини за осветяване на затворените пространства и намаляване необходимостта от използване на електричество. Въпреки че някои изискват повече усилия, те са чудесен начин за осветяване на дома ви.

А ако знаете и други съвети, не се колебайте да ги споделите с нас!